yanosik pisze:rolnik pisze:.Potrzeba wspolzawodnictwa , alternatywa dla tych ktorym warunki fizyczne nie pozwalaja na zawodniczy freestyle .
Ostatnimi czasy Kiteforum kręci się wokół zawodów, współzawodnictwa, Kite Cup'ów itp...Każdy ciśnie na uczestnictwo w zawodach, co drugi temat na głównym to zawody, zawodostwo, sponsoring...
...a gdzieś w tym wszystkim umyka taka zwykła przyjemność z uprawiania kite na swój sposób![]()
MR Adam pisze:..... nie rozumiem dla czego twierdzisz że tym osobą które kochają współzawodnictwo umyka zwykła przyjemność uprawiania kite
yanosik pisze:Nie Przemass, jeszcze przód - tył
MArcinBe pisze:a gdzie ta dyscyplina rozwija sie 'gwaltownie'?oprocz zawodow?
slawek pisze:BraCuru pisze:Sciganie sie to pedaliada, ktorej sprobowalem pare razy
nie chcial bym tu byc lapany za slowa i nie wydaje mi sie zebym wyciagal tutaj zdania z kontekstu, dlatego dziwi mnie, ze poruszasz ten temat.
przemass pisze:Czyli na czym ma polegać race w "cywilnym" wydaniu? Pływanie na desce race lewo prawo? Tak z ciekawości
BraCuru pisze:bawiłem się prędkością, mocą latawca, nauką zwrotów i szukając optymalnej sylwetki na jazdę max na wiatr lub pracy latawcem przy jeździe downwind.
Wczoraj zrobiłem sobie przykład cywilnej wersji race.
Na twintipie nie miałbym na pewno żadnej przyjemności z jazdy w takich warunkach (na pełnym morzu).
Po każdym triku przy brzegu (z absolutnie minimalną mocą w latawcu) musiałbym jechać kilkaset metrów w morze, aby odrobic utracone 20m na trik (albo człapać po plaży pod wiatr).
Prezes pisze:czy jest spora różnica w prędkości, czy chodzeniu na wiatr pomiedzy deską np. 6st deską wave, a 15-20 cm krótszą deską stricte "Race"
MArcinBe pisze:a jakie triki oprocz ostrzenia, odpadania, i trymowania latawca robiles?![]()
...chocby bekroli nie zrobiles, co?
BraCuru pisze:Dla przypomnienia ostatnie (i bodajże jedyne) mistrzostwa wave Polski odbyły sie w 2006 roku (i to przez przypadek podczas Żywca w Kołobrzegu - wiało pięknie, wszystko sie odbyło i dyrektor z braku laku zarządził wave - na pewno nie było to planowane).
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 18 gości