Footstrapy Mystic- regulacja

Pytania odnośnie naprawy, budowy, i modyfikacji sprzętu.
Awatar użytkownika
przemo99
Kontaktowanie:

Post09 paź 2010, 10:34

Cześć!
Mam dość poważny problem z footsrtrapami Mystic Gold. Kupiłem je ze 3 lata temu wraz z padsami również Mystica ( ale jak dowiedziałem się aktualnie od sprzedawcy nic się w nich nie zmieniło oprócz dizajnu w stosunku do najnowszych) i w zasadzie wszystko było ok dopóki nie wymieniłem padsów na nowe żelowe ( również Mystic ) które są zdecydowanie grubsze od tych starych. Problem pojawił się gdy wystąpiła konieczność pływania w butach :doh: . Strapy nie mają dostatecznej regulacji aby mogły trzymać pewnie nogę właściwie to w ogóle nie da się ich tak ustawić na wysokość czy szerokość jak kto woli aby można było włożyć nogę z butem, i nie jest to problem związany z rozmiarem stopy czy buta bo mam roz 41 czyli mały! Po prostu paski na rzepy są za krótkie! Aktualnie pływając w butach wymieniłem padsy na stare( cienkie) choć czasem przy twardym lądowaniu potrafią się lekko rozpinać rzepy!!!
Czy ktoś spotkał się z podobnym problemem a może nowe footstrapy Mystica mają mimo wszystko większą regulację??
Przemek

Smokie
Deska: Semente Pocket Rocket, 77
Latawiec: Slingshot RPM
Postawił piwka: 121 razy
Dostał piwko: 77 razy
Kontaktowanie:

Post09 paź 2010, 23:04

Może pokaż na jakimś zdjeciu jakie masz strapy bo nie wiadomo o co chodzi.
W strapach Mystic jest elegancka regulacja tak ze wszystko elegancko trzyma w butach czy bez na padach d3o.

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
deluvian

Post10 paź 2010, 13:55

ja własnie zakupiłem zestaw jak na zdjęciu i rownież mam problem z ustawieniem choc nogę podobnie jak kolega mam małą przy ostatnim pływaniu rzepy w jednym strapie same sie odpieły gdyże były zapięte na samych końcówkach.

Awatar użytkownika
Pinio
Postawił piwka: 25 razy
Dostał piwko: 30 razy

Post10 paź 2010, 16:35

Ja mam laczka 46 – 47 i taki sam zestaw przy mojej starej 666 EXT
jaki Łukasz umieścił na fotce i stopa mieści się w bucie bez problemu :idea:
Nie kumam :think: o co tu kaman :?
Może są jakieś rozmiary :?: ale chyba nie :idea:

Awatar użytkownika
march_in
Postawił piwka: 15 razy
Dostał piwko: 17 razy
Kontaktowanie:

Post10 paź 2010, 20:32

strapy mystic rzeczywiscie maja za krotkie rzepy :/
lipa jak dla mnie. ten taki pasek co z 2ch stron ma material ktory powinien chwycic z dolu i z gory(na niego jeszcze idzie jeden rzep).
efekt jest taki ze w butach nie ma opcji zlapania od dolu przez co moze sie wypinac.
nie wiem dlaczego takei to krotkie zrobili.

Awatar użytkownika
march_in
Postawił piwka: 15 razy
Dostał piwko: 17 razy
Kontaktowanie:

Post10 paź 2010, 23:16

jakos mnie tknelo i wyciagnalem stare strapy mystica w ktorych nie mialem tego problemu i o dziwo sa inaczej zamontowane.
wiec zdaje sie chopaki ze to mogl byc nasz blad ;)
te stare sa na dole.
Załączniki
mystic.jpg
mystic.jpg (133.11 KiB) Przejrzano 1504 razy

Awatar użytkownika
przemo99
Kontaktowanie:

Post11 paź 2010, 22:04

march_in pisze:jakos mnie tknelo i wyciagnalem stare strapy mystica w ktorych nie mialem tego problemu i o dziwo sa inaczej zamontowane.
wiec zdaje sie chopaki ze to mogl byc nasz blad ;)

Nie wiem może jestem ciemny ale moich strapów wg mnie nie ma możliwości inaczej zamontować niż mam. Zrobiłem zdjęcia na których widać że paski mocujące zachodzą na siebie ok 5cm ( z cienkimi starymi padsami z nowymi d3o ta zakładka zmniejsza sie do ok 2-3cm to moim zdaniem zdecydowanie za mało!!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
przemo99
Kontaktowanie:

Post11 paź 2010, 22:12

I jeszcze jedno, skoro piszecie że można je różnie zmontować to rozumiem że można rozdzielić od samego strapa paski z mocowaniami ??? U mnie jedna strona jest przyszyta do strapu ( do węższej części ) i w zasadzie tylko druga część jest włożona w strap i regulowana, więc nie widzę możliwości innego złożenia całości. :doh:

Wróć do „Zrób to Sam & Naprawa Sprzętu”