Spot - Zagranica na Grudzień / Styczeń

Miejscówki Kitesurfingowe
starplanet
Postawił piwka: 1 raz

Post12 sie 2010, 16:10

W Grudniu lub Styczniu chcielibyśmy (z dziewczyną) wybrać się gdzieś na kajata. Mam w domu fullpowera komorówkę Savage'a więc chciałbym go też zabrać ze sobą żeby pobawić się na plaży statycznie (poskakać, poryć piasku itp..) poza tym wiadmo z kajtem (pompowanym) na wodę . Ja swój sprzęt musiałem sprzedać i do grudnia chyba jeszcze nie kupię nowego więc sprzęt chcielibyśmy wypożyczać. Ja mam ukoćzony kurs IKO z licencją , dziewczyna nie ma jeszcze nic (chce ją dopiero nauczyć. Tak więc myślę że bralibyśmy jeden komplet na 2osoby.

Wstępnie przeglądałem spoty (jak dotąd pływałem tylko na helu - Chałupy (ekolaguna u ziomka) i zainteresował mnie El Gouna w Egipcie ze względu na płytką wodę, piaszczyste plaże, jest gdzie się pobawić wieczorami i stosunkowo niedrogo. Wszystko tam jest OK z jednym wyjątkiem - problemy żołądkowe przeczytałem kilkanaście forów i wszędzie piszą o tzw: "zemscie faraona" , ponieważ chce jechać na tydzień to nie chce 4 dni spędzić z biegunką w wc. Zapomniałem wspomnieć baza z której bralibyśmy sprzęt to RedSeaZOne

Moje pytania to:
1) Czy macie jakieś doświadczenia z tym spotem pod względem wspomnianych problemów żołądkowo-jelitowych ?
2) Czy znacie (jak tak to polećcie) jakieś inne spoty na których warunki będą prawie identyczne (w sensie płytka woda, jakieś piaszczyste plaże - gdzie można statycznie z komorowym latawcem, cluby) i będzie bezpieczniej od strony zdrowotno/higienicznej

daga
Deska: F-one TX
Latawiec: F-one Bandit
Postawił piwka: 4 razy
Dostał piwko: 1 raz

Post13 sie 2010, 00:12

1. Na zemste faraona podobno dziala kilka glebszych ;) a tak na serio - nie wszyskim sie przytrafia. Wazne, zeby nie pic wody z kranu, niektorych zalatwiaja salatki ze swiezych warzyw w hotelu (czesto niemyte). A jak juz sie przytrafi jest lek Antinal (do kupienia w miejscowej aptece za 2 PLNy).
2. polecam RedSeaZone - na poczatek superlatwy spot.

starplanet

Post13 sie 2010, 11:57

Problem w tym że Ja i moja Partnerka jesteśmy Abstynentami :)

starplanet

Post13 sie 2010, 22:12

Jeszcze pytanko do stałych oblatywaczy :) Za ile udało się wam wyhaczyć (najtaniej) jakiś last w tym okresie grudzień/styczeń ?

Awatar użytkownika
surfbabe
Deska: su2 custom
Latawiec: FX, nemesis
Postawił piwka: 47 razy
Dostał piwko: 29 razy

Post30 sie 2010, 16:44

styczeń jest super na lasty. grudzień - w okolicach świąt gorzej...
no i tylko nie tak wietrznie, jak od maja do listopada... bo termika słabsza w tych miesiącach.
a ElGouna super wypas... byłam w Safadze, Soma Bay i bliższych okolicach Hurghady.
ElGouna rządzi - absolutnie debeściarskie miejsce - miasto super i jest co robić wieczorami.
i tez polecam RedSeaZone - strasznie mili, fajni ludzie, wszystko pro, spot melodia - plaża, że nie chcesz nic więcej... polecam

Wróć do „Spoty”