koli pisze:Witam jestem tu nowy i jednoczesnie zielony jesli chodzi o katesurfing . Z przeczytanych postow wywnioskowalem gdzie mozna smigac itp . ale mam kilka pytan do osób będoncych w temacie kitesurfingu .
1. Chce zakupic dobry sprzęt taki ze po postawieniu pierwszych krokow nie bede go musial zmieniac , chcodzi mi o sprzet profesjonalny w raz z pianką i calym potrzebnym do tego osprzętem ( do 1500 funtow o ile to nie za malo

) Proszę o porade i polecenie sprzetu i ewentualnie dobrego sklepu w londynie

2. Czy jest w uk jakas polska ekipa kitesurferów, chetnie bym sie przyłaczył i posłuchal dobrych rad od bardziej doswiadczonych kolegow / koleżanek .
3. Ile tak mniej wiecej trwa sezon na kite?
4. Czy majac kilkuletnie doswiadczenie ( 9 lat ) w snowboardingu i tyle samo w skateboardingu bedzie mi latwiej jesli chodzi o nauke kitesurfingu ?
Wiem ze kilaka osób bedzie mi odradzało kupno dobrego sprzetu ( na poczatek ) ale wiem z doświadczenia ze na tym sie nie zaoszczedzi
1. Policzyles to co wybrales ponizej

? Na poczatku przy twojej wadze bedziesz potrzebowal moj ulubiony rozmiar 12m i zawsze kupuj komplet z barem. Jako poczatkujacy powinnienes isc na kurs, bo mozesz bardzo szybko rozwalic swoj nowy sprzet no i oczywiscie siebie. Niestety malo poczatkujacych idzie na kurs

lacznie ze mna
Jako poczatkujacy nie bedziesz widzial zadnych roznic miedzy kitemi, takze przy kupnie kieruj sie tym, ktory kite wstaje najszybciej z wody. Nie bede jedak zachwalal swojej ulubionej firmy

2. Ooooo tak i to nie jakas tam tylko mega dobra. Sledz forum, to jak nie zapomne to tu napisze gdzie i kiedy jedziemy. Byle bylo min. 10st.
3.

zalezy tylko od ciebie. ale w UK moze spokojnie trwac caly rok.
4. Zdecydowanie, ale poczatki zawsze sa mniej lub bardziej trudne.
- Jezeli dostalbys sprzet z dobrego zrodla bez zadnych uszkodzen no i oczywiscie dobrej marki to dlaczego nie uzywany?