Myślę ze informatyk nie jest Ci do tego potrzebny. Kiedyś robiłem liste mailingową szkół ze strony urzędu miasta. Opisze jak to możesz zrobić samemu (ręczono nożna robota

, jednak będziesz musiał przy tym z z 30 minut posiedzieć, wszystko zależy od Twojej obsługi kompa.
1. Odpalasz dane województwo;
2. Kopiujesz cały tekst który jest na stronie.
3. Wklejasz ten tekst do excela (powinno się wkleić w xx wierszach i jednej kolumnie)
4. Sortujesz kolumnę od A do Z
5. W excelu zostawiasz tylko wiersze które zawierają:
Adres e-mail: biuro@auto-plus.com.pl 6. Następnie używasz funkcji Znajdź i zamień, wyszukujesz "Adres e-mail: " i zamieniasz go na "; "
7. Zaznaczasz kolumnę w której masz ";
mail@jakis.pl" i wklejsz specjalne.. z zaznaczeniem
Transponuj do kolejnego arkusza.
8. Warto jeszcze wrzucić dane maila do notatnika i dopiero do listy mailingowej w celu wyczyszczenia formatowania.
To tak na szybko efekt poniżej. Dłużej zajęło mi pisanie tego jak przerobienie

Pozdrawiam i miłej zabawy

Dolnośląskie czas około 3minut:
Kod: Zaznacz cały
; akpeter@wp.pl; ampol-tir@o2.pl; auto@eurovan.legnica.pl; auto@micar.pl; autocommerce@onet.eu; autokomiscentrum@vp.pl; beata.zarzycka@wp.pl; biuro@dw-auto.pl; biuro@getininfo.pl; biuro@mdgrup.com.pl; bmmotor@bmmotor.com.pl; cars1@vp.pl; d.gallus@carcenter.pl; dakar-68@o2.pl; dobre-auto1@o2.pl; dyrek@dyrek.pl; europasalon@interia.pl; fida.ania@wp.pl; grzegorz111_1968@o2.pl; info@ecr.com.pl; info@supercar.pl; inter.car@op.pl; interautosalon@wp.pl; jeepekcar@wp.pl; jponczynski@toyotanowakowski.pl; kjasniak@gmail.com; komis.nicola@gmail.com; komis.ola@wp.pl; komis@kim.peugeot.com.pl; komis@vmotors.dealervolvo.pl; krzysztof.tlusciak@did.pl; kuba@broker-aut.pl; lekscar@interia.pl; lespol@onet.eu; liderauto@o2.pl; marcin.morawiec.nawrot@dealer.renault.com.pl; mateusz.stolarz.xx_perfekta@dealer.renault.com.pl; michal.nowak@fraczak.mercedes-benz.pl; milek126@poczta.fm; oo@oo.oo; oscar@poczta.gratka.pl; robert.glowiak@bmw-imp.pl; samochody@auto-linie.pl; shrekcar@onet.pl; speedcar2@poczta.gratka.pl; unicof@neostrada.pl; uniwer-auto@wp.pl; uzywane@adfauto.pl; uzywane@polmotors.wroc.pl; uzywane@wrobel.mercedes-benz.pl; vegacar@o2.pl; velta2@o2.pl; w.gowin@citronex.pl; waldex21@wp.pl; wbujak@germaz.pl; wnowak@autoart-jaremko.com; wroclaw@autodcs.pl; wzdzieblko@gmail.com; zdenia18@wp.pl