GURU 10.5 pisze:PS:niestety, nie wiem gdzie w Gdańsku można dokonać wynajmu sprzętu, ale pewnie w Rewie, czy na Zatoce, w dowolnej szkółce po spełnieniu podstawowych wymagań, bez wiekszego problemu!
Przerabiałem próbę wypożyczenia latawca na półwyspie 2 razy i nie ma tak różowo.
Przypadek 1 jakieś 2 lata temu:
Było progno za mocne na moja 12 więc dzień wcześniej piszę do firmy XYZ.pl przez gg czy będą jutro mieli jakieś 7-9 na wypożyczenie. Odpowiedz jasne oczywiście wpadaj nie ma problemu. No wiec tłukę się z Gdańska pociągiem do Chałup z decha pianka i reszta gratów na plecach żeby usłyszeć ,że "Sorry ale wszystkie małe rozmiary są teraz z kursantami na wodzie"
Przypadek 2 czerwiec tego roku:
Siedzę sobie na pewnym kempingu. Wiatr jest ale za mocny na mój latawiec. Wiec uderzam do szkółki czy nie maja jakieś 7m na wypożyczenie. Pierwszy dialog w recepcji :
-Nie wypożyczamy sprzętu.
-Ale przecież macie w cenniku
-Momencik zaraz kogoś zapytam.
Przychodzi miła pani: I ponownie pytam czy mają jakąś 7 albo 9 na wypożyczenie. Odpowiada ,że może by coś było, pyta czy mam kurs IKO , odpowiadam ze tak oczywiście ze posiadam IKO2. Po czym pani pyta gdzie robiłem IKO odpowiadam ze jestem absolwentem WAKE.pl. Pani przybrała marsowy wyraz twarzy. Stwierdziła że wszystkie małe rozmiary są na wodzie z kursantami. Potem jakieś tłumaczenia że jak im zniszczę latawiec to dla nich strata bo potem nie będą mogli na nim szkolić. Po drugim zdaniu się uśmiechnąłem i opuściłem ten szacowny przybytek. Kiedy wracałem wkur...ny z tej szkółki na wodzie było 3ech instruktorów