Punta Cana

Miejscówki Kitesurfingowe
panek

Post28 sty 2011, 07:24

Witam
Mam zamiar wybrać sie latem na Dominikane do Punta Cana jeżeli ktoś był i może parę słów powiedzieć o tym miejscu pod względem pływania na kite to będe wdzięczny.
Ja będę mieszkał w Club Med.
Pozdrawiam
J

GURU 10.5
Latawiec: OZONE EDGE, C4, CATALYST
Postawił piwka: 24 razy
Dostał piwko: 24 razy
Kontaktowanie:

Post28 sty 2011, 19:07

..sam nie byłem [ i pewnie nie będę :wink: ], ale znajomi wskazują na dwie dobre kajtowo lokalizacje: Bogo beach lub Kite beach i dowolny hotel w tej okolicy

...może ktoś ma jeszcze jakąś wiedzę na ten temat :?: :arrow: piszcie, nie krępujcie się :wink:

...Crazy H. napiszesz krótko? :?:

Crazy Horse
Deska: Cabrinha Spectrum
Latawiec: Cabrinha Drifter
Postawił piwka: 29 razy
Dostał piwko: 117 razy
Kontaktowanie:

Post31 sty 2011, 17:04

Cos mi pachnie, że Club Med jest z drugiej strony wyspy i bedizesz musial chyba dojezdzac do cabarette codizennie

Ogólnie na kitebeach masz mała falke przy brzegu i potem ok 15m choppu i rafa z fala zalezna od sweelu i wiatru od 0,5-3m

Ja byłem raz i pływałem tylko tam.
Latawce na pewno bierz wszystkie, choć raczej polatasz na 10-9m.
Rano się rozwiewa i potem powoli coraz mocniej, czesto dobrze dokłada przed zachodem.

Odpusc raczje plywanie w miescie, bo szkwali dosc mocno.

Jakby nie wialo, to mozesz zorbic wycieczke na wake na rzeke.

Jadac od kite beach to na pocztaku miasteczka jest bar w którym wówczas codziennie bylo inne danie za mega grosze, takie super promo ale skoro masz wycieczke do Club med, to raczje sie nie przyda ;)

Wróć do „Spoty”