Sportowiec roku - pomysł na cykliczną imprezę

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
Awatar użytkownika
BraCuru
Deska: BraCuru Hover, SABfoil
Latawiec: Flysurfer Sonics
Postawił piwka: 185 razy
Dostał piwko: 374 razy
Kontaktowanie:

Post04 gru 2011, 16:22

Pablo pisze:dokładnie głosowanie powinno być internetowe, a nie jury

Przepraszam ale na jakiej podstawie forumowicze wybraliby np. zawodnika roku lub tego z najlepszym postępem?
Co do fotki, video, relacji to też mam pewne zastrzeżenia. Mają być wybrane najlepsze czy najbardziej popularne?
Czy jak ktoś umieści zdjęcie np złamanej śruby od fina i załatwi wśród ziomali, rodziny ziomali i rodziny rodziny ziomali, że jego zdjęcie uzyska 2000 kliknięć, to co? Wg kliknięć będzie miał 1m.

Mój pomysł jest taki, że skoro mamy wybierać najlepsze coś w roku a nie najbardziej popularne to musi być jury składające się z szanowanych kajciarzy reprezentujących różne strony KS i znających się na rzeczy. Obrazujący przykład. Dajmy na to 5 z takiej ekipy: Pablo, Smokie, AdamS, Mleczny, Ziomek, Przemass, Onzo.
Każdy z nich zna się bardzo dobrze na pewnej kategorii a wszyscy mają szerokie pojęcie o naszym środowisku.
Zróbmy coś pro i z perspektywą na cykliczność oraz rosnącą rangę, wybierając najlepszych w całym środowisku.
Nagrody tytularne mające jakiś prestiż a nie rangę w stylu pomponik.pl lub tvn.pl.
Chodzi o to, aby ludzie wyróżnieni byli z tego dumni, że zostali zauważeni przez środowisko i docenieni przez jury.
Głosowanie internatów może być pomocne przy nominacjach oraz brane jako jeden z elementów ostatecznej decyzji ale nie może być jedynym składnikiem wyboru najlepszego czegoś tam roku.
No chyba, że tutaj zrobimy sobie wybory na najbardziej popularny wątek, kite babe, najpopularniejszego użytkownika, najbardziej kontrowersyjnego, naj, naj, naj itd.

Awatar użytkownika
rolnik
Deska: SU2
Latawiec: Obojetne
Postawił piwka: 44 razy
Dostał piwko: 44 razy

Post04 gru 2011, 20:36

Przepraszam ale na jakiej podstawie forumowicze wybraliby
Marek zapomniales o jednej sprawie ze to my tworzymy klimat i nas jest najwiecej nie sprowadzaj nas do roli blondynki bo mocno galopujesz :hand:

Awatar użytkownika
mleczny
Deska: canon
Postawił piwka: 10 razy
Dostał piwko: 33 razy
Kontaktowanie:

Post04 gru 2011, 21:34

W takich sytuacjach chyba najlepszym rozwiązaniem jest konkurs 2 etapowy - 1 etap, glosują internauci i nominują np. 3 kandydatów a z nich jury wybiera zwycięzce.

No i wiadomo kazdy glosujący płaci składke na diety dla jury :mrgreen: :clap:

Lussik | EASY Surf Center
Deska: Nobile
Latawiec: Gaastra
Postawił piwka: 3 razy
Dostał piwko: 27 razy

Post04 gru 2011, 22:23

No i wiadomo kazdy glosujący płaci składke na diety dla jury

Głosowanie płatnym smsem ;)

Awatar użytkownika
BraCuru
Kontaktowanie:

Post05 gru 2011, 07:11

rolnik pisze:Marek zapomniales o jednej sprawie ze to my tworzymy klimat i nas jest najwiecej nie sprowadzaj nas do roli blondynki bo mocno galopujesz :hand:

Pokaż mi jak mocno a ja Ci już powiem jak mocno galopujesz Ty :naughty:
Na jakiej podstawie ocenisz kategorie zawodnicze?
Nie byłeś na żadnych zawodach, nie widziałeś ani jednego heatu czy wyścigu.
Zawodników widziałeś w paru relacjach.
Wiesz, które miejsce zajął np DŻ na PKRA lub czemu KW nie było w Brazylii i Kaledonii co miało wpływ na jej ostateczny wynik? Jak sukces DŻ mierzysz do drugiego vicemistrza w KTE dokonanego przez TD, paru sukcesów BO lub wygranej TJ w Tajlandii albo mastera Europy? A co VB, AL, MR, ML?

Proszę rozwiń się a nie odpowiadaj jednym wyrokiem jak powyżej.

Awatar użytkownika
rolnik

Post05 gru 2011, 08:28

skoro mamy wybierać najlepsze coś w roku
Ziomek wybierze besta i balance
Po co wstawiasz to na forum skoro kikadziesiat osob interesuje sie zawodnikami a kilka set ma to gleboko gdzies
Bywalem na zawodach jak jeszcze na kicie nie plywales zalapalem sie nawet na relacje z redbula - najlepsi byli rodzice .Ko .. kontra Ko.. kontra Ko... Nic sie nie zmienilo tylko nazwiska. Jest na forum kilka dzialow i zdecydowanie brakuje strefy zawodnikow i ich spraw .
Ps . Zawodników widziałeś w paru relacjach. mylisz sie !!!
nie ogladam relacji , meczy reprezentacji tez nie ogladam , ale wiem kto to jest Grzegorz Lato chociaz nie chce :idea:

Awatar użytkownika
BraCuru
Kontaktowanie:

Post05 gru 2011, 09:36

rolnik pisze: .Ko .. kontra Ko.. kontra Ko...

Ja pytam o 2011 a Ty o dziesięć lat wstecz. Trochę się zmieniło jednak.

Po co wstawiasz to na forum skoro kikadziesiat osob interesuje sie zawodnikami a kilka set ma to gleboko gdzies

Ale kilka tysięcy może pomóc wybrać najlepsze wartości z szerokiego spektrum kitesurfingu (a nie dwuwymiarowego jak to ująłeś w prowokacyjnej ankiecie :lol: ).

Awatar użytkownika
rolnik

Post05 gru 2011, 09:56

Ale kilka tysięcy może pomóc wybrać najlepsze wartości
:thumb: wiec daj nam zyc :D

Awatar użytkownika
JastrząB
Postawił piwka: 18 razy
Dostał piwko: 6 razy
Kontaktowanie:

Post05 gru 2011, 11:10

BraCuru pisze:Na jakiej podstawie ocenisz kategorie zawodnicze?
Nie byłeś na żadnych zawodach, nie widziałeś ani jednego heatu czy wyścigu.
Zawodników widziałeś w paru relacjach.

Może się mylę, ale ten opis pasuje chyba do większości osób które "nominowałeś" post wcześniej, ewentualny udział w jednych zawodach też dużo tu nie zmienia. Ich wybory zawsze będą nieobiektywne.
Rozwiązanie jest proste, o ile komuś będzie się chciało to zrobić. Nominacje może zgłosić każdy. Ktoś bardziej ogarnięty i mający tą wiedzę może napisać krótkie podsumowanie dla danego zawodnika, z jego osiągnięciami dla mijającego sezonu, i na tej podstawie wyboru dokonają forumowicze. Skoro to inicjatywa forumowa to dlaczego miałoby być inaczej? Bez sensu jest sztucznie tworzyć "forumową elitę" :doh:

Awatar użytkownika
BraCuru
Kontaktowanie:

Post05 gru 2011, 11:21

JastrząB pisze:Rozwiązanie jest proste, o ile komuś będzie się chciało to zrobić.

Sam sobie odpowiadasz - nikomu nie będzie się chciało tego zrobić. Proste jak drut.

Osoby wymienione przeze mnie to przykład. Odważ się dać lepszy skład i poczekaj na dalsze komentarze :lol:

Nie zgadzam się na konkurs pt wartości roku z głosowaniem internetowym jako jedynym czynnikiem wyboru.
Myślę, że kiteforum to nie pomponik.pl czy inny taniec z gwiazdami :idea: Czyżbym się mylił?

Awatar użytkownika
maciekt1000
Postawił piwka: 3 razy
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post05 gru 2011, 11:23

przepychanka jak zwykle
Ostatnio zmieniony 05 gru 2011, 11:24 przez maciekt1000, łącznie zmieniany 1 raz.

Crazy Horse
Deska: Cabrinha Spectrum
Latawiec: Cabrinha Drifter
Postawił piwka: 29 razy
Dostał piwko: 117 razy
Kontaktowanie:

Post05 gru 2011, 11:24

Rolnik nie denerwuj się, jedź gdzies pływać, last na Teneryfe za 600zł (sam bilet w dwie strony), śpiwór i karimata, po tygodniu wracasz uśmiwechnięty i wypływany :idea:
Zaraz, a może Rolnik tak naprawdę chciałby do PSK ale się wstydzi :wink:

MASTER KITEBOARDING fuu1
Deska: Nobile Infinity 5'7
Latawiec: Nobile T 5
Dostał piwko: 23 razy
Kontaktowanie:

Post05 gru 2011, 11:38

Marku ,
nagrody PSKite może rozdawać wg własnych zasad i nikt nie powinien sie w to wtrącać ale powstaje kilka pytań. Czy PSKite jest głosem POLSKIEGO KITESURFINGU czy tylko zawodników startujących w zawodach . Czy i jak prestiżowa będzie ta nagroda ? To chyba trzeba spojrzeć na ankietę z stworzoną przez ROLNIKA. Moim zdaniem już WYGRAŁEŚ i powinieneś dostać ( moim zdaniem ) nagrodę dla MODERATORA ROKU . ( naprawdę robisz dobrą robotę ale czasem się to przejada i coraz mniej "niezrzeszonych" ma ochotę TU zaglądać .DAJ szansę , bądźmy otwarci bo KITEFORUM .PL to w większości amatorzy i hobbyści a nie zawodnicy więc proponuje lekki pass lub działanie na PSK forum bo po prostu ludzi boją się już zaglądać .

Pozdrawiam , Janek

BEZ głosu z KITEFORUM.PL cokolwiek to będzie to słabo będzie widziane w środowisku ,może nie 50 członków Psk ale w ponad 10 000 :shock: zarejestrowanych sympatyków tego sportu
PS, mam nadzieję że nic obraźliwego nie napisałem i nikt się nie obrazi . Wyrażam tylko swoją opinię a pomysł mi się podoba ponieważ przy Simensie 2005 padła już taka propozycja ale jakoś nie doszła do skutku
Ostatnio zmieniony 05 gru 2011, 11:46 przez MASTER KITEBOARDING fuu1, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
BraCuru
Kontaktowanie:

Post05 gru 2011, 11:41

Crazy Horse pisze:Zaraz, a może Rolnik tak naprawdę chciałby do PSK ale się wstydzi :wink:

Też coś mi się tak wydaje :wink:
Cytuję Rolnika z wątku viewtopic.php?f=1&t=42687:
rolnik pisze: :clap: Coraz bardziej Was lubie :thumb: i przyznam ze zaczyna to miec coraz wiecej sensu tak trzymac

Awatar użytkownika
rolnik

Post05 gru 2011, 12:01

chciałby do PSK
:lol:
nie wiedziales ze jestem ? sprawdz do tego jako jeden z wczesniej zapisanych ale obrany przez psk kierunek nie odpowiada mi wiec jescze miesac jestem czlonkiem .
:clap: Coraz bardziej Was lubie :thumb:
to bylo Do Dakterow przegladnij dalej co z tego wyniklo :doh:

jedź gdzies pływać
to ma sens :thumb:

Wróć do „Forum Główne”