Koszalin i okolice

Ustawki na pływanko, transport, spotkania, noclegi, imprezy, itp.
Dziećkowice | Kadyny | Mazury | Poręba | Poznań | Szczecin | Trójmiasto | Wrocław | Zegrze
Awatar użytkownika
Tarboszek
Postawił piwka: 1 raz
Dostał piwko: 2 razy
Kontaktowanie:

Post04 lip 2011, 23:39

To Wasylek widzę ładnie ciśnie jak KL back-loopy już kręci :thumb:

Cz3rni4K

Post05 lip 2011, 00:34

WTF! więcej was matka nie miała:D? niedługo druga zatoka tu sie zrobi:D.

PS. Te foty z Unieścia zajebiste tylko następnym razem musimy sie jakoś ugadać bo chcę mieć megaloopa uwiecznionego puki jeszcze jestem cały i zdolny do pływania:D :evil:

Awatar użytkownika
Max_Zakowski

Post05 lip 2011, 18:57

fokus123 pisze: Do new school fala tylko przeszkadza dlatego dobrze że akurat mamy spoty które dają możliwość treningu jednego i drugiego elementu.

http://www.faz.net/s/RubE3F098F1E3544FCE87CC73C34D9EB3AA/Doc~E7D37EDEBB47041C1BBF3B3415DC60367~ATpl~Ecommon~SMed.html
Obejrzyjcie sobie początek tego filmiku, oraz to co robi Maciek na morzu i powiedzcie, że freestyle, w tym new school na morzu jest nie fajny :hand:

Awatar użytkownika
fokus123
Deska: SU-2
Latawiec: Core

Post05 lip 2011, 21:46

Maks trochę jak dla mnie mylisz pojęcia bo owszem fajnie na morzu walić triki jak się je już umie, ale ja osobiście przy próbowaniu jakiegoś nowego elementu gdzie co chwilę wpadam do wody lub moczę kajta wolę trochę bardziej płaski akwen. Jest w tym momencie tyle odmian kitesurfingu i nie jesteśmy skazani na jeden spot w okolicy, że każdy znajdzie coś dla siebie. Jeden lubi wakestyle drugi mega loopy ala len10 a trzeci racing, tak że wydaje mi się że to indywidualna kwestia. Ja tam lubię jedno i drugie i nawet nie będę nikogo na jamno namawiał bo po ostatnim "tłoku" w niedzielę dla mnie lepiej jak ktoś pojedzie na morze :)

Cz3rni4K

Post06 lip 2011, 11:47

Nie no wiadomo, że większość się uczy na płaskich akwenach czegokolwiek i to jest norma. My lubimy może z kilku powodów:
1. Jest fala jest zabawa
2. Na morzu jest lepsze noszenie i większy power
3. Pianka nie śmierdzi tak jak po jeziorze
4. Dużo większy obszar do pływania
5. Laski spacerujące na plaży
6. Nie muszę się obawiać, że stanę na jakieś gów** leżące na dnie
7. No i przede wszystkim morze jest bardzo wymagające co powoduje, że szybciej się nabiera doświadczenia i się pływa po pewnym ryzykiem co sprawia, że jest adrenalinka i chyba o to w tym chodzi.

My staramy się jak najwięcej osób do morza przekonać, nikt nikogo nie osądza gdzie pływa, tylko moim zdaniem czasami za dużo szumu robicie odnośnie tego co robicie na jeziorze - freestyle, newschool itp. Ja osobiście nie widziałem nic z tego co piszecie, ale w sumie dawno nie pływaliśmy razem. Bartek ostatnio przeniósł się na morze i nie było mu łatwo - deche zgubił, ale mu ją znalazłem po paru min ( dzięki za browarka :D ). Ostatnio pływaliśmy przy grubych falach w 6 chyba i było zajebiście i też były gleby, jednemu pękł balon w tubie( chyba za mocno dymał w niego :? ), lądowania na plaży itp. - ale o to w tym chodzi. NO RISK NO FUN!.
Nie podoba mi się trochę to, że porobiły się grupki fajnie jest jak się razem pływa i wtedy się można wykazać przed każdym a nie jarać się na forum tym co się rzekomo robi. Nie mam tu do nikogo pretensji w końcu każdy pływa tam gdzie chce - jedni wolą jeziorka inni morze, tylko brakuje to trochę jedności a nie wyścigu w wiedzy związanej z pływaniem i naszymi umiejętnościami bo mam wrażenie, że ekipa "z jeziora" idzie w tym kierunku. Będzie fajnie wiało i nie będzie dużej fali spotkajmy się wszyscy na Unieściu, gdzie nie ma palików i popływamy. Pozdro pińcet :wink:

Awatar użytkownika
fokus123

Post06 lip 2011, 12:42

Maciek luz jak też lubię sobie na morzu popływać i wybijać się z fali. Ja tam na jakiegoś profi rajdera się nie kreuje ostatnio tylko postanowiłem sobie próbować proste triki na wypięciu czyli raily backroll i frontroll i przymiarki do sbenda bo tyle mi starczy żeby mieć fun z tego sportu. Z tych 4 trików na razie wychodzi mi raily przy reszcie za każdym razem moczę dupę i kajta, dlatego wolę na jeziorko skoczyć. Czy porobiły się grupki ciężko mi powiedzieć bo ja ciągle tych samych ludzi na spotach widzę plus oczywiście nowe twarze. O rywalizacji też chyba nie ma mowy bo nikt tu nie jest aż na takim poziomie, do tego jak michał zrobił BJ to na spocie wszyscy mu gratulowali i się cieszyli, w niedziele artur przełamał się i bardzo wysoko skakał i lądował i też wszyscy się cieszyli na miejscu i każdy się nawzajem raczej nakręca. Każdy spot ma swoje plusy i minusy niestety, ale uważam że i tak nie mam co marudzić bo mamy kilka spotów w okolicy i nie musimy się na jednym cisnąć albo dojeżdżać po 50 km na spot

Cz3rni4K

Post06 lip 2011, 13:18

Oczywiście, że nikt tu nie ma zamiaru się uważać za nie wiadomo kogo, w końcu każdy pływa rekreacyjnie i dla przyjemności bez żadnej spiny. Ja tylko napisałem jak to widzę i jest to moje zdanie, a rzeczywistość może być inna :wink: . Ja osobiście nie lubię jeziora, ale jak nie ma gdzie pływać bo zły kierunek wiatru to pływam i jest fajnie jak są wszyscy razem:) Mogłoby więcej osób na morzu pływać :D

Awatar użytkownika
fokus123

Post06 lip 2011, 14:12

No i stary ja się z tobą w 100% zgadzam im nas więcej tym weselej :). Ja tam lubię morze i jeziorko w zależności na co mam akurat ochotę, są goście którzy z różnych powodów tylko na jamnie pływają (stara gwardia WS) no ale każdy robi to co lubi i najważniejsze żeby był fun :D Ktoś mi powie w ogóle kto wyłączył wiatr w tym tygodniu? :)

Awatar użytkownika
Tarboszek
Kontaktowanie:

Post08 lip 2011, 23:53

Obiecany film wybuchającą tubą kita. Ostrość uciekała, ręka drżała, ale chociaż słychać jak pęka ;)

Awatar użytkownika
Indian
Latawiec: Cabrinha
Kontaktowanie:

Post09 lip 2011, 21:26

Zapraszam na strone www.kiteswinoujscie.pl
Znajdziecie tam aktualne info co gdzie kiedy, ofertę szkoleń, galerię zdjęć oraz co istotne linki do aktualnej prognozy.
Zachęcam do odwiedzania stronki. :thumbsup:

gr8

Post10 lip 2011, 03:44

Z Koszalina do Swinoujscia kawalek bedzie :hand: :wink:

Pozdr. z Singapuru :wink:

Awatar użytkownika
fokus123

Post10 lip 2011, 10:18

gr8 pisze:Z Koszalina do Swinoujscia kawalek bedzie :hand: :wink:

Pozdr. z Singapuru :wink:

A miałem do ciebie dziś dzwonić czy na grilla masz ochotę :) Kiedy wracasz?

gr8

Post10 lip 2011, 18:02

Grilla dzis mialem, ale w robocie :lol:
Wracam za 5 tyg.

Awatar użytkownika
fokus123

Post10 lip 2011, 18:55

No to dawaj znać to wbijamy na imprezkę do ciebie po powrocie. Ja wracam teraz do roboty to pogadamy sobie jutro na gg jak będziesz miał czas :)

ahryl
Latawiec: Naish
Kontaktowanie:

Post12 lip 2011, 14:57

na czwartek i piatek mam wolne, uda mi sie z kims zabrac na spocik ? :roll:

Wróć do „Kto/Gdzie/Kiedy”