Sunny England czyli Kite save the Queen

Ustawki na pływanko, transport, spotkania, noclegi, imprezy, itp.
Dziećkowice | Kadyny | Mazury | Poręba | Poznań | Szczecin | Trójmiasto | Wrocław | Zegrze
Awatar użytkownika
cex
Deska: Nobile 50/50
Latawiec: Vapor 10, Flexifoil Atom 12 15
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post12 gru 2010, 18:09

He he z tym karpiem to dobre...
Sprobuje w moim npx zlowic karpia podczas plywania przez rozporek :lol: przyjemne z pozytecznym :D
Tak na marginesie nie plywalem ok 4 tyg i juz mi cisnienie rosnie :evil:
Naszczescie bylo troche sniegu w zeszlym tyg i posmigalem na snowboardzie, tyle ze i tak ciagnie do wody.
Ps
Jezdzi ktos na snowboard w to miejsce yadmoss.co.uk ?

koli

Post21 gru 2010, 20:52

Witam jestem tu nowy i jednoczesnie zielony jesli chodzi o katesurfing . Z przeczytanych postow wywnioskowalem gdzie mozna smigac itp . ale mam kilka pytan do osób będoncych w temacie kitesurfingu .
1. Chce zakupic dobry sprzęt taki ze po postawieniu pierwszych krokow nie bede go musial zmieniac , chcodzi mi o sprzet profesjonalny w raz z pianką i calym potrzebnym do tego osprzętem ( do 1500 funtow o ile to nie za malo :)) Proszę o porade i polecenie sprzetu i ewentualnie dobrego sklepu w londynie :)
2. Czy jest w uk jakas polska ekipa kitesurferów, chetnie bym sie przyłaczył i posłuchal dobrych rad od bardziej doswiadczonych kolegow / koleżanek .
3. Ile tak mniej wiecej trwa sezon na kite?
4. Czy majac kilkuletnie doswiadczenie ( 9 lat ) w snowboardingu i tyle samo w skateboardingu bedzie mi latwiej jesli chodzi o nauke kitesurfingu ?

Wiem ze kilaka osób bedzie mi odradzało kupno dobrego sprzetu ( na poczatek ) ale wiem z doświadczenia ze na tym sie nie zaoszczedzi

Awatar użytkownika
lilolittle
Kontaktowanie:

Post23 gru 2010, 01:19

Chlopaki!!! Wesolych Swiat!!!! Cisza zapadla na naszym forum, ale juz niedlugo Nowy Rok a potem byle do wiosny!! Oby wiatr wial czesciej, a skoki wychodzily wyzsze - czego Wam i sobie zycze :D
Do zobaczenia!

Lidzia

Koli - ekipa jest, chlopaki cos Ci tam doradza, tak wiec witaj wsrod uzaleznionych :D Pozdro :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:

cyberdog1899

Post24 gru 2010, 12:30

...
Ostatnio zmieniony 13 mar 2012, 20:13 przez cyberdog1899, łącznie zmieniany 1 raz.

koli

Post24 gru 2010, 14:00

Dzieki za wyczerpującą odpowiedz Cyberdog i za lionki do sklepów i za mile przywitanie Lilolittle. A co do mojej wagi to 90 kg a wiec ta deska odpada chyba ze doradzisz cos do mojego gabarytu :) . Dzieki i pozdrawiam

koli

Post24 gru 2010, 14:24

Cyberdog zajebisty ten sklepi i dużo maja przecen :) Wstępnie wybralem taki sprzet prosze o komentarze czy warto czy lepiej sobie odpuscic .
Latawiec ( prosze o doradzenie jaki romiar ): http://www.board-worx.com/slingshot-ral ... -2011.html
deska : http://www.board-worx.com/f-one-tx-iv-4 ... board.html
korpus ( chyba tak to sie nazywa ) http://www.board-worx.com/ion-apex-wais ... -2011.html
Bar : http://www.board-worx.com/naish-uni-con ... m-bar.html

Proszę o opinie no i czy ten sprzet co wybrałem bedzie se soba wspolgrał :) no i co powinienem jeszce ewentualnie dokupic ?
pozdrawiam

windyCB3
Kontaktowanie:

Post26 gru 2010, 12:04

koli pisze:Witam jestem tu nowy i jednoczesnie zielony jesli chodzi o katesurfing . Z przeczytanych postow wywnioskowalem gdzie mozna smigac itp . ale mam kilka pytan do osób będoncych w temacie kitesurfingu .
1. Chce zakupic dobry sprzęt taki ze po postawieniu pierwszych krokow nie bede go musial zmieniac , chcodzi mi o sprzet profesjonalny w raz z pianką i calym potrzebnym do tego osprzętem ( do 1500 funtow o ile to nie za malo :)) Proszę o porade i polecenie sprzetu i ewentualnie dobrego sklepu w londynie :)

2. Czy jest w uk jakas polska ekipa kitesurferów, chetnie bym sie przyłaczył i posłuchal dobrych rad od bardziej doswiadczonych kolegow / koleżanek .

3. Ile tak mniej wiecej trwa sezon na kite?

4. Czy majac kilkuletnie doswiadczenie ( 9 lat ) w snowboardingu i tyle samo w skateboardingu bedzie mi latwiej jesli chodzi o nauke kitesurfingu ?

Wiem ze kilaka osób bedzie mi odradzało kupno dobrego sprzetu ( na poczatek ) ale wiem z doświadczenia ze na tym sie nie zaoszczedzi

1. Policzyles to co wybrales ponizej :lol: ? Na poczatku przy twojej wadze bedziesz potrzebowal moj ulubiony rozmiar 12m i zawsze kupuj komplet z barem. Jako poczatkujacy powinnienes isc na kurs, bo mozesz bardzo szybko rozwalic swoj nowy sprzet no i oczywiscie siebie. Niestety malo poczatkujacych idzie na kurs :( lacznie ze mna :evil:
Jako poczatkujacy nie bedziesz widzial zadnych roznic miedzy kitemi, takze przy kupnie kieruj sie tym, ktory kite wstaje najszybciej z wody. Nie bede jedak zachwalal swojej ulubionej firmy :twisted:

2. Ooooo tak i to nie jakas tam tylko mega dobra. Sledz forum, to jak nie zapomne to tu napisze gdzie i kiedy jedziemy. Byle bylo min. 10st.

3. :lol: zalezy tylko od ciebie. ale w UK moze spokojnie trwac caly rok.

4. Zdecydowanie, ale poczatki zawsze sa mniej lub bardziej trudne.

- Jezeli dostalbys sprzet z dobrego zrodla bez zadnych uszkodzen no i oczywiscie dobrej marki to dlaczego nie uzywany?

Nomercy
Deska: Parapet z OBI
Latawiec: TESCO Bag
Postawił piwka: 9 razy
Dostał piwko: 6 razy
Kontaktowanie:

Post26 gru 2010, 15:34

szukaj na e-bay'u uzywek 2009-2010

naprawde mozna wyrwac w niezlych cenach (do 500£ czasem mniej 8) 8) 8) ) :thumb: :thumb: :thumb: :thumb:

tak jak windy napisal 12, max 13m

nowy latawiec mozesz kupic pózniej, jak juz bedziesz pewien, ze nie rozwalisz go po kilku sesjach :D :D :D

Co do wyborów

Rally- znajdziesz tansze delty
TX - decha z górnej pólki - niestety troche waska na poczatek dla ciebie :| :| :| - szujaj szerszej - powyzej 42cm
Trapez - ION ok, ale mozna spokojnie znalezc ponizej 100£ nawet oststnio kumpel kupil Warriora II za 60 :shock: :shock: :shock:

dr_snickers
Deska: Cabrinha/SU-2
Latawiec: Cabrinha

Post03 sty 2011, 21:33

A ja polecam deske big foot, fajna do nauki :thumb:

fristek
Kontaktowanie:

Post04 sty 2011, 02:27

Koli jako pierwsza latawke polecam Flexifoil Neutron 12m z 2009. Tak sie sklada, ze mam ja wlasnie na sprzedaz:) (latawiec z barem, leash, pompka, bag, repair kit, 5th line) . Latawiec nie byl czesto eksploatowany, jest w idealnym stanie, wiecej info o latawcu na http://www.flexifoil.com/webdownloads/i ... nst_LR.pdf. Jesli bedziesz mial jakiekolwiek pytania zapraszam na priv, pozdrawiam

Nomercy
Kontaktowanie:

Post04 sty 2011, 14:40

dr_snickers pisze:A ja polecam deske big foot, fajna do nauki :thumb:

tez bym polecił, ale zaraz sie przyje....ą, ze sprzedaje to chwale :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

a zreszta...

DESKA SU-2 BigFoot - rozmiar 135x45

zajefajna do nauki i rewelacyjna na LowWind :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:

ceny i testy kontakt na PRV

zresztą, kto chce, to wie jak i gdzie mnie znalezc :idea: :idea: :idea:

Awatar użytkownika
lilolittle
Kontaktowanie:

Post04 sty 2011, 22:35

Szczesliwego Nowego Roku!! :) Byle do wiosny :D

Nomercy
Kontaktowanie:

Post07 sty 2011, 22:39

jutro prognoza na zachodni wiatr i pogodny dzien.

Pisze sie ktos na plywanko??

Awatar użytkownika
lilolittle
Kontaktowanie:

Post07 sty 2011, 23:04

gdzie i o ktorej? Moze zdaze po drodze kupic jakies rekawiczki :)

Nomercy
Kontaktowanie:

Post08 sty 2011, 10:13

pedze do poole ok 10

Wróć do „Kto/Gdzie/Kiedy”