Lipiec 2012 gdzie za granice z rodziną... Kite

Ustawki na pływanko, transport, spotkania, noclegi, imprezy, itp.
Dziećkowice | Kadyny | Mazury | Poręba | Poznań | Szczecin | Trójmiasto | Wrocław | Zegrze
Awatar użytkownika
binkowscy1
Latawiec: Best kahoona 11,5

Post22 sty 2012, 14:21

No więc jest tak:

w lipcu urlop - jak by to powiedział Staszek Tym w drugiej połowie lipca, dokładnie 17 lipca rozpoczynamy i 14dni
i plan mam taki że:
żona - w leżaku przy basenie
dzieci - w basenie
mąż - w trapezie ...

ale gdzie? podeslijcie cos
- gdzie najlepiej z rodzinką - kto gdzie był
- blisko w miare do spotu
- fajny hotel
- jade w marcu do Soma Bay to w lipbu moze coś innego niż Egipt
- byłem na Rodos w zeszłym roku wiec też nie
- jakie biur podrózy - takie tradycyjnie reklamowane nie wiele mi zapewne doradzą
- gdzie są wtedy fajne warunki

może forumowicze to nie tylko wyluzowani studenci z rastamanem na głowie ale tez powarzni ojcowie rodzin, prezesi firm, lekarze ze szpitali - w których duch nie umarł
Pozdrawiam

Lussik | EASY Surf Center
Deska: Nobile
Latawiec: Gaastra
Postawił piwka: 3 razy
Dostał piwko: 27 razy

Post22 sty 2012, 15:33

HEj

Wszystko zależy od poziomu zaawansowania.

Jeżeli oczekujesz łatwych warunków (takich jak np. na helu) to ciężko będzie ci znaleźć coś innego poza Egiptem.

Rodzinne warunki spełnia np. grecka wyspa KOS - są blisko spotu fajne hotele, z aquaparkami dla dzieci itp. Statystyki wiatrowe około 80-85%. Na wodzie w zależności od spotu chop / małe falki, płytkiej wody niewiele.

Inną opcją jest np. Fuerteventura i hotel Melia Goriones (najbliżej spotu). Minusem dla początkujących jest silny wiatr lekko od brzegu i fale na ocenie. Chyba że pływanie na lagunie, akurat od 17 lipca przez tydzień laguna będzie się pojawiać, choć woda w niej jest tylko kilka godzin w ciągu dnia. Na pewno nie jest tam tak komfortowo jak w lagunach w Egipcie (silny i szkwalisty wiatr), lecz wiatr niemal pewny - około 90-95%.

Soma Bay na pewno spełni twoje oczekiwania pod tym względem, ale wiadomo że nie chcesz tam drugi raz jechać. Możesz wybrać się do Ras Sudr, hotel na samym spocie, lecz to Egipt :)

Oferty na priv.

Jak przyjdzie mi coś innego do głowy to napiszę.

Pozdr
Lussik

Awatar użytkownika
jedi1
Postawił piwka: 132 razy
Dostał piwko: 83 razy
Kontaktowanie:

Post22 sty 2012, 17:28

Tylko w lipcu to można pół Europy rozważyć :wink: Co prawda nie byłem, ale zawsze są takie państwa jak Dania czy Holandia chociażby. Statystyki wiatrowe niezłe, w Danii atrakcji dla rodzinki to raczej nie braknie z tego, co wiem. Tylko kwestia, jak bardzo się chcecie wygrzać :wink:

Awatar użytkownika
binkowscy1

Post22 sty 2012, 18:19

a jakies turcje , maroka, cypry :) ??

cyberdog1899

Post22 sty 2012, 19:33

...
Ostatnio zmieniony 13 mar 2012, 22:07 przez cyberdog1899, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
binkowscy1

Post22 sty 2012, 20:47

no własnie słyszałem ze egipt jest bardzo gorący w lipcu
upieke sie tam
Maui to pewnie tyle co nowy samochód - na rodzine 4 os. kosztuje

może to ras sudr jeszcze zerkne

Awatar użytkownika
mary.dk
Deska: Aero, Airush - Compact, Slayer
Latawiec: Airush Wave
Postawił piwka: 58 razy
Dostał piwko: 88 razy

Post22 sty 2012, 21:00

Smigaj na fuerte, nie pozalujesz.

Pozdro...

Awatar użytkownika
binkowscy1

Post22 sty 2012, 21:12

soteveno czy cos innego
jak sie tam nazywają fajne spoty

szukałem tez troche na forum

Post22 sty 2012, 22:54

Sotavento - tu masz więcej info choć cały czas kończe fuertę - http://www.easy-surftravel.pl/pi2/2.php ... spot_id=21

W europie cieżko będzie znaleźć ci wygodna pakietową wycieczkę samolotem + fajny hotel z basenem i all incl na spocie.

Wszystko zależy od poziomu jaki reprezentujesz - jeżeli radzisz sobie na głębokiej wodzie + ew małych falach to wiele spotó stoi przed tobą, jeżeli szukasz miejsca z dużą ilością płytkiego i hotelem na miejscu to może być trudniej

Pozdr
L

Awatar użytkownika
binkowscy1

Post23 sty 2012, 22:39

coś takiego wykołowałem

Grecja - Kos - Marmari
Hotel: Sandy Beach (Marmari)

był ktoś tam może - i spot podobno ten sam co w soma Bay allsportplanet czy jakos tak - niemcy to chyba są
tylko jak tam z tymi pływami czy problemik bedzie a i pewno mocno wieje wiec mniejszy rozmiar trza wziąć
????

Awatar użytkownika
FilipN
Postawił piwka: 68 razy
Dostał piwko: 77 razy

Post23 sty 2012, 22:56

ja bym rozważył Sardynię lub Sycylię. Na Sardyni jest polska baza kiteowa. Znajdziez na forum kilka wątków o Sardyni.
Sycylia to okolice Marsali - dużo płaskiej wody, no i jest co zwiedzać.

Post24 sty 2012, 09:23

Hej

1. Grecja - KOS: Hotel Oceanis Beach & Spa Resort 4* lub Grecotel Kos Imperial 5*- wiatr wzdłuż brzegu, nie ma co liczyć na pokaźne ilości płytkiej wody, na wodzie chop / małe falki

Strona bazy: http://www.fanatic-boarderscenter.com/e ... /2/genInfo

2. Grescja - KOS - Spot Marmari - wiatr wieje do brzegu (onshore) spot podzielony jest na strefę wind i strefę kite / oddziela je kąpielisko. Na wodzie chop, płytko około 50 - 100 metrów od brzegu na plaży kite. W pobliżu sporo hoteli do wyboru i baza wind & kite

Hotele: Grecotel Royal Park 4* - hotel przy bazie, sporo atrakcji dla dzieci, zjeżdzalnie itp.
Palazzo del Mare 5* (z Spa) - 250 metrów od bazy,

Baza: http://www.fun2fun-kos.de/

Oferty wyjazdów z polski dostępne w EASY Surf Travel :thumbsup:

Sardynia - ok, ale musisz się liczyć z tym że raczej nie uświadczysz tam spotu tuż przy hotelu (chyba że się mylę?).

Co do warunków na KOS - na takie jak w soma bay przy hotelu intercontinental nie ma co liczyć - bardziej takie jak przy hotelu Caribbean

Pozdr
Lussik

tomi
Deska: AIR E OLA
Latawiec: Neo
Dostał piwko: 2 razy
Kontaktowanie:

Post24 sty 2012, 09:36

we wrześniu bylismy z żonką na wyspie Kos w Marmari. Jeśli chodzi o wyjazd rodzinno-pływający to wyspa jest idealna. Ty się napływasz a rodzinka na pewno nie będzie się nudzić. W lipcu tam zazwyczaj wieje więc luzik. Ze spotów polecam Marmari, Kohilari (tam jest fajny klimacik) i Agios Theologos (przy mocnym meltemi spocik wave'owy). Jakby przez przypadek powiało z kierunków pd nie polecam Kardemeny. Dno wyłożone ostrymi kamieniami. Tam sobie stopę rozciąłem.

Awatar użytkownika
binkowscy1

Post24 sty 2012, 11:16

no to cos sie zaczyna pojawiać ciekawego
KOS - był ktoś w sandy Beach

sardynia

tomi
Deska: AIR E OLA
Latawiec: Neo
Dostał piwko: 2 razy
Kontaktowanie:

Post24 sty 2012, 11:46

my bylismy w hotelu Pyli Bay. Sandy Beach jest dosłownie rzut beretem od spotu i z zewnątrz całkiem przyzwoicie wyglądał.

Wróć do „Kto/Gdzie/Kiedy”