onzo pisze:Wprowadzono też ski i bordercrossy - tak więc może już nie takie dziadki są w tych komisjach

Tak mi to wygląda, że sukces Boarder X na zimowych jest powodem, że race nie będzie rozpatrywany przez komitet olimpijski.
Mamy wypracować formułę wyścigów (jednak) widowiskowych z elementami latania i freestyle.
Co zostanie przyjęte i czy wogóle - nikt nie wie. Decyzja w maju.
Właśnie toczy sie dyskusja na ten temat na forum PSKite.
Co do artykułu to podoba mi się, że autor poruszył ciekawy temat i przedstawił podobieństwa WS i KS z punktu widzenia złomiarza. My mamy trochę inny punkt widzenia, bo pisanie, że unstrap nie pomógł WS i nie pomoże KS to grubo naciągane fakty. PS. Pierwszy raz słyszę o bezstrapowym WS i nie widzę w tym najmniejszego podobieństwa do unstrap w KS (a pływałem co nie co na WS). Jak dla mnie jazda bezstrapowa pozostanie z nami na długo i będzie na pewno rozwijała się nawet w Polsce.
Pamietam jak bębniłem o trendach wave w Europie Zach jakieś dwa lata temu. Podczas mojego ostatniego pływania na Północnym było 12 desek wave (4 unstrap) i 8 twintipów - towarzystwo raczej zaawansowane (zimno, szkwały do 35kts)

Za dwa lata będzie podobnie nad polskim morskim wybrzeżem

Deski typu twintip nie będą stanowiły 100% rynku. Strzelałbym, że sprzedaż coś koło 66:33% jeszcze na korzyść TT.