Gdzie w Warszawie mozna pocwiczyc?

Ustawki na pływanko, transport, spotkania, noclegi, imprezy, itp.
Dziećkowice | Kadyny | Mazury | Poręba | Poznań | Szczecin | Trójmiasto | Wrocław | Zegrze
Awatar użytkownika
Mikka
Kontaktowanie:

Post13 cze 2005, 13:11

Witaj Onzo,
Jak jedziesz Grotem do Marek po prawej jest Extra. Praski brzeg!
Każdy wiatr Zachodni wyrównuje nad rzeką i wychodzi na łąkę.
nie stawać za drzewami (nie ma ich zbyt wiele), to rotorów się uniknie.
W tle są co prawda kable wys. napięcia, ale Daleko w tle.
Odpalasz na "brzegu" rzeki...
Można się spoko potarmosić.
Inne łączki przy mostach nie są mi bliżej znane...

Awatar użytkownika
onzo
Deska: Wainman Joke 138
Latawiec: Vegas 9,12,16
Postawił piwka: 41 razy
Dostał piwko: 89 razy
Kontaktowanie:

Post13 cze 2005, 13:14

Hehe - może więc próbować również zimą :?:

Awatar użytkownika
Maslav
Kontaktowanie:

Post13 cze 2005, 14:30

Bad-Max pisze:Troche jest w tym racji! aczkolwiek ja bym chyba dal rade sobie tam cwiczyc :)ale jak sie nie ma to sie idzie gdzie mozna :)

Przy zabawie "na lądzie" zasadą jest że miejsca powinno być zawsze za dużo. Co się stanie jak nagle Ci przywali dużo wiatru? Rozwalić latawiec o płot albo samego siebie to nie jest dobra opcja na początek przygody z kite'em. Podstawą każdego rodzaju zabawy z kite'ami powinna być ostrożność. Naprawdę bardzo łatwo wygenerować nawet nieświadomie dużą moc. Na samodzielne początki naprawdę polecam miejsce gdzie nie ma ludzi któży z zasady kochają się pakować w strefę między tobą a latawcem (linki) i gdzie jest dużo miejsca.

Ja kabaty

W takim razie szczerze polecam Ci Pola Wilanowskie. Rowerem 20 minut, pusto, płasko. Ja sam zaczynałem bez zadnej wiedzy na lądzie i kilkakrotnie się boleśnie zdziwiłem.

Awatar użytkownika
Bad-Max
Kontaktowanie:

Post13 cze 2005, 14:36

Kurde FAKT! Przeciez mamy pola Wilanowskie :D :D jakos mi z glowy wypadlo :P Tam to jest duuuuzo miejsca :)

Dzieki Maslav za bardzo cenne porady :) Takto bym moze jeszcze komus glowe linkami obcial :roll:

..
Kontaktowanie:

Post13 cze 2005, 14:46

No nie wiem w ktorym miejscu na tych polach wilanowskich, bo jak juz pisalem dwa razy to napisze i trzeci, ze trawa do pasa, i rozwalone wszystko przez Kamazy jezdzace na budowy, ze o rozjechane zaschniete bloto mozna sie poprostu POLAMAC. Co prawda to ze PW są wielkie wiec moze ktos ma jakas konkretna miejscowke.

Awatar użytkownika
Maslav
Kontaktowanie:

Post13 cze 2005, 15:15

Ziom, ziom, ziom

http://kiteportal.pl/galerie/thumbnails.php?album=193

Jest miejsce, tak zwane "lotnisko" , bardzo spoko, jak niewieje można popatrzeć na samoloty :D

..
Kontaktowanie:

Post13 cze 2005, 20:15

Widzialem juz te zdjecia, i wnioskuje z nich ze to chyba bardzo wczesna wiosna, gdzie trawa mogla jeszcze nie urosnac tak jak to jest teraz. Jest tam owszem kawalek lotniska modelarskiego i chyba zaraz sie tam wybiore oblukac to i owo :) Zobacze i dam znać.

Gość

Post13 cze 2005, 21:50

Wiec miejscowka wyglada tak:

www.red.foxnet.pl/images/others/pola_wi ... raz001.jpg
www.red.foxnet.pl/images/others/pola_wi ... raz002.jpg
www.red.foxnet.pl/images/others/pola_wi ... raz003.jpg
www.red.foxnet.pl/images/others/pola_wi ... raz004.jpg

No mi sie generalnie podoba, jutro tam zawitam na bank
Zdjecia owszem - niezbyt ciekawe, ale w realu to lepiej wyglada, a juz nie chcialem im tam w te paralotnie wlazic zeby ten plac sfotografowac lepiej.

Wróć do „Kto/Gdzie/Kiedy”