Kto i Kiedy na Fuerte ?

Ustawki na pływanko, transport, spotkania, noclegi, imprezy, itp.
Dziećkowice | Kadyny | Mazury | Poręba | Poznań | Szczecin | Trójmiasto | Wrocław | Zegrze
adamo
Postawił piwka: 5 razy
Dostał piwko: 10 razy
Kontaktowanie:

Post14 cze 2011, 18:17

rolnik pisze:
Cotillo polecam, ze względu na tłok :roll: olałem Flag Beach i codziennie dojeżdżałem na El Cotillo

wcale sie nie dziwie :thumb: cotillo ma klimacik ech.... a nie napadli Cie tam jeszcze? :lol:

spoko Rolnik, Fuerta to nie Boa Vista, tym bardziej że ochraniały mnie dwie laski w tym jedna po konkretnym przeszkoleniu :twisted:
ps. he, he jakoś byłem pewny że będziesz mnie kojarzył z akcją na Boa Viscie :wink:

pzdr

Awatar użytkownika
robinm
Deska: Nobile, North
Latawiec: Nemesis, Bandit
Postawił piwka: 13 razy
Dostał piwko: 5 razy

Post30 cze 2011, 20:44

Pozdro z Fuerty, znowu się trzeba męczyć przez 2 tyg.
Ciepło na maksa, można bez pianki. Wiatr na północy jak zwykle na coś ok. 9m i bez szarpania jak na Sotavento.
Wczoraj El Cotillo, dzisiaj FlagBeach. Jeszcze 1-2 dni i trzeba będzie dmuchać 7ki, a na Sotavento to chyba 5ki.

adamo
Kontaktowanie:

Post01 lip 2011, 13:18

Siema Robin, no widać że ładna falka wchodzi na Cotillo od poniedziałku
a do kiedy dokładnie będziesz, ja w ramach rehabilitacji :D będę chciał się załapać na drugi przypływ, tak okolice 14.07

Awatar użytkownika
robinm

Post03 lip 2011, 11:15

Jestem do 12 lipca, wbijaj bo z gołą klatą popływasz tak jak lubisz ;-). No i wieje non-stop.
Przedwczoraj FlagBeach i wycieczka do laguny na Lobos. Przy odpływie na FB nawet się tu robi ładna mała falka, także katuje łejwówkę.
Wczoraj w ramach wycieczek po wyspie odwiedziłem lagunkę i Sotavento. Wiatr jak zwykle +/-5 wezłów, w szkwałach ponad 30. Także kity od 5 do 7.
Muszę stwierdzić, że tak szybko jeszcze na kite nie pływałem. Wiatr idealnie off wzdłuż plaży. Na jednym halsie z Center I do Center II 1 m od piachu, po idealnym stole.
Powrót lagunką też na 1-2 halsy.
Dzisiaj chyba Cotillo albo Lobos tym razem chciałem zobaczyć tą najdłuższą falę.
Jest ktoś teraz na Fuercie? Szukam kogoś na wycieczki w secret spoty, razem w razie awarii jakoś się wróci do brzegu. Jestem w Oasis Papagayo w Corralejo.

adamo
Kontaktowanie:

Post03 lip 2011, 12:11

… ze stawem skokowym już coraz lepiej nawet wczoraj lajtowo się pobujałem na p4,
… od razu będę chciał wbijać na kwaterę w Cotillo także dam Ci znaka jak będę na miejscu, chociaż tego 14 lipca kobita chyba nie przeskoczy

uważaj na ten Lobos , samemu strach pływać, ostatnio wybrałem się z miejscowymi ziomkami :wink: i wiało jakoś przez masyw, w lagunie zero wiatru , dwóch kolesi zostało na wyspie,

na Coltillo monstrualna falka jutro się zapowiada, tak pod piątkę chyba podejdzie, foto popstrykaj i daj coś na kf. bo u nas się ostatnio zimne klimaty

pzdr

Awatar użytkownika
robinm

Post04 lip 2011, 10:14

Jutro masz wylot z Drezna o 15.40 więc szukaj lasta.
Wieje non-stop, wczoraj Cotillo na 7-ce, ocean się buja ładnie i od rana 30+ węzełków, więc może dzisiaj coś większego będzie.
Foto serwis nieczynny :oops:

Awatar użytkownika
aqula
Kontaktowanie:

Post04 lip 2011, 23:51

robinm pisze:Jutro masz wylot z Drezna o 15.40 więc szukaj lasta.

A czy mogę zapytać gdzie dokładnie takiego lasta poszukać, bo Drezno mi bardzo pasuje.

Awatar użytkownika
robinm

Post05 lip 2011, 11:13

W internecie. Na pewno coś znajdziesz a jak nie dasz rady to zadzwoń do zaprzyjaźnionych z kiteforum biur na pewno coś Ci namierzą.

Awatar użytkownika
robinm

Post06 lip 2011, 12:04

No pogoniłem foto serwis i coś z 1 tygodnia wklejam
FlagBeach
Obrazek
Obrazek

Sotavento
Obrazek
Obrazek

No i tam gdzie zwykle El Cotillo
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Maslak
Dostał piwko: 2 razy

Post06 lip 2011, 12:28

Noooooooooo pieknie :D :clap:

adamo
Kontaktowanie:

Post06 lip 2011, 22:10

robinm pisze:No i tam gdzie zwykle El Cotillo
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

.. no trzeba przyznać że Cotillo jest majestatycznym miejscem z mega klimatem , jak dla mnie to numero uno :wink:

ciao

Awatar użytkownika
robinm

Post07 lip 2011, 12:14

Cotillo działa codziennie. Do końca wyjazdu chyba już na 7-ce.
No i jest lagunka z płaską wodą i wymiataczami uh.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

martini

Post07 lip 2011, 15:52

Hej,

Ktoś uderza na Fuertę od 25.07?

Awatar użytkownika
robinm

Post10 lip 2011, 14:24

Powoli kończę jeszcze jeden 2 dni pływania. Tak więc podsumowanie doświadczeń z pierwszej połowy lipca może się komuś to przyda.
Prognozy Windguru działają dla El Cotillo prawidłowo. Plaża większa i lepsza niż w La Pared, dużo miejsca i łatwo trafić początek fali, wystarczy na celownik brać skałki. Spot na lewą nogę, więc średnio mi pasował ale wszystkiego można się nauczyć. Podobne fale ale z lepszym wiatrem są w La Pared. Wiatr w Cotillo jest niestety nierówny, nie są to gwałtowne kopy, poprostu faluje raz 30 ale czasem potrafi przez chwilę być 15 węzłów. Wiatr przechodzi przez klif i miasteczko i stąd chyba taka jego specyfika. Fale naprawdę potrafią się zrobić spore i jak ktoś potrafi to jazda po niej wygląda pięknie.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Równy wiatr jest w lagunach koło latarni ,tam nic nie zasłania wiatru. W lagunie pływałem też przy niskim stanie wody, ale miejsca jest na 2-3 kite. Miejsca przy wysokim stanie wody jest sporo i można poćwiczyć sobie uh. Jeżeli natomiast zjedzie się kupa luda to robi się tam niezła walka o miejsce do triku. Dlatego też jak wieje i jest wysoki stan wody rano to warto wcześnie tam pojechać bo będziecie sami.
Fala przy latarni duża natomiast błąd jakiś to lądowanie na skałach i prawdopodobne z kita miazga. Kierunek fali pokrywa się prawie z kierunkiem wiatru więc średnio się nadaje do jazdy. Warto w lagunie pływać w butach bo w razie czego, można biegać po skałach.
Na FlagBeach pływałem mało, ale jak tam wieje to wiar jest równy, bardzo miły tak pod 20 węzłów, więc można sobie „poskaczać”. Tłok jest spory 30-40 kitów więc lepiej wyostrzyć lub spłynąć pod hotel. Fale na Flag Beach potrafią się zrobić na 2-3m.
Co do wiatru, jak wieje w Corralejo, a przyjedziecie na Flag a tam d.. to śmiało można się udać do Cotillo. Wiatr na FlagBeachu może się włączyć dopiero popołudniu lub pod wieczór. Jak jest słońce to się pewnie włączy. Wczoraj na przykład pływałem w Cotillo do 15 a potem od 17 na FlagBeach.

adamo
Kontaktowanie:

Post10 lip 2011, 20:17

robinm pisze:
Obrazek

... ładna kobyła, foto wymiata, bravo dla fotografa (fotografki :wink: )

- to Coltillo czy La Pared

Wróć do „Kto/Gdzie/Kiedy”