Imageshack - pewien problem

Dyskusje nie związane z profilem forum.
andrek
Deska: PocketAir/AirWave&Race/Bhoot
Latawiec: NOTUS Rev&Air
Postawił piwka: 16 razy
Dostał piwko: 12 razy
Kontaktowanie:

Post25 lut 2012, 12:39

to może inaczej, bo widzę że wszystko co napiszę odbierasz wrogo :hand:

Chodzi mi o to że jeżeli masz zdjęcia na których Ci bardzo zależy najpewniejszym sposobem (według mnie!) jest posiadanie własnego serwera a nie są to jakieś duże koszty zwłaszcza że sam widzisz że i tak i tak będziesz musiał za to zapłacić . za pewne rzeczy i czyjąś prace trzeba po prostu zapłacić :idea:

co do działania prawa wstecz to nie jestem pewien czy to tak(nie jestem prawnikiem ;) ) , bo nikt nie każe płacić za "miejsce na dysku" za poprzednie lata.

nic nie wiem o galerii na kiteportalu , odkąd mam swoją wiem gdzie trzymać "ważne" zdjęcia ;)

Awatar użytkownika
BraCuru
Deska: BraCuru Hover, SABfoil
Latawiec: Flysurfer Sonics
Postawił piwka: 185 razy
Dostał piwko: 374 razy
Kontaktowanie:

Post25 lut 2012, 17:28

andrek pisze:to może inaczej, bo widzę że wszystko co napiszę odbierasz wrogo :hand:

Wszystko? Wrogo? :doh:
Bynajmniej - rozumiem co starasz się przekazać ale to nie dotyczy tego przypadku.

1. Jak założyłem konto na IS w 2006 nikt nie mówił o limicie.
2. Wiedząc, że może być taki zgrzyt - zapłaciłbym za własny serwer lub zakładał konta IS na które wrzucałbym max 499 zdjęć.

bo nikt nie każe płacić za "miejsce na dysku" za poprzednie lata.

No jak to? Dokładnie 2USD miesięcznie, bezprawnie i dożywotnio.

za pewne rzeczy i czyjąś prace trzeba po prostu zapłacić

Za pewne zapewne tak. Ale nie za te które zgodnie z umową miały być wolne od opłaty.

Piszę o tym, aby ludzie korzystający z IS nie wpadli w taką samą pułapkę.
Podejrzewam, że wkrótce podobnie zrobi YT i vimeo :idea:
PS.
Czy ktoś wie jak można przenieść zdjęcia z IS z jednego konta na drugie konto IS, aby nie zniknęły z forum?

Awatar użytkownika
RadekSz.
Deska: SU-2
Latawiec: Flexifoil
Postawił piwka: 2 razy
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post25 lut 2012, 20:51

BraCuru pisze:Czy ktoś wie jak można przenieść zdjęcia z IS z jednego konta na drugie konto IS, aby nie zniknęły z forum?

chyba nie da rady bo już link będzie inny i trzeba by było zmieniać wszystko

Ale na przyszłość Marek zrób sobie własnego imageshacka na www.cba.pl tu jest darmowy hosting możesz do 1 GB na stronę jak sobie zapełnisz to tworzysz nowe konto.
danych nie usuwają z tego co wiem i na pewno nie bd chcieli pieniędzy, miedzy innymi tutaj ankietę tworzyłem.
Jak coś chętnie Ci pomogę.

Pozdro
Radek

Awatar użytkownika
onzo
Deska: Wainman Joke 138
Latawiec: Vegas 9,12,16
Postawił piwka: 41 razy
Dostał piwko: 89 razy
Kontaktowanie:

Post27 lut 2012, 16:44

BraCuru pisze:
andrek pisze:to może inaczej, bo widzę że wszystko co napiszę odbierasz wrogo :hand:

Wszystko? Wrogo? :doh:
Bynajmniej - rozumiem co starasz się przekazać ale to nie dotyczy tego przypadku.

1. Jak założyłem konto na IS w 2006 nikt nie mówił o limicie.
2. Wiedząc, że może być taki zgrzyt - zapłaciłbym za własny serwer lub zakładał konta IS na które wrzucałbym max 499 zdjęć.

bo nikt nie każe płacić za "miejsce na dysku" za poprzednie lata.

No jak to? Dokładnie 2USD miesięcznie, bezprawnie i dożywotnio.

Ale to każą Ci płacić za miesiące wstecznie czy za miesiące od "dzisiaj"? Bo już się pogubiłem

za pewne rzeczy i czyjąś prace trzeba po prostu zapłacić

Za pewne zapewne tak. Ale nie za te które zgodnie z umową miały być wolne od opłaty.[/quote]

I znowu pytanie jak wyżej - każą Ci płacić za coś wstecznie? Czy powiedzieli - sorry, ale od dzisiaj będziemy pobierali opłatę za miejsce na serwerze? Wszyscy mają nadzieję, że wszystko co jest za darmo będzie za darmo do końca świata. A tymczasem to się zmienia. I sorry, ale nie dociera do mnie wspaniały wywód z darmową polanką do kite'a - jak to był czyjś prywatny teren to może w każdej chwili powiedzieć - sorry masz płacić od dzisiaj. Za zeszły sezon - nie. Za to co dzisiaj i potem - tak. To że kiteforum jest darmowe i bez reklam to tylko dobra wola Pablo i jego dość dużego serwera, który to ogarnia.

Z YT I Vimeo obstawiam, że w pierwszej kolejności zniknie możliwość oglądania przez forum - reklamodawcy się mogą wkurzyć. A przecież ktoś za te serwery z terabajtami danych musi płacić (i przy okazji zarabiać na reklamach gigantyczne sumy).

Awatar użytkownika
boldek
Deska: Shinn Ronson, Sling Celeritas
Latawiec: Eleveight RS 8, 10, 12
Postawił piwka: 50 razy
Dostał piwko: 72 razy

Post27 lut 2012, 17:35

onzo pisze:I sorry, ale nie dociera do mnie wspaniały wywód z darmową polanką do kite'a - jak to był czyjś prywatny teren to może w każdej chwili powiedzieć - sorry masz płacić od dzisiaj. Za zeszły sezon - nie. Za to co dzisiaj i potem - tak.

A przypadkiem nie napisałem, że:

boldek pisze:Jasne, że jeśli to jego teren, to ma do tego jakieś tam prawo (jak wszyscy właściciele kempingów, którzy co roku robią na tym gruuube miliony). Ale tak szczerze, to powiedz - nie wkurzyłbyś się...? :wink:

onzo - nie chodziło mi o to, że ktoś do tego prawa nie ma, tylko o to, że rozumiem wkurzenie BraCuru, bo ktoś ot tak zmienił zasady i przez to Marek utraci część swojego dorobku, pracy, materiałów...

Awatar użytkownika
onzo
Kontaktowanie:

Post28 lut 2012, 18:56

boldek - zgadzam się z Tobą, że można się wkurzyć, ale cóż - takie reguły. nadal nie wiem jednak co "powiedział" imageshack

Awatar użytkownika
BraCuru
Deska: BraCuru Hover, SABfoil
Latawiec: Flysurfer Sonics
Postawił piwka: 185 razy
Dostał piwko: 374 razy
Kontaktowanie:

Post28 lut 2012, 20:42

onzo pisze:ale cóż - takie reguły.

Onzo - Otóż IS zmienia reguły, które działają wstecz.
Pochwalasz takie reguły? Godzisz się z nimi?
Ja NIE!
i nie rozumiem co w tym dziwnego.

Nie potrzebuje wykładów na temat co ile kosztuje - domyślam się, że nic nie jest za darmo.
Jednakże IS ładuje reklamy i z tego się utrzymuje. I ma się bardzo dobrze :idea:
Dlatego nic nie miałbym przeciwko temu gdyby IS wprowadził zasadę 500 zdjęć załadowanych od 1 marca 2012. PROSTE JAK DRUT.
Pasuje mi - płacę i ładuję dodatkowo milion zdjęć.
Nie pasuje - nie ładuję ale dotychczasowe zdjęcia pozostają.
Czy to tak naprawdę trudno ogarnąć?
Innym rozwiązaniem byłoby wprowadzenie limitu pojemnościowego a nie ilościowego.
Moje 1180 zdjęc ma może z 2OO MB pojemności. Kowalski który przechowuje 100 zdjęc z komórki może zajmować nawet 5GB.

Pablo napisze, że od 1 marca za każdy napisany post jaki istnieje od powstania KF.pl trzeba zapłacić 1 PLN bo drogi serwer, prąd podskoczył, paliwo zdrożało itd
Nie byłoby Ci żal paru lat jakie tutaj spędziłeś.
Powiedz mi, że z uśmiechem na ustach zapłaciłbyś 4559PLN za dotychczas napisane posty? :wink:

nadal nie wiem jednak co "powiedział" imageshack

I upgraded your account to premium for 1 year.
czyli za rok będę ponownie w czarnej D :(

także - uzytkownicy IS - uważajcie na tą pułapkę.

Awatar użytkownika
march_in
Postawił piwka: 15 razy
Dostał piwko: 17 razy
Kontaktowanie:

Post29 lut 2012, 09:48

przestancie juz pierd...

Awatar użytkownika
onzo
Kontaktowanie:

Post29 lut 2012, 13:34

no ale jak wstecz? Każą Ci płacić za to, że miałeś zdjęcia? Czy za to, że masz zdjęcia i będziesz chciał je dalej przechowywać? Ch.... ale co zrobisz - najgorsze to, że przenieść na inny darmowy serwer nie problem tylko trzeba linki do wszystkiego pozmieniać a to już praktycznie niemożliwe.

Ze zdjęciami będzie problem, z forum myślę, że można by to podciągnąć pod jakąś ochronę praw autorskich do napisanej treści czy coś...

March_in sorry ale nudzi mi się bo śniegu mało i nie da się pojeździć ;)

Wróć do „Offtopic”