LOU WAINMAN HAWAII

Recenzje, oceny, opisy, porady sprzętowe.
andrek
Deska: PocketAir/AirWave&Race/Bhoot
Latawiec: NOTUS Rev&Air
Postawił piwka: 16 razy
Dostał piwko: 12 razy
Kontaktowanie:

Post30 wrz 2010, 22:45

teraz tylko którą :think:
Pozdro

bierz wszystkie potem się zobaczy :wink: jak się cenowo mają te laleczki ?

Awatar użytkownika
kowal
Postawił piwka: 21 razy
Dostał piwko: 11 razy
Kontaktowanie:

Post01 paź 2010, 01:21

Będzie coś koło 3ki :roll:

Awatar użytkownika
kowal
Kontaktowanie:

Post01 paź 2010, 17:21

Finałowy filmik z konkretnej imprezy :twisted: hell 2010 :twisted:
phpBB [video]

:cry: :cry: :cry: :cry: oby do wakacji ...

Awatar użytkownika
chrab
Deska: Nobile NHP
Latawiec: Slingshot RPM, Fuel
Kontaktowanie:

Post01 paź 2010, 19:08

lubie to ;)

Awatar użytkownika
kowal
Kontaktowanie:

Post04 lis 2010, 16:01

Kolejny Tour Rabbit Gangu będzie wyglądał tak!!!!! :twisted:
phpBB [video]

Pozdro

Awatar użytkownika
onzo
Deska: Wainman Joke 138
Latawiec: Vegas 9,12,16
Postawił piwka: 41 razy
Dostał piwko: 89 razy
Kontaktowanie:

Post04 lis 2010, 17:40

no pięknie.... ;) można gdzieś obejrzeć foty z tej sesyjki :?:

bobek_h
Deska: Xenon LaLuz
Latawiec: North Neo
Postawił piwka: 43 razy
Kontaktowanie:

Post04 lis 2010, 19:47

A tu trochę inne ujęcia :)

phpBB [video]

PaKi

Post15 lis 2010, 12:38

Dzięki uprzejmości WH miałem możliwość przetestować latawiec Gypsy w rozmiarze 7m. Latawiec był użytkowany przez dwóch riderów o wadze 80 i 55 kg w czasie listopadowego wyjazdu do RSZ. A oto kilka moich uwag na jego temat:

1.Latawiec – bardzo solidnie wykonany. Prosta konstrukcja bez one pump oparta na 3 tubach poprzecznych. Pompuje się go bardzo szybko :thumbsup: . Bardzo prosta konstrukcja uzdy przy latawcu z możliwością wielu ustawień w zależności od warunków wiatrowych lub preferencji pływania. Czasami to aż trudno się zdecydować :doh: . Pomimo dość prostej uzdy latawiec znakomicie utrzymuje swój kształt w czasie pływania.

2. Bar – dobrze leżący w rękach o prostej konstrukcji. Chiken loop w 2 wariantach pływania – hook i unhook. Ten drugi nie posiada donkey dicka i jest większy. Depower – prosta konstrukcja oparta na knadze zaciskowej w zasadzie powinna działać bez zarzutu, ale ja miałem lekkie z nią problemy :evil: . Problem polegał na tym, że jak linka zaklinuje się w knadze to trzeba trochę pokombinować, aby ją uwolnić. W sytuacjach dość ekstremalnych, gdy kulka depoweru wypadnie z ręki na wypiętej lince latawiec może się ustawić na pełną moc, co może być dość niebezpieczne :naughty: . Myślę, że można by nad tym systemem trochę popracować :idea: .

3. System bezpieczeństwa – leash może być podpięty w kilku miejscach w zależności od preferencji pływania (hook-unhook). Można dokonać drobnej przeróbki, aby po zerwaniu zrywki latawiec pozostał tylko na jednej z linek mocy - taki "total depower". Oczywiście bar odleci wówczas w siną dal i makaron z linek murowany.

Pływanie – latawiec był użytkowany w warunkach wiatrowych 16-20 węzłów. Biorąc pod uwagę rozmiar powinien być szybki i taki był :thumb: . Ale zadziwiające było to jak pomimo swojej szybkości był latawcem stabilnym i precyzyjnie reagującym na ruchy barem. Pozostawiony na określonej pozycji nie zmieniał jej samoistnie. Siły na barze nie były zbyt duże. Pływanie przez dłuższy czas bez znacznego zmęczenia. Mało tego mój 13 letni syn dawał sobie znakomicie radę i nie narzekał na bolące ręce.
Ciąg latawca bardzo stabilny. Dobra reakcja na odpuszczenie baru przez co ładnie reagował na szkwały.
Skoki wymagają reakcji latawcem gdyż samo zaciągnięcie baru nie wystarczy (jak w niektórych markach). Ponieważ jest dość szybkim latawcem to trzeba się wczuć w jego reakcje. Mój pierwszy skok był dość bolesny :shock: . Lot i opadanie bardzo łagodne.

W tych samych warunkach wiatrowych i z tą samą deską latawiec był idealny dla ridera 55 kg wagi:
Obrazek

i wystarczający dla ridera 80 kg:

Obrazek

Ja oczywiście musiałem na początku trochę popracować barem ale jak już odpalił to szedł równiutko, że ho ho.
Mój syn bardzo go polubił a pływa dopiero 1 sezon (w wakacje zakończył 2 tygodniowy obóz kite w jednej z polskich szkółek). Także śmiało mogę go polecić dla dopiero, co zaczynających pływać jak również dla „starych wyjadaczy” jako średnio i silnowiatrową maszynę :clap: .

Awatar użytkownika
julasek
Deska: Armada KB Pro
Latawiec: Yarga
Kontaktowanie:

Post15 lis 2010, 19:10

boss i smoke zajebiste latawki, naprawde polecam, meega winda, ale jeśli chodzi o deepower to jak się mocno zaciśnie w knadze to jest problem, by go "wyrwać",tym bardziej podczas płynięcia, no i podłączenie lisza na "miękko" jest do dupy, bo można podłączyć tylko do linek nośnych, a z doświadczenia wiem, że po liszowaniu latawiec w wodzie nadal generuje moc, jeśli chodzi o grafę to jest wypasiona, konstrukcja i ogólny disajn - klasa. Bardzo podoba mi się też zastosowanie 3 tub poprzecznych. Reasumując, w moim przekonaniu jest to latawiec do freestylu i big air, napewno NIE DLA POCZĄTKUJĄCYCH. :thumbsup:

kowalm
Dostał piwko: 3 razy
Kontaktowanie:

Post15 lis 2010, 20:00

Może nie jest to latawiec idealny na pierwsze wejście do wody (a przynajmniej gypsy - szybkość), ale są bezpieczne i przy dobrym ustawieniu generują bardzo mało mocy, więc generalnie - "ale o so chodzi" :?: :?:
Znam sporo osób, które mając porównanie wybrały ten latawiec, bo najlepiej się na nim czuły... przy nauce ostrzenia :?: 8)
Co do systemu bezpieczeństwa - z mojego doświadczenia jeden z najmniej zawodnych i najlepiej wytracających energię kite'a, latawiec w 90% tracił zdecydowaną większość moc od razu kładąc się grzecznie na wodzie w pozycji "jak na plaży" i jakiś tam opór zawsze wtedy stawia, ale spokojnie da się linki zwinąć w razie potrzeby... raz czy dwa coś się 2 razy poprzekręcał i mniej grzecznie znalazł się w tej samej pozycji... ale nie ma 100% systemu bezpieczeństwa (oprócz no-leash ;) ) zawsze możesz po drodze splątać linki, albo sam się wokół nich owinąć i co Ci da zrywka... :roll:
Latawiec freestyle i bigair - nie skomentuje stwierdzenia ;) ? jak na moje to po prostu jeden (jeśli nie TEN naj) z najuniwersalniejszych dostępnych latawców :idea:
pzdr :wink: :wink:
P.S. Ani nie sprzedaje, ani nie jestem związany, ani nie mam interesu, ani nie pływam.... bla bla bla ... na WH - tylko moja opinia ;)

Awatar użytkownika
blow22
Deska: SU-2,77project
Latawiec: north rebel
Postawił piwka: 1 raz

Post17 lis 2010, 21:29

Witam
Mam pytanko, o co chodzi z tym supełkiem na bridlu w bosssie i big mama,czy za każdym razie jak zmieniam ustawienie na linkach to trza go popuszczac ,i co pózniej? pozdro

Awatar użytkownika
kowal
Kontaktowanie:

Post17 lis 2010, 21:51

Później przy starcie z krawędzi okna wiatrowego supełek sam się zaciśnie w odpowiednim dla niego mscu :wink: :thumb:
http://www.wainmanhawaii.com/manuals/rabbit-user-manual/en
str. 7

Awatar użytkownika
blow22
Deska: SU-2,77project
Latawiec: north rebel
Postawił piwka: 1 raz

Post17 lis 2010, 22:04

thx

PaKi

Post18 lis 2010, 13:22

kowal pisze:Później przy starcie z krawędzi okna wiatrowego supełek sam się zaciśnie w odpowiednim dla niego mscu :wink: :thumb:
http://www.wainmanhawaii.com/manuals/rabbit-user-manual/en
str. 7

To nie można było wstawić tu bloczka? Zawsze ustawiał by się we właściwym miejscu. Wg. instrukcji to trzeba tego pilnować bo może ciągnąć np na jedną ze stron.

Awatar użytkownika
kowal
Kontaktowanie:

Post18 lis 2010, 16:43

To nie można było wstawić tu bloczka? Zawsze ustawiał by się we właściwym miejscu. Wg. instrukcji to trzeba tego pilnować bo może ciągnąć np na jedną ze stron.

Nikt Ci nie broni :shifty:
Sprawdź i koniecznie daj znać co wyszło :roll:

Wróć do „Recenzje & Opinie”