ZEEKO NOTUS 3 -2011

Recenzje, oceny, opisy, porady sprzętowe.
Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post10 maja 2011, 23:24

MalkontenT pisze:

Nie ma to jak wysoka samoocena :P
a że nie ten sam poziom to widać po ilości postów - szczególnie tych idiotycznych jakieś 99%
No i ten twój sprzęt jedyny właściwy jedyny najlepszy.

- samoocenę dobrze mieć adekwatną
- jakbym się zarejestrował we wrześniu 2009 i w avatarze miał wuesa - zapewniam Cię że miałbym mniej postów niż Ty - a przy takim nicku pewnie W OGÓLE..
- GDZIE wyczytałeś , że mój sprzęt jest jedyny i najlepszy?

Awatar użytkownika
rolnik
Deska: SU2
Latawiec: Obojetne
Postawił piwka: 44 razy
Dostał piwko: 44 razy

Post11 maja 2011, 10:15

Ziomek odstawiasz pyskowke ,zasmiecasz forum co roku z poczatkiem sezonu .
Czasem twoje uwagi sa trafne nie powiem .
W tym przypadku( poza proba samobudowania wlasnego malego ego kosztem kolegow ,ktore niestety kurczy sie przez nic nie wnoszace posty wyssane z palca i nie podparte ZADNYM doswiadczeniem z systemem ERA )to lamerski post miszczu.
To ze wisisz na rekach jak malpa nie swiadczy o tym ze wiesz lepiej od Macka ktory wisi jak parowka na haku .Powiedzial bym ze Maciek bedzie bardziej obiektywny od ciebie dla wiekszosci poczatkujacych . Zwyczajnie zapomnial wol i mu sie wydaje.
Co do samej ery nie ma o czym dyskutowac jest prosta nie przeszkadza w niczym mozna ja latwo zdemontowac jest niezwykle przydatna w wielu sytuacjach .Kazdy komu pokazuje jak to dziala zaraz zastanawia sie czy mozna to zamontowac do kazdego kitea .

Awatar użytkownika
wieloryb
Postawił piwka: 6 razy
Dostał piwko: 9 razy
Kontaktowanie:

Post11 maja 2011, 10:45

Wróćmy do tematu . Może Ziomek sobie trochę odpocznie :idea:
Chciałbym się dowiedzieć czy na Notusie 14LW śmigacie na linkach 24m czy na 28m ,czy raczej 32m ?
Jakie są wasze odczucia i różnice w jeździe ?

RAFAŁ

Post11 maja 2011, 11:07

wieloryb pisze:
Może właśnie ta "połowa" przy pomocy ERA systemu właśnie się nauczy startować
akurat ta zdolność wydaje mi się jak najbardziej istotna , zarówno początkującym jak i zaawansowanym to się bardzo przydaje.
Często się zdarza w naszych bagiennych warunkach że nie wieje równo i zdycha wiatr .
W takich sytuacjach ERA system wyśmienicie się sprawdza szczególnie w wodzie jak robisz LIPTONA bez gruntu pod nogami i ciężko jest podnieść dziada w powietrze. Zawsze można zaoszczędzić na rescue :mrgreen:
Poza tym rewelacyjnie sprawdza się ERA w snowkite na śniegu ,a tu wiadomo ,że nie musi tak mocno wiać.
Jesteś całkowicie niezależny.
FREEDOM

Jak ktoś nie potrafi wystartować latawca to też napewno nie popływa :wink: a startowania to uczą na IKO 1.

andrek pisze:

Ja uważam że system jest rewelacyjny i polecam każdemu go spróbować a nie opierać się na opiniach ludków którzy nigdy nawet go nie wypróbowali :idea:

czus

W tych warunkach to każdy dobry latawiec wystartujesz , ale co to za różnica czy z ERĄ wystartujesz przy 7 knots a bez ery przy 7.5 knts jak i tak jest to za mało żeby pływać. Moim zdaniem jest to taka sama rewolucja jak sensory deszczu w samochodach. :wink: Albo kwadratowa tuba HELIXAH :wink:
Może ZEEKO potrzebuję ERY bo bez niej startuje słabo ,ale są latawce które tego nie potrzebują.

Awatar użytkownika
rolnik

Post11 maja 2011, 11:37

Obrazek
czy widac tu element ktory przeszkadza ? w momencie robienia fotki wialo kolo 30kt

Obrazek
a to tak przy okazji :D

Notusie 14LW śmigacie na linkach 24m czy na 28m ,czy raczej 32m
32 m dla mnie to typowo pod race ale mi sie zupelnie nie podobalo wolny i ciezki .24m niby ok ale jakis taki wielki nad glowa srednio mi sie podobalo .Ja najbardziej lubiłem 28 (w swoim mialem 27 :wink: ) pisze o 2010 .Koniecznie mocno musi byc napompowany 6.5-7 ciezko bez zegara to ocenic przy takiej tubie.
2011 lata super na 24m i 28 m linkach ale wydaje sie lekko wolniejszy na tych 28m.

Może ZEEKO potrzebuję ERY bo bez niej startuje słabo ,ale są latawce które tego nie potrzebują.

Rafal ty jak Ziomek ....MOZNA ZDFEMONTOWAC ERE >>>> Zeeko wstaja bez ery nie gorzej od wainmanow :? Mimo to nikt nie demontuje ery :doh:

Ziomek.
Kontaktowanie:

Post11 maja 2011, 11:44

rolnik pisze:Ziomek odstawiasz pyskowke .

co do pyskówek - cofnij się kilka postów wstecz i wykaż NIECO obiektywizmu - KTO wyskoczył z pociskiem pierwszy :idea:
jakoś tak mam , że nie chowam głowy w piasek w takiej sytuacji :wink:

rolnik pisze:Czasem twoje uwagi sa trafne nie powiem .

..wyłącznie TE - które pokrywają się z Waszymi ? :lol:

..i nie przepraszam że wszedłem Wam w wątek towarzystwa wspólnej adoracji..

dla mnie sprawa wstawania kajta przy 7-8 jest jasna -opisałem ją TU kilka razy, Rafał również, i nie ma potrzeby się powtarzać..
KAŻDY "normalny" kite wstaje - a to jak się nazywa system - to już bełkot..

pzdr

Awatar użytkownika
waldir
Deska: ZEEKO
Latawiec: ZEEKO Krush
Kontaktowanie:

Post12 maja 2011, 09:10

Myślę że kwestia ERY ma zupełnie inne jak dla mnie sedno. Prawie nie korzystam z ery w rozmiarach 7 i 9 (jednak nie ściągam tej linki z baru bo mi nie przeszkadza a bar używam ten sam do wszystkich rozmiarów :idea: ) ale w dużym sprzęcie np 14m to już co innego. Na takim właśnie rozmiarze pływa się jak słabo wieje i inna kwestią już jest jak bardzo się to komu podoba i co kto robi przy takim wietrze. Jest filmik z latawcem firmy C w roli głównej w dużym rozmiarze której "sternik" sapie i prycha próbując ją podnieść (bez obrazy). Niestety przy tak dużych trzeba wielu skomplikowanych zabiegów aby podnieść latawca. Do niedawna moim duży był ozone edge 13m który musiałem pociągać to za jedną linkę to za inną popuszczać podciągać, zacinać itp aby jego podnieść ....... chyba że masz właśnie ERA system. Reasumując ERA nie jest dla takich osób które pływają już kilka lat i tylko i wyłącznie na małych rozmiarach ale jest wspaniała pomocą dla rejsiarzy i uczących się i tych co lubią na dużym w szuwa kowych warunkach się potaplać. Nie mniej ERA pozwala na NATYCHMIASTOWE podniesienie każdego rozmiaru (wiem wszystkie małe rozmiary szybko wstaja ale nie NATYCHMIAST!). Miałem taką sytuację ostatnio we francji kiedy to po glebie leciała na mnie kolejna mieląca falka i nie miałem już na to ochoty ;) Tak to widzę i myślę że wielu którzy są obiektywni się ze mną zgodzi. Zupełnie nie potrzebny jest tu jad który niektórzy wylewają :wink:
Ostatnio zmieniony 12 maja 2011, 13:36 przez waldir, łącznie zmieniany 1 raz.

Ziomek.
Kontaktowanie:

Post12 maja 2011, 11:47

w sumie racja - biorę rozmiarówkę :hand:

pzdr :wink:

Awatar użytkownika
briku
Postawił piwka: 3 razy
Kontaktowanie:

Post15 maja 2011, 16:03

można gdzieś na helu potestować te latawce?

andrek
Deska: PocketAir/AirWave&Race/Bhoot
Latawiec: NOTUS Rev&Air
Postawił piwka: 16 razy
Dostał piwko: 12 razy
Kontaktowanie:

Post15 maja 2011, 20:00

TAK ! na czerwiec wraz z ekipą z SurfShop.pl szykujemy testy całego sprzętu ZEEKO :idea: .. dokładne daty i szczegóły podam niebawem tutaj
"indywidualne" testy również możliwe -> andrzej(małpa)kite-planet.pl

pozdróweczka

Piotr_P

Post22 maja 2011, 21:43

Wstępny termin to weekend 24-26 czerwca. O ile dopisze wiatr to tak jak pisał andrek możliwe będą testy, wspólne pływanie z riderami ZEEKO, a także szansa, żeby kupić u nas NOTUSY i inny sprzęt w dobrej cenie. Informacje z większa ilością szczegółów podamy już bliżej zaplanowanego terminu na forum, naszej stronie sklepu i FB. Znając nasz sklep pewnie zorganizujemy jakieś konkursy lub losowanie nagród dla uczestników testów :thumb:

andrek
Kontaktowanie:

Post17 cze 2011, 20:17

termin potwierdzony ! więcej info tutaj viewtopic.php?f=7&t=37683

Awatar użytkownika
rolnik

Post19 cze 2011, 08:17

Macie jakis plan gdyby nie wialo :wink:

Ziomek.
Kontaktowanie:

Post19 cze 2011, 14:21

rolnik pisze:Macie jakis plan gdyby nie wialo :wink:

..o to nie należy się martwić:

rolnik pisze:Zapomnialem dodac dzieki ERA- system totalnie bezstresowo startowalem kitea samodzielnie z plazy przy marnych 8kt .:

:wink: :hand:

pzdr

andrek
Kontaktowanie:

Post19 cze 2011, 21:55

no tak ale jak testować to wszytko! również górny zakres :thumbsup:

Wróć do „Recenzje & Opinie”