jaki bar do waroo 7 metrów

Forum dla początkujących
Awatar użytkownika
Pain IQ
Deska: 50/50
Latawiec: AIRUSH
Postawił piwka: 7 razy
Dostał piwko: 16 razy

Post15 maja 2011, 20:26

Cześć, koleżka kupił waroo 7 metrów z 2009 roku, ale bez baru. Mam pytanie czy 55 cm z nobile'a 555 będzie pasował do niego? a może bar gaastry jekyll, w którym można zmienić długość z 55 na 50 albo 45 bodajże...
wiem, że jest za długi...ale co się stanie? jak będzie reagował latawiec na zbyt długim barze? czy są jakieś konkretne wytyczne w zakresie używania doboru baru do latawca? proszę o opinię jak dla początkującego. dzięki pozdro

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post15 maja 2011, 20:45

czesc :)

Cześć, koleżka kupił waroo 7 metrów z 2009 roku, ale bez baru. Mam pytanie czy 55 cm z nobile'a 555 będzie pasował do niego?

generalnei da sie latac po odpowienm strymowaniu
jesli tez długosc depowera jest odpowiednia
ale nie bedzie to latwe ani przyjemne

a może bar gaastry jekyll, w którym można zmienić długość z 55 na 50 albo 45 bodajże...

tez sie da..

wiem, że jest za długi...ale co się stanie? jak będzie reagował latawiec na zbyt długim barze?

duze siły na barze i BARDZO szybk )trudny w opanowaniu) kite - zwlaszcza w tak małym bzykowatym rozmiarze

czy są jakieś konkretne wytyczne w zakresie używania doboru baru do latawca? proszę o opinię jak dla początkującego. dzięki pozdro[/quote]

do waroo 7m2 zdecydowanei zalecany jest 45m bar

pzdr

Awatar użytkownika
Pain IQ

Post15 maja 2011, 20:57

dzięki Ziomek, zawsze konkret.

Ziomek.
Kontaktowanie:

Post16 maja 2011, 01:42

Pain IQ pisze:dzięki Ziomek, zawsze konkret.

hehe, ale numer- ten post powyżej, to byłą moja odpowiedź w formie PRIV :lol:
teraz zobaczyłem jaki to "priv" mi wyszedł..

pzdr

przemass
Deska: Encore Nirvana
Latawiec: Airush Razor
Postawił piwka: 26 razy
Dostał piwko: 25 razy
Kontaktowanie:

Post21 maja 2011, 14:22

W barze Nobile również możesz zmienić ustawienia szerokości baru - w pół minuty.

Czy nie będzie przyjemne? Nie wiem CZEMU miałoby nie być przyjemne, jeśli masz bar ustawiony 1:1 (wszystkie linki równe ) każdy bar będzie do waroo pasował dokładnie tak samo - kwestia preferencji ustawień i systemu bezpieczeństwa.

Ziomek.
Kontaktowanie:

Post22 maja 2011, 11:29

przemass pisze:
Czy nie będzie przyjemne? Nie wiem CZEMU miałoby nie być przyjemne, .

dlatemu, że jakbyś przeczytał ze zrozumieniem - Pain IQ zapytał o to JAK taki mały kite będzie latał na DŁUGIM :idea: 55cm barze:

"wiem, że jest za długi...ale co się stanie? jak będzie reagował latawiec na zbyt długim barze? "

więc odpowiedziałem krótko, treściwie, więc nie staraj się szukać dziury w całym :

"duze siły na barze i BARDZO szybki, trudny w opanowaniu) kite - zwlaszcza w tak małym bzykowatym rozmiarze
ale nie bedzie to latwe ani przyjemne "

mało tego , nie poleciłem mu WYŁĄCZNIE baru którym handluję - choć oryginalny byłby najlepszy
ale KAŻDY 45 cm - bo to długość zalecana przez producenta tego rozmiaru Waroo:

"..do waroo 7m2 zdecydowanei zalecany jest 45m bar"

..oszczędziłem sobie dopisania na końcu BAR BESTA ( tudzież Northa, czy Nobile :lol: ) - choć to było w PRIVIE :idea:

pzdr

Ziomek.
Kontaktowanie:

Post22 maja 2011, 11:31

Ziomek. pisze:
przemass pisze:
Czy nie będzie przyjemne? Nie wiem CZEMU miałoby nie być przyjemne, .

dlatemu, że jakbyś przeczytał ze zrozumieniem - Pain IQ zapytał o to JAK taki mały kite będzie latał na DŁUGIM :idea: 55cm barze:

"wiem, że jest za długi...ale co się stanie? jak będzie reagował latawiec na zbyt długim barze? "

więc odpowiedziałem krótko, treściwie, więc nie staraj się szukać dziury w całym :

"duze siły na barze i BARDZO szybki, trudny w opanowaniu) kite - zwlaszcza w tak małym bzykowatym rozmiarze
- ale nie bedzie to latwe ani przyjemne "

mało tego , nie poleciłem mu WYŁĄCZNIE baru którym handluję - choć oryginalny byłby najlepszy
ale KAŻDY 45 cm - bo to długość zalecana przez producenta tego rozmiaru Waroo:

"..do waroo 7m2 zdecydowanei zalecany jest 45m bar"

..oszczędziłem sobie dopisania na końcu BAR BESTA ( tudzież Northa, czy Nobile :lol: ) - choć to było w PRIVIE :idea:

jak masz jakieś inne , SWOJE doświadczenia dotyczące "przyjemności" pływania na 7m JAKIMKOLWIEK latawcu
z barem 55 cm - zamieniam się w słuch..

pzdr

Awatar użytkownika
Pain IQ

Post25 maja 2011, 18:23

dzięki za zainteresowanie, mam jeszcze 2 pytania....po pierwsze: zmiana szerokości rozstawienia linek w barze z nobile 555 /(2009) powoduje, że linki sterujące znajdują się w odległości 47 cm od siebie...czy to można traktować jako bar 45 cm.... czy jak?:/ po drugie: zmianę szerokości baru w nbl 555 robimy analogicznie jak w gastrze? bo tutaj na tym krótkim sznureczku przy barze, który powinno się wyciągnąć i przeciągnąć przez otworek w barze z drugiej strony jest taki supełek, który uniemożliwia wyciągnięcie tego sznureczka. Jakiś pomysł? sugestia?

Dzięki za info.

Pozdrawiam

Ziomek.
Kontaktowanie:

Post26 maja 2011, 19:51

Pain IQ pisze:dzięki za zainteresowanie, mam jeszcze 2 pytania....po pierwsze: zmiana szerokości rozstawienia linek w barze z nobile 555 /(2009) powoduje, że linki sterujące znajdują się w odległości 47 cm od siebie...czy to można traktować jako bar 45 cm.... czy jak?:/

..można go tak "traktować" - ale działał będzie jak bar 47cm :idea:

pzdr

Wróć do „Pierwsze Kroki”