wymienić czy skleić Best Waroo 13m 2007

Pytania odnośnie naprawy, budowy, i modyfikacji sprzętu.
navmen
Deska: Shinn King George ,Su2 Split
Latawiec: Waroo 13 , Turbine 17
Dostał piwko: 3 razy

Post16 sie 2010, 12:40

Witam !
Zakupiłem niedawno Waroo 13m 2007 w dość dobrym stanie , materiał jeszcze szeleści , nigdy nie był naprawiany , linki i bar też w super stanie , ale przyszła pora i na małą naprawe bo mam małą dziurke niedaleko wentyla deflate . Sprzedający jednak dołożył mi nowy balon do komory głównej . Moje pytanie : skleić balon z jedną dziurką czy wymienić balon na nowy , problem jest jeszcze taki że w starym balonie korek od wentyla bardzo luźno wchodzi wiec i tak nie moge tego tak zostawić . Gdybym dał nowy balon byłby problem z wentylem też rozwiązany . Na materiale też jest malutka dziurka ok 1mm , jako laik pomyślałbym że zaklejenie dziurki poszyciu nie jest konieczne no ale Wy się znacie lepiej więc licze że podpowiecie mi co zrobić ???

Awatar użytkownika
przemekskowron
Deska: -SharkENERGY-
Latawiec: -SharkENERGY-
Postawił piwka: 3 razy
Kontaktowanie:

Post16 sie 2010, 15:34

da się skleić, możesz podesłać mi balon do sklejenia jak nie bedziesz miał innego rozwiązania. co do materiału lepiej skleić taśmą dakronową z dwóch stron. taśmę też mam na stanie :thumb: :thumb: p.s też mam takie waroo ten sam rok i rozmiar naprawdę udana latawka, świetny zakup :thumbsup:

Jurgen
Postawił piwka: 13 razy
Dostał piwko: 13 razy
Kontaktowanie:

Post16 sie 2010, 15:59

Siema,
Ja bym kleił. Tutaj powinieneś znaleźć wszystko co może Ci być potrzebne.

navmen

Post16 sie 2010, 18:07

OK , wobec tego będe musiał pobawić się z klejeniem a z luźnym korkiem wentyla już sobie poradziłem , wkręciłem w niego śrube 10mm a następnie podgrzałem hot-air i sie powiększył na tyle że ciasno wchodzi ;) ... ile taka usługa zaklejenia tak z ciekawości ? Sam balon bym musiał wysłać czy całą latawke ?

Awatar użytkownika
przemekskowron
Kontaktowanie:

Post16 sie 2010, 18:22

navmen pisze:OK , wobec tego będe musiał pobawić się z klejeniem a z luźnym korkiem wentyla już sobie poradziłem , wkręciłem w niego śrube 10mm a następnie podgrzałem hot-air i sie powiększył na tyle że ciasno wchodzi ;) ... ile taka usługa zaklejenia tak z ciekawości ? Sam balon bym musiał wysłać czy całą latawke ?

w tym przypadku sam balon, pozdr..

navmen

Post16 sie 2010, 18:39

OK czyli rozumiem że z minimalnymi dziurkami 1mm których prawie nie widać na poszyciu nic nie robimy ;)

Awatar użytkownika
przemekskowron
Kontaktowanie:

Post16 sie 2010, 19:14

navmen pisze:OK czyli rozumiem że z minimalnymi dziurkami 1mm których prawie nie widać na poszyciu nic nie robimy ;)

oczywiście da się znaleźć dziurki mikro w tubie :idea:

navmen

Post16 sie 2010, 20:57

no taką właśnie mikro dziurke mam i wiem dokładnie w którym miejscu tylko nie wiem czy coś sie z tym robi czy nie ma sensu zaklejać dziurki 1mm ledwo widocznej

Awatar użytkownika
przemekskowron
Kontaktowanie:

Post16 sie 2010, 21:41

jak wiesz gdzie jest to tym bardziej sklei bedziesz miał z głowy dopompowywanie latawki co godzinę.jak wiesz ze ucieka powietrze przez tą mikro dziurkę to zaklej nawet łatką samo przylepną, możesz też to zrobić używając kleju do miękkiego pcv i wyciąć łatkę ze starego balona.

navmen

Post16 sie 2010, 21:46

Ale chodzi mi o to że dziurka jest bardzo malutka w materiale no i w balonie , wiadomo że w balonie trzeba zakleić no a w materiale wydaje mi się to niekonieczne ale nie znam sie ... więc sie pytam sie ... a kto pyta ten normalnie nie błądzi ;)

Awatar użytkownika
przemekskowron
Kontaktowanie:

Post16 sie 2010, 23:20

nie no nie przeginajmy 1mm dziurka w tubie nie robi problemu miałem latawiec z większymi "rozpruciami" i spoko dawał radę teraz przejął go inny użytkownik kite. tak,że bez paniki :thumbsup: będzie ok,

Wróć do „Zrób to Sam & Naprawa Sprzętu”