Mam dwa świeżo kupione latawce bandit 3 9m, bandit 2 12m. Napompowałem wczoraj dwa latawce i gdy wróciłem do nich dziś rano okazało się, że w żadnym nie ma powietrza

Dzięki
Przemek1234 pisze:Macie jakiś pomysł jak tą dziurę znaleść?
Crazy Horse pisze:Wcale nie napewno!!!
Czasem dzurki są takie małe, ze wychodza totalnie przypakdiem, dopiero jak nacisniesz balon w konkretnym miejscu-na dziurze.
Czyli czesto trzeba przy tej orbocie miec troche farta.
Uwazaj na miejsce z wybruzszeniem, jeśli wierzyc, ze nie ma nic małego, to stawiam na wybrzuszenie.
Miałem pare takhc przypadkow, z eniby tuba cała, puszcza i puszcząło włąsnie wybrzuszeniem, gdzie baln robic sie cienszy i już łatwiej sie przeicera.
W miejscu wybrzuszenia pojawiała sie mała dziurka.
Zakładamy, że zawory trzymaja na 100% i nie odklejają się
BraCuru pisze:Przemek1234 pisze:Macie jakiś pomysł jak tą dziurę znaleść?
5. Spryskujesz każdy centymetr kwadratowy wszystkich tub z uwzględnieniem korkow i wężyków one pumpa. Po chwili znajdujesz bąbelki powietrza w miejscu przecieku.
Proste? działa w 100%
Przemek1234 pisze: Czy jeśli będzie mały przeciek w balonie to powietrze z tuby będzie leciało dokładnie w tym samym miejscu na szwie zaraz przy dziurce czy może lecieć w na całej powierzchni tuby na szwie lub materiale?
BraCuru pisze:Przemek1234 pisze: Czy jeśli będzie mały przeciek w balonie to powietrze z tuby będzie leciało dokładnie w tym samym miejscu na szwie zaraz przy dziurce czy może lecieć w na całej powierzchni tuby na szwie lub materiale?
Bąbelki pojawią się nad przeciekiem a nie metr dalej. Materiał na tubę przepuszcza wodę i powietrze.
Wróć do „Zrób to Sam & Naprawa Sprzętu”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości