Wynajem sprzetu Gdansk

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
Awatar użytkownika
masterczułki
Deska: cabrinha caliber
Latawiec: Flysurfer Psycho 4
Postawił piwka: 6 razy

Post15 lip 2011, 14:10

GURU 10.5 pisze:PS:niestety, nie wiem gdzie w Gdańsku można dokonać wynajmu sprzętu :wink: , ale pewnie w Rewie, czy na Zatoce, w dowolnej szkółce po spełnieniu podstawowych wymagań, bez wiekszego problemu!

Przerabiałem próbę wypożyczenia latawca na półwyspie 2 razy i nie ma tak różowo.

Przypadek 1 jakieś 2 lata temu:
Było progno za mocne na moja 12 więc dzień wcześniej piszę do firmy XYZ.pl przez gg czy będą jutro mieli jakieś 7-9 na wypożyczenie. Odpowiedz jasne oczywiście wpadaj nie ma problemu. No wiec tłukę się z Gdańska pociągiem do Chałup z decha pianka i reszta gratów na plecach żeby usłyszeć ,że "Sorry ale wszystkie małe rozmiary są teraz z kursantami na wodzie"

Przypadek 2 czerwiec tego roku:
Siedzę sobie na pewnym kempingu. Wiatr jest ale za mocny na mój latawiec. Wiec uderzam do szkółki czy nie maja jakieś 7m na wypożyczenie. Pierwszy dialog w recepcji :
-Nie wypożyczamy sprzętu.
-Ale przecież macie w cenniku
-Momencik zaraz kogoś zapytam.

Przychodzi miła pani: I ponownie pytam czy mają jakąś 7 albo 9 na wypożyczenie. Odpowiada ,że może by coś było, pyta czy mam kurs IKO , odpowiadam ze tak oczywiście ze posiadam IKO2. Po czym pani pyta gdzie robiłem IKO odpowiadam ze jestem absolwentem WAKE.pl. Pani przybrała marsowy wyraz twarzy. Stwierdziła że wszystkie małe rozmiary są na wodzie z kursantami. Potem jakieś tłumaczenia że jak im zniszczę latawiec to dla nich strata bo potem nie będą mogli na nim szkolić. Po drugim zdaniu się uśmiechnąłem i opuściłem ten szacowny przybytek. Kiedy wracałem wkur...ny z tej szkółki na wodzie było 3ech instruktorów :lol:

Awatar użytkownika
Qba-EPP11
Deska: Czapla Kite., Moses
Latawiec: RRD, Cabrinha, Airush
Dostał piwko: 15 razy
Kontaktowanie:

Post15 lip 2011, 14:15

A co w sytuacji jak ktoś powiedzmy dobrze pływa a nie ma żadnych papierów IKO czy innych?

Awatar użytkownika
Wiktorek
Deska: Skywalker, OR Mako!
Latawiec: RRDs, Rally
Postawił piwka: 10 razy
Dostał piwko: 11 razy

Post15 lip 2011, 14:45

Qba-EPP11 pisze:A co w sytuacji jak ktoś powiedzmy dobrze pływa a nie ma żadnych papierów IKO czy innych?

Jeśli masz plany wypożyczania to podjedź do jednej ze szkółek, pokaż co potrafisz i zapłać za wypisanie IKO3.
W zeszłym roku to organizowałem, ale jak byłem w Rewie to wiało i nie było czasu na jakieś papierki 8)

Awatar użytkownika
POOK
Kontaktowanie:

Post15 lip 2011, 14:56

A ile kosztuje takie wypisanie IKO3??

Awatar użytkownika
ted
Postawił piwka: 5 razy
Dostał piwko: 2 razy
Kontaktowanie:

Post15 lip 2011, 16:06

nic, jak zdałeś.

przemass
Deska: Encore Nirvana
Latawiec: Airush Razor
Postawił piwka: 26 razy
Dostał piwko: 25 razy
Kontaktowanie:

Post15 lip 2011, 18:26

U nas staramy się przede wszystkim wypożyczać sprzęt naszym kursantom, którzy zazwyczaj zostają i "rozpływują się" po kursie ;) Mimo to, dla ludzi którzy nie kończyli kursu w naszej szkole, oferujemy wypożyczenie po wcześniejszej pół godzinnej weryfikacji z instruktorem - zazwyczaj to nie papier, a taka "lekcja" daje dużo większe pojęcie jaki kto powinien mieć level.

pzdr

Nadine Noire
Dostał piwko: 1 raz

Post16 lip 2011, 10:21

Dziekuje z pomoc ale chyba i tak na nic sie zda bo wedlug prognoz wiatru nie bedzie prawie w ogole, a juz na pewno nie taki, ktory by sie do czegokolwiek nadawal:(

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post16 lip 2011, 11:23

Nadine Noire pisze:Dziekuje z pomoc ale chyba i tak na nic sie zda bo wedlug prognoz wiatru nie bedzie prawie w ogole, a juz na pewno nie taki, ktory by sie do czegokolwiek nadawal:(

wczoraj wiatr się "super nadawał"
przedwczoraj również
dziś to samo
jutro też
dopiero w poniedziałek, może się zdarzyć, że wiatr będzie się nadawał na WakeProjekt ..
:wink:

pzdr

Nadine Noire
Dostał piwko: 1 raz

Post17 lip 2011, 22:37

Ziomek. pisze:
Nadine Noire pisze:Dziekuje z pomoc ale chyba i tak na nic sie zda bo wedlug prognoz wiatru nie bedzie prawie w ogole, a juz na pewno nie taki, ktory by sie do czegokolwiek nadawal:(

wczoraj wiatr się "super nadawał"
przedwczoraj również
dziś to samo
jutro też
dopiero w poniedziałek, może się zdarzyć, że wiatr będzie się nadawał na WakeProjekt ..
:wink:

pzdr

Tylko, ze mnie tam niestety ani wczoraj ani dzisiaj jeszcze nie bylo. Tak czy inaczej widze, ze zeby w Polsce cos wypozczyc trzeba sie niezle nameczyc nawet jak ma sie IKO3 nie mowiac juz o IKO2. Nastepnym razem pojade na dluzej i z wlasnym sprzetem, bedzie prosciej.

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post17 lip 2011, 23:21

Nadine Noire pisze: Tak czy inaczej widze, ze zeby w Polsce cos wypozczyc trzeba sie niezle nameczyc ...

nie wiem jak z "czymś w Polsce" :hand:
ale ze sprzętem kajtowym w Gdańsku - to na pewno prawda :idea:

pzdr

Wróć do „Forum Główne”