Malowanie deski

Pytania odnośnie naprawy, budowy, i modyfikacji sprzętu.
loer
Deska: NHP
Latawiec: Fuel, Razor
Postawił piwka: 5 razy
Dostał piwko: 2 razy

Post24 wrz 2011, 12:27

Witam
Po ostatnim pseudo plywaniu i kilkugodzinnym wypatrywaniu z lornetka genialnej kolorystycznie deski NHP 2010 zdecydowalem dodac jej troche kolorow
Kupilem farbe akrylowa w empiku, dla emerytek albo dzieci w wieku szkolnym , i pedzel marki pedzel...Zanim zrobie bajzel postanowilem sie Was zapytac o zdanie czy to aby napewno dobry pomysl...Czy moze uzyc innej techniki aby uzyskac mniej wiecej taki efekt
Załączniki
nobile-1.jpg
nobile-1.jpg (94.47 KiB) Przejrzano 1644 razy

GURU 10.5
Latawiec: OZONE EDGE, C4, CATALYST
Postawił piwka: 24 razy
Dostał piwko: 24 razy
Kontaktowanie:

Post24 wrz 2011, 13:35

loer pisze:Witam
Po ostatnim pseudo plywaniu i kilkugodzinnym wypatrywaniu z lornetka genialnej kolorystycznie deski NHP 2010 zdecydowalem dodac jej troche kolorow
Kupilem farbe akrylowa w empiku, dla emerytek albo dzieci w wieku szkolnym , i pedzel marki pedzel...Zanim zrobie bajzel postanowilem sie Was zapytac o zdanie czy to aby napewno dobry pomysl...

...takie amatorskie malowanie to w dłuższej perspektywie gwarancja porażki :naughty: trwałość takiej powłoki będzie marna :doh: , ale jeśli pomimo wszystko się zdecydujesz, a będziesz chciał się z tego wyciofać :wink: to polecam środek do usuwania starych powłok lakierniczych firmy Levis, mega efektywny :mrgreen:

...przemyśl sobie położenie dodatkowej grafiki z porządnej folii "reklamowej"- szczególnie od strony pokładu, gdzie nie szorujesz deską[ najtrwalsza jest folia wylewana-[1m ok 40zł], ale zwykła[1m 20zł] też spełni swoją rolę]- przy dużych powierzchniach robisz to "na mokro" , przy mniejszych można na sucho,[ od strony dna można pomalować tylko finy]

Tak to może wyglądać :

Obrazek

Czarny Pan
Postawił piwka: 3 razy
Kontaktowanie:

Post01 paź 2011, 16:32

a nie lepiej dać parę wiekszyh odblaskowych/fluorescencyjnych naklejek, zamiast na trwałe zmieniać grafe deski?

Awatar użytkownika
przemekskowron
Deska: -SharkENERGY-
Latawiec: -SharkENERGY-
Postawił piwka: 3 razy
Kontaktowanie:

Post02 paź 2011, 10:34

Czarny Pan pisze:a nie lepiej dać parę wiekszyh odblaskowych/fluorescencyjnych naklejek, zamiast na trwałe zmieniać grafe deski?

grafa dla mnie oryginalna jest beznadziejna ale to tylko kwestia gustu- sorki za off> a tak swoją drogą szkoda mazać pędzlem lepiej jakaś folia albo lakierka z pod pistoletu :thumbsup:

Awatar użytkownika
primo04
Postawił piwka: 2 razy
Kontaktowanie:

Post07 paź 2011, 07:51

...poza folią oczywiście to jedynym słusznym rozwiązaniem wydaje mi się aerograf bo farby używane do tego sprzętu są na prawdę twarde i bardzo trwałe.

Ja właśnie swoją zacząłem malować bo jak się obracała dnem do góry to też jej ni chu chu nie widziałem jak skończę to podrzucę jakieś fotki.

bart_dr

Post07 paź 2011, 19:59

farba to jedno, trrwala nie trwala nie ma znaczenia. pozniej na to musisz polozyc i tak lakier zeglarski, dlatego zobacz najpier czy lakier z rozpuszczalnikiem nie rozpusci ci tej farby:) a pozniej pomysl jak rownomiernie polozyc lakier, ja przez to przeszedlem , w domowych warunkach to gra nie waerta swieczki:)
pzd

loer
Deska: NHP
Latawiec: Fuel, Razor
Postawił piwka: 5 razy

Post06 sty 2013, 17:42

odswiezam temat. pomalowalem deske sprayem i juz. musze to jednak poprawic i zrobic porzadnie. Czyli zjechac papierem sciernym, prysnac i polakierowac. Jakiego lakieru uzyc?????

Wróć do „Zrób to Sam & Naprawa Sprzętu”