Wrzesień

Miejscówki Kitesurfingowe
gr8

Post01 wrz 2010, 16:09

konop pisze:
Piotrekb pisze:Jeśli chodzi o nocleg to najprawdopodobniej:
http://www.romocamping.dk/gb/prices.htm
ale to się jeszcze zobaczy na miejscu. Jak już pisałem zainteresowanym na priv pomysł jest prosty: chcemy z kumplami oblecieć ten trip za jak najmniejszą kwotę. Z racji częstego braku wiatru w sezonie na Helu szukamy alternatywy (również finansowej). Nocleg samochód/namiot. Wyżywienie - zabieramy ze sobą. Plan jest nieprzekroczyć 800,- na głowę z paliwem :twisted: .

Nie lepiej nocować w takich miejscach?
http://www.domy-letniskowe.com/domy_letniskowe_1000.php?land=7
Zastanawiam się czy się z Wami nie wybrać.

Pewnie, ze lepiej. Nawet nie wychodzi tak drogo - wynika z tego, ze mozna dostac domek do 50 euro za dzien dla 4-6 osob.

fokus123 pisze:No ja też właśnie kumpli namawiam na taki męski trip :) Tani nocleg i żarcie ze sobą i 3 lub 4 osoby do combi, ale mało chętnych mam na taką akcję w Koszalinie :( a dla nas to raptem około 800 km w jedną stronę więc dramatu nie ma.

To ile jeszcze tych chetnych brakuje? :)

Piotrekb
Deska: Squad 5,9/SU2 Prorider
Latawiec: LF NRG 12/ SB 8
Postawił piwka: 3 razy
Dostał piwko: 2 razy

Post01 wrz 2010, 16:47

U nas trochę się przegrupował skład i jedziemy z kumplem we dwóch. Wyjazd najprawdopodobniej w sobotę 11.09 w nocy, tak żeby być na miejscu w niedzielę około południa. Odnośnie tych domków, to rzeczywiście jak by się nas zebrało 5-6 osób to możemy coś podnająć :) .

Awatar użytkownika
konop
Postawił piwka: 6 razy
Dostał piwko: 7 razy

Post01 wrz 2010, 17:04

Ja, jak dostanę urlop to dam znać. Jakby coś to dwie osoby, plus jedna się jeszcze zastanawia. Więc 5 by już było i domek się opłaca.

Pozdro

Awatar użytkownika
aro
Deska: Naish
Latawiec: Cabrinha, Crazy Fly
Dostał piwko: 1 raz

Post01 wrz 2010, 20:04

jadę i ja, ale chyba już jestem policzony :D

Piotrekb pisze:U nas trochę się przegrupował skład i jedziemy z kumplem we dwóch. Wyjazd najprawdopodobniej w sobotę 11.09 w nocy, tak żeby być na miejscu w niedzielę około południa. Odnośnie tych domków, to rzeczywiście jak by się nas zebrało 5-6 osób to możemy coś podnająć :) .

Piotrekb

Post02 wrz 2010, 11:30

W takim razie czekamy do przyszłego tygodnia i będziemy sie liczyć :). Z tego co się orientowaliśmy to jeśli chodzi o domki to wszystko pozajmowane :( ale jakbyście coś znaleźli to dajcie znać. Z drugiej strony namiot nas nie przeraża więc jak się nic nie uda załatwić to atakujemy na żywioł :twisted: .

Piotrekb

Post09 wrz 2010, 13:34

Czyli jednak jedziemy sami :(. Po tym co napisał mi BraCuru i po relacjach chłopaków z przed kilku lat jestem pewien że obralismy dobry kierunek. Damy radę :twisted: . Po powrocie skrobnę małą recenzję.

Aloha ;)

Piotrekb

Post27 lip 2011, 12:06

Czas powoli wrócić do tematu :)

Jako że zeszłoroczny wyjazd na Romo można udać za bardzo udany (relacja na naszym blogu- zapraszam na http://www.kitenroll.blogspot.com/) postanowiłem odwiedzić tę malownicza wyspę również i w tym sezonie. Idea wyjazdu jest generalnie prosta: maximum pływania za minimum kasy :idea: . W zeszłym roku zamknęliśmy się we dwóch w kwocie około 700PLN na głowę.

Termin: 5-11 września.

Spot: http://www.lakolkcamping.dk/

Nocleg: namiot typu iglu + ciepły śpiwór

Wyżywienie: "produkty z biedronki polecają się na Romo" ;)

Dojazd: wszystko zależy od ilosci osób, ale generalnie mamy kilka samochodów więc coś się ulepi

Opis spotu: viewtopic.php?f=5&t=19989&hilit=romo chłopaki odwalili kawał dobrej roboty :clap:

Barosz21
Deska: SU-2 Warcraft
Latawiec: Zeeko Krush
Postawił piwka: 1 raz
Kontaktowanie:

Post27 lip 2011, 17:18

Tylko dlaczego tak bardzo wszyscy chcecie cisnać na to romo? Byłem tam w maju odwiedzając kumpli. ANI WIATRU NIE MIELI DOBREGO ANI Z OPOWIADAŃ SPOT MNIE NA KOLANA NIE POWALIŁ A WRĘCZ PRZECIWNIE TYLKO ZNIECHECIŁ.
My byliśmy z kumplami na majówce w okolicach Ringkobing Fiord.
Polecam kazdemu. Na 7 dni pobytu 6 dni latanych. Super spoty płytkie i głębsze i nad morzem można polatać. z 3 razy lataliśmy na 8m i 9m i reszta na 3 dni na 11m i 12m.
Oczywiscie jedźcie gdzie chcecie ale moim zdaniem są lepsze kierunki niż to przereklamowane Romo. Poczytajcie popatrzcie a moze i sie przekonacie. Ja chciałbym tam jechać pod koniec sierpnia moze też wrzesień. Zainteresowany bym był wyjazdem z jakas fajna grupką chociaz sami pewnie też zbierzemy pare osób... jak w maju Hvide Sande lub Bork havn lub te tereny.

Aha i jeszcze jedne plus: My z chłopakami w 6 zamkneliśmy się w kwocie 500zł. We wrześniu przy całkowitym wypełnieniu aut (4 osoby)jestem w stanie zamknać wyjazd ze szczecina w 400-500zł ze zarciem.

Pozdrawiam :thumb:

Piotrekb

Post27 lip 2011, 22:53

Ja liczyłem koszt "wycieczki" z Wawy czyli troszkę dalej niż ze Szczecina i to przy założeniu że jadą dwie osoby na furę a nie cztery.

Z tym wiatrem to chyba nie jest aż tak źle ;) Poza tym oba spoty są nad tym samym akwenem w nie dużej odległości, więc jak wieje na Romo to i w okolicach Ringkobing Fiord pewnie będzie :). Tym czasem dzięki za namiar.

Trzeba zabadać tę miejscówkę :thumbsup:

Awatar użytkownika
luzszymon
Deska: NHP '11
Latawiec: C4/Catalyst
Kontaktowanie:

Post27 lip 2011, 23:53

też byłym chętny na tamte okolice, termin w miarę mi odpowiada ;)

Barosz21
Kontaktowanie:

Post28 lip 2011, 00:08

No loozik.
Obadajcie dokładnie. Gdy ja byłem na majówce naprawde na ringkobing wiało a na romo nie. Tak jak teraz na międzykach i helu. Wg windguru u nas wieje a na helu nie :) a akwen ten sam :) . Oczywiscie to tylko progno i równie dobrze mogło się trafić odwrotnie. A dania jednak wietrzna jest gdziebyscie nie jechali.

Powiem tak nas po 3 osoby w furze i w domku 6 osobowym z ogrodem wyniosło to jak przeliczyłem dokładniej z 400zł z żarciem.

Jak macie kogos początkującego to rozważcie ten kierunek. Kupa płytkich akwenów na których można nauczyć się wszytskiego a i dla bardziej skocznych znajdą się dobre miejsca. No i na wave a i owszem cos sie znajdzie gdyz fale po 3m to dla tubylców nie nowość.

Jakbyscie szukali jakiegoś namiaru na tanie apartamenty to zerknijcie na casamundo. Tam jest tanio ale trzeba gnoi pilnować. Domki są wynajmowane przez właściciela a opiekuje sie nimi biuro. my posprzątaliśmy a włąsciciel i tak stwierdził ze uwaga: posprztał kominek z którego nei korzystaliśmy :clap: . Trzeba po prostu wszystko dokumentować zdjęciami żeby się nikt nie przyczepił.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
briku
Kontaktowanie:

Post28 lip 2011, 08:47

Ja również chętnie rozważę taki wyjazd :)

Barosz21
Kontaktowanie:

Post28 lip 2011, 10:36

No to fajnie dużo ludzi tylko zgadać się na jakiś termin fajny. Ja jade na bank tylko teraz data do ustalenia skoro jest juz wątek to myślę że mogę zaproponować Wam drodzy forumowicze również miejsce :lol:
Jeśli ktoś byłby chętny jakos się możemy dogadać. No i oczywiście jak koledzy by chcieli połączyć wyjazdy w czasie i miejscu to też byłoby spoko. wczoraj nawet ni stąd ni z owąd kumpel napisał że też mysli o wyjeździe więc ja myśle że tak ze 3-4 osoby mam chetne też z tych co byli. wszystkim się mega podobało. Mieszkania 10 czy 12 osobowe to loozik. Spotów w okolicy 40 km jest z 6 :)
Jeśli ktoś będzie reflektował na wyjazd niech się odezwie skoro juz jest taki wątek i dyskutujemy... taka propozycja
Z tym że mówie: najelpsze ceny od 20 sierpnia są. wczoraj sprawdzałem że za 2 tygodnie w tej okolicy około 4000zł (jest jeden wyjazd za 3 000zł ale na to trzeba juzpolować troszke) zł na 8 osób. Wychodzi 450zł na 2 tygodnie za chate. No i mówie nieoficjalnie da się tak z 10 osób tam wprowadzić bo w sumie dom ma 100m kwadratowych.
:twisted:
Bork havn
Obrazek
Aagrab tu lataliśmy przez 6 dni. Mega spocisze z płycizną na ogromnym obszarze. Trza sie psotarać zeby nie znaleźć gruntu.
Obrazek
Po przeciwnej stronie mierzei dla waveowców 3km od spotu w aargab morza szum
Obrazek

No więc jakby co to piszcie bo mi sie nudzi. gdzieś bym wyjechał.

Piotrekb

Post05 sie 2011, 14:53

No dobra. To u nas jest tak: Wyjazd w nocy z 3 na 4 września. Jedziemy z Wawy we trzech. Powrót po około tygodniu. Na razie nocleg przewidujemy w namiotach bo nie wiadomo na których spotach będziemy pływać. Zaczynamy od Romo i atakujemy w górę. Trzeba wreszcie obadać tę Danię :-D .

Awatar użytkownika
blow22
Deska: SU-2,77project
Latawiec: north rebel

Post06 sie 2011, 10:33

Zapraszam do Poludniowej szwecji. Okolice malmo.Lepsze spoty niz w danii i wiecej kierunkow wiatrowych obsluzysz.duzo plytkich akwenow.siedze tu cale lato i praktycznie zawsze wieje

Wróć do „Spoty”