21.11.2015 -HAMATA-7 dni/14 dni-Jovi Travel- cena 2179zł/os*

Oferty wycieczek, podróże, last minute, bilety lotnicze, etc.
Awatar użytkownika
color1
Deska: nkb
Latawiec: nkb
Dostał piwko: 19 razy

Post01 wrz 2011, 22:56

Onzo, trochę się awansem naplułem w tym wątku ale trzeba być dobrej myśli, że obejdzie się bez niespodzianek z przekwaterowywaniem - tamten incydent był szczególny, gdyż spowodowany awarią samolotu, który w ogóle podobno nie wyleciał z wawy a przed kursem marsa alam-wawa miał jeszcze kurs wawa-hurgada, i tam też ludzie koczowali (takie były ploty). Nauczeni doświadczeniem najwyżej się zbuntujemy i nie opuścimy hotelu w celu przekwaterowania :) ale prawda jest taka, że nikt Tobie nie zagwarantuje braku niespodzianek - można się najwyżej potem przepychać z biurem o rekompensaty itp. Poza tym te godziny wylotu (w tamtą stronę też) mogą się jeszcze zmienić.

W kwestii ceny ALL na ostatni dzień.. no właśnie miało być info i co ?... Padła też koncepcja od Stiv'a tzn. jeśli cena miałaby sporo przekroczyć 10 eur, ciekawszym pomysłem będzie zamówienie żarcia na spocie, jakieś owoce morza z grilla (kurde tylko żeby było coś więcej niż trzy krewety na twarz!!!), sałatki, coś z kociołka... właśnie w cenie 10 eur od łebka, więc obiado-kolację można sobie zrobić na spocie (piwo niestety dodatkowo płatne) - chociaż ja wolałbym się nażreć i napić w hotelu ;) i pewnie ludzie się i tak podzielą. Ale to do ustalenia już na miejscu. W porze między lunch-em a kolacją standardowo jest coś takiego jak snack-bar przy basenie - dają pieczone ziemniaczki (właściwie fryty), jakiś kebab, trochę jarzynki... mam nadzieję że i tym razem nie będą nam żałować z racji zakończenia doby hotelowej w południe i po powrocie ze spotu będzie można ew. przekąsić i się napić piwka... (mam nadzieję..!)

Co do dechy... na lotnisku zwykle robione są roszady ze sprzętem, ale pewnie nie będzie problemu aby ktoś Tobie spakował deskę, o ile będzie bez finów i bez strapów... Sam biorę quiver i awaryjnie wrzucisz do mnie (awaryjnie bo będzie wypchany na full), tylko zawiń deskę w stretch.

p/s "do rezydenta czy chce czy nie - musi reklamację przyjąć"... ten nasz powiedział że nie przyjmie, nie podpisze nic i już... i co mu zrobisz ?

Awatar użytkownika
onzo
Deska: Wainman Joke 138
Latawiec: Vegas 9,12,16
Postawił piwka: 41 razy
Dostał piwko: 89 razy
Kontaktowanie:

Post02 wrz 2011, 11:14

color1 pisze:Co do dechy... na lotnisku zwykle robione są roszady ze sprzętem, ale pewnie nie będzie problemu aby ktoś Tobie spakował deskę, o ile będzie bez finów i bez strapów... Sam biorę quiver i awaryjnie wrzucisz do mnie (awaryjnie bo będzie wypchany na full), tylko zawiń deskę w stretch.

p/s "do rezydenta czy chce czy nie - musi reklamację przyjąć"... ten nasz powiedział że nie przyjmie, nie podpisze nic i już... i co mu zrobisz ?

spoko zawinę - ja biorę z reguły 1 latawiec i ze sprzętem mieszczę się bez problemu do zwykłej walizki, a że jadę z żoną to mamy 2x20kg do wykorzystania. A płacić za pełny quiver tylko dla dechy to rpzesada - lepiej podzielić ;)

Co do reklamacji - jak nie chce przyjąć i masz na to świadka to masz kolejny argument przeciwko alfastar - jak pisałem - jak Ci się chce powalczyć to zawsze coś ugrasz - nie naprawi to straconych nerwów, czasu, pływania itp. ale przynajmniej zawsze coś...
turystyka jest jaka jest - nic nie poradzisz...

Ja nadal czekam na informację odnośnie AI... :roll:

Awatar użytkownika
march_in
Postawił piwka: 15 razy
Dostał piwko: 17 razy
Kontaktowanie:

Post02 wrz 2011, 11:18

A powiedzcie jak jest z bagazem. Ile kosztuje quiwer? Czy kasuja w 2 strony w tym przewozniku? Sori jesli bylo.
I jesli zaplaci sie w 2 strony to czy przysluguje dodatkowo normalna sztuka bagazu?

Slawek-Kopiec
Deska: Su-2 Custom.Airush Livewire
Latawiec: Airush Varial X
Postawił piwka: 10 razy
Dostał piwko: 6 razy
Kontaktowanie:

Post02 wrz 2011, 11:21

march_in pisze:A powiedzcie jak jest z bagazem. Ile kosztuje quiwer? Czy kasuja w 2 strony w tym przewozniku? Sori jesli bylo.
I jesli zaplaci sie w 2 strony to czy przysluguje dodatkowo normalna sztuka bagazu?

Do Egiptu nie placisz-lot czarterowy,ale z Egiptu to juz wolna amerykanka,zalezy jak tam oni beda mieli humory.

kite24.pl
Deska: SU-2
Latawiec: Gin Cannibal
Postawił piwka: 8 razy
Dostał piwko: 29 razy
Kontaktowanie:

Post02 wrz 2011, 11:27

march_in pisze:A powiedzcie jak jest z bagazem. Ile kosztuje quiwer? Czy kasuja w 2 strony w tym przewozniku? Sori jesli bylo.

płacisz w obydwie strony 30-40 Euro . Chyba że masz farta ! to masz gratis ale na to bym za bardzo nie liczył bo to 1 na 100 :D
a i my mieliśmy taki przypadek że chcieli za podstawowy bagaż ( ten w cenie ) dodatkowe dopłaty . Cyrk :doh:

Nivea
Postawił piwka: 24 razy
Dostał piwko: 7 razy

Post02 wrz 2011, 12:38

Cała grupa lecaca 18.06 miała farta :D poniewaz nikt nie płacił za sprzęt sportowy a to dzieki...niewazne :D

Informacja dla naszych klientów: wszyscy otrzymali informacje na maila o wszelkich zmianach i ustaleniach z Alfa Star
pozdrawiam Joanna

Awatar użytkownika
march_in
Kontaktowanie:

Post02 wrz 2011, 12:46

Nivea pisze:Cała grupa lecaca 18.06 miała farta :D poniewaz nikt nie płacił za sprzęt sportowy a to dzieki...niewazne :D

Informacja dla naszych klientów: wszyscy otrzymali informacje na maila o wszelkich zmianach i ustaleniach z Alfa Star
pozdrawiam Joanna

no tak nie jestem twoim klientem bo nie bylo juz u ciebie miejsc to nie dostane informacji. Mimo ze lecimy w 3 osoby w tym 1 z twojego biura :D

Awatar użytkownika
onzo
Deska: Wainman Joke 138
Latawiec: Vegas 9,12,16
Postawił piwka: 41 razy
Dostał piwko: 89 razy
Kontaktowanie:

Post02 wrz 2011, 15:13

nie dostałeś?? Kurcze jak chcesz to Ci prześlę bo do mnie przyszło na maila i jeszcze Joasia dzwoniła i tłumaczyła i aż mi głupio było bo się dziewczyna stara jak może a to nie wszystko od niej zależy.
Marcin puść mi swój adres mailowy przez facebooka to podeślę.

Awatar użytkownika
march_in
Kontaktowanie:

Post02 wrz 2011, 16:28

Znalazlem info na stronei przewoznika:
http://www.smallplanet.aero/pl/strona-g ... specjalny/

UWAGA:
Wszystkie opłaty są pobierane jednorazowo w porcie lotniczym z którego jest odlot i mają zastosowanie dla podróży w obie strony.

ciekawa rzecz. juz widze egipcjan jak im to bede mowic :D

Slawek-Kopiec
Kontaktowanie:

Post02 wrz 2011, 16:35

march_in pisze:Znalazlem info na stronei przewoznika:

UWAGA:
Wszystkie opłaty są pobierane jednorazowo w porcie lotniczym z którego jest odlot i mają zastosowanie dla podróży w obie strony.

Tylko nigdzie nie jest podana kwota za quiver.

Awatar użytkownika
march_in
Kontaktowanie:

Post02 wrz 2011, 16:38

Slawek-Kopiec pisze:
march_in pisze:Znalazlem info na stronei przewoznika:

UWAGA:

Tylko nigdzie nie jest podana kwota za quiver.

jest. musisz kliknac" w polsce" i ci sie rozwinie. razem z uwaga ktora wkleilem

Slawek-Kopiec
Kontaktowanie:

Post02 wrz 2011, 16:41

Achh sorry -moje niedopatrzenie.
Wlasnie ciekawe jak w Egipcie bedzie.

Bartq
Postawił piwka: 1 raz
Dostał piwko: 2 razy

Post02 wrz 2011, 17:44

Jak byłem w Hamacie to za quiver skasowali mnie tylko w Polsce(100zł) a w Egipcie nic.

Awatar użytkownika
intubia
Deska: North X-ride
Latawiec: Ozone Catalyst

Post02 wrz 2011, 18:27

Słuchajcie a mam pytanie:

"Pasażerowie powinni uprzedzić operatora linii lotniczych lub organizatora podróży o specjalnych przedmiotach do przewozu, tak aby linia lotnicza mogła potwierdzić możliwość ich przewozu."

Czy to trzeba jeszcze gdzieś wcześniej zgłaszać, czy zrobi to operator/biuro, czy wystarczy przy odprawie?

Awatar użytkownika
IQM1
Deska: Nobile NHP Split
Latawiec: Core Riot XR / XR 2/ XR 4
Postawił piwka: 3 razy
Dostał piwko: 7 razy
Kontaktowanie:

Post02 wrz 2011, 18:33

Byłem z quiverem kilka razy i zawsze wystarczyło parę dolców dla czarnego który podaje na taśmę.

Wróć do „Oferty Biur Podróży”