Ziomek. pisze:"Molom" mówimy zdecydowane NIE![]()
Ziomek. pisze:taike sprawy są zamiatane pod dywanik forumowy najczęściej..
bubi pisze:jako że to byłem ja to nie będę niczego zamiatał i opiszę całą sytuację....i nie ma problemu podłoże się pod ostrzał na forum....przy okazji może wyjaśnicie mi kilka znaków zapytania które mi się narzucają.....może napiszę najpierw całą sytuację z pierwszej ręki....
wychodziłem właśnie na ostatnią godzinę lekcji na airush varial 7m....leasha miałem podpiętego do chickena....już byłem przy wodzie,gadałem jeszcze z naszym szkółkowym fotografem....zauważyłem że latawiec zaczyna mi przepadać więc podbiegłem do tyłu.....w tym momencie wyszedł szkwał i wyrwał mi chickena z haka(możliwe że nie miałem donkeya-mój błąd jak tak). Jednakże normalnie latawiec powinien wpięty tylko leashem do mnie spłynąć po krawędzi okna wiatrowego,jednak mój zaczął kręcić loopy,nie zdążyłem nawet wypiąć się z leasha...poźniej karetka itp.....skończyło sięna szczęście na obitym prawym barku i nic więcej.....
....i tu pojawia się moje pytanie.....dlaczego latawiec zaczął kręcić loopy....ktoś ma jakąś teorię??....ja mam nauczkę żeby spływając na ląd podpinać się do standardowego systemu bezpieczeństwa.....przez nieuwagę mogłem źle skończyć...
mary.dk pisze:... albo leash zachaczyl o bar w jakis nietypowy sposob ?
Pozdro...
Ziomek. pisze:taike sprawy są zamiatane pod dywanik forumowy najczęściej..
przemass. pisze:kto święty rzuci kamieniem![]()
onzo pisze:a jak wygląda układ linek przy czaszy latawcaNie ma tam możliwości zaplątania się sterówki o tubę jak jest moment bardzo luźnych linek
Może to to.
także ja już się nauczyłem że spływając na ląd mieć podpiętego leasha standardowo do systemu bezpieczeństwa a przepinać się pod suicide na wodzie.
mary.dk pisze:także ja już się nauczyłem że spływając na ląd mieć podpiętego leasha standardowo do systemu bezpieczeństwa a przepinać się pod suicide na wodzie.
W smartbarze mozesz sie podpiac suicide do piatej linki i chicken loop razem tak jak w trust barze,
tyle tylko ze nie ma podwojnego ring'u, ale koncowka leash'a jest na tyle duza ze bezproblemowo zejdze
z chicken'a po odpaleniu zrywki.
Pozdro...
Smokie pisze:Napisales chyba ze kite Ci zaczał przepadac. Moze zagiał się jeden tip i oplotła go linka. Podobne historie czasem sie przez przypadek zdarzały w Ozonach.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 15 gości