obojetny1 pisze:Witam jestem początkującym pilotem tz. mam iko lev. 2 zrobione 2 lata temu, ale w miedzyczasie nie bylem na wodzie ani razu.... Ostatnio kupilem c- shape airush lift 10m praktycznie nowy (przynajmniej tak wyglada) za smieszna cene. Moj problem polega na tym ze latawiec postawiony do zenitu przelatuje mi nad glowa i spada. Probowalem roznych ustawien depowera, na zaciagnietym i odpuszconym barze. Uczylem sie na bow - ach besta i nic takiego sie nie dzialo. kite postawiony do zenitu latal sobie prawie nade mna, ale jednak z przodu.... A ten C - shape leci do gory nade mnie, za mnie i perfidnie spada. Jakie moga byc tego przyczyny? Co powinienem sprawdzic? Linki moze cos innego czy poprostu nie potrafie takiego sprzetu oblugiwac i na nowo robic kurs?? Pomozcie....
obojetny1 pisze:Serdecznie dziekuje za pomoc. Mimo ze mialem kiedys F-one mach III 16m ...
obojetny1 pisze:Jeszcze 1 pytanie (spokoju mi to nie daje) a wiatru na razie niema zeby spr. to praktycznie.... Jaki (teoretycznie) bedzie efekt podpiecia, bo teraz niema takowej, 5 - ej linki w przypadku gdy bedzie za krotka i za dluga? Czy moze miec to wplyw na polepszenie lub pogorszenie opisanego powyzej "problemu"?
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość