Master Kiteboarding RED SEA CROSS "Start" !

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
Ker-mit
Postawił piwka: 1 raz
Dostał piwko: 2 razy
Kontaktowanie:

Post03 mar 2012, 17:56

przesyłałem komunikaty do radia internetowego w arabii
- może ktos poruszy ta kwestie
komunikaty umieszczałem pod profilami facebooka wybranych stacji - mam nadzieje ze moze sie zainteresuja

link z odnośnikami do stacji
http://tunein.com/radio/Saudi-Arabia-r101291/

flash

Post03 mar 2012, 18:05

Czy pomoc w arabii jest nadal potrzebna?
Bo coś mi się wydaje, że pracowałem dla jednego speca od bezpieczeństwa statków i on załatwił znajomemu robotę w Arabi Saudyjskiej ALBO w Dubaju jako general menager Rolls Royce silniki okrętowe. Orientuje się ktoś czy ta firma jest w Arabii czy w Dubaju? Bo nie wiem czy jechać i próbować...
Nadal nie rozumiem dlaczego plemiel tonalt tósk nie wysłał w świetle kamer i flashy herculesa do poszukwiania - naprawdę dla jednostki od ratowania dupy Polakom na całym świecie zwanej GROM nie jest problemem pokrążyć nad rejonem i w odpowiednim momencie, 20 metrów nad ziemia opuścić tylnią klapę i wyskoczyć w pięciu do wody razem z małym ribem.
Ostatnio zmieniony 03 mar 2012, 18:10 przez flash, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Lukas
Kontaktowanie:

Post03 mar 2012, 18:08

tvn24 - godzina 18.04
Podali że 4 łodzie i helikopter - szukają Janka. Może to już finish tej akcji !
pzdr

danio208

Post03 mar 2012, 18:09

No dobra,wypożyczymy łódkę tam,ale kto się tam zajmnie tym poszukiwaniem ? kto wejdzie na łódkę i wypłynie w poszukiwaniu ?

Awatar użytkownika
oXy
Kontaktowanie:

Post03 mar 2012, 18:11

Czy ktoś wie jakiego rodzaju pomoc jest aktualnie potrzebna rodzinie Janka w związku z SAR'em saudyjskim???
potrzebny jest tlumacz?lodz?helikopter?nacisk na konsulaty?

elisail

Post03 mar 2012, 18:12

Tu jest wiadomość przetłumaczona na język francuski, roześlijcie to gdzie się da ! Jestem żeglarką, nie kitesurferem, więc nie mam innych kontaktów i niewiele mogę zrobić. Wrzućcie to też na kiteforum.com, nie mam tam konta.
Komunikat ten puszczam za wiedzą i zgodą rodziny Lisewskich.

Un Polonais, Jan Lisowski, kitesurfeur, a disparu en navigant de El Gouna (Egipte) a Duba (Arabie Saudite). Nous demandons, a chaque personne ayant des contacts en Arabie Saudite et qui pourrait aider de n'import_e quelle maniere pour que les recherches soient continuees. Le SAR d'Arabie Saudite ne peut pas localiser le disparu malgre les coordonnees exactes. La nuit tombe et le SAR local risque d'arreter les recherches, mais peut-etre il y aurait la possibilite de louer un bateau prive qui continuerait les recherches la nuit. Il est peu probable que le kitesurfeur puisse survivre une autre nuit. Il reste dans l'eau depuis 16h30 du 2 mars (heure europeenne). La derniere position ( http://masterkiteboarding.com/index/redseacross.php. ) Nous appelons a l'aide toute la communaute du kitesurfing. Transmettez cette information aux clubs des sports nautiques et des bateaux qui naviguent dans cette region.

Zaginął Polak Jan Lisewski, kitesurfer,płynąc z EL Gouna (Egipt) do Duba (Arabia Saudyjska). Prosimy każdego kto ma kontakty w Arabii Saudyjskiej i może w jakikolwiek sposób pomóc w kontynuowaniu poszukiwań. SAR arabii saudyjskiej nie może zlokalizować położenia zaginionego pomimo dokładnych współrzędnych.Robi sie ciemno, lokalny SAR prawdopodobnie wstrzyma poszukiwania, ale może jest szansa, aby wynająć prywatny statek i kontynuowac poszukiwania po zmroku.Jest mało prawdopodobne, by kitesurfer przetrwał kolejną noc.W wodzie przebywa od godziny 16.50 drugiego marca czasu centralnego europejskiego. Ostatnia pozycja (tu tez będzie link) Prosimy całą społeczność kitesurfing o pomoc. Prześlijcie tę wiadomość do klubów sportów wodnych i jednostek pływających, które moga być w tym rejonie.

gregorg
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post03 mar 2012, 18:13

Od 13.40 brak sygnału z nadajnika . Od ekipy z Egiptu ktora ma kontakt z Saudyjskim SAR : poszukiwania trwają i będą trwały. Polski SAR kontaktuje się z nimi na bieżąco i koordynuje działania.

lukagdynia

Post03 mar 2012, 18:27

http://www.aljazeera.com/

warto byłoby się z nimi skontaktować - jeżeli zamieszczą info jest szansa że ktoś pomoże!!!
Ostatnio zmieniony 03 mar 2012, 18:35 przez lukagdynia, łącznie zmieniany 1 raz.

BoardROCKERZ.pl
Postawił piwka: 3 razy
Kontaktowanie:

Post03 mar 2012, 18:31

هذا طلب بخصوص كيت سيرفر مفقود لاى شخص لديه اتصال في المملكه العربيه السعوديه للاتصال بالسلطات المحليه للمساعده في البحث امام الشوطي السعوديه حيث انه على الأرجح ان أداره البحث والإنقاذ سوف توقف البحث خلال ٩٠ دقيقه مع حلول الظلام المطلوب ايجاد طريقه لا يستأجر مركب خاص للبحث حيث انه لازال يرسل إشارات استغاثة بالرغم من عدم تحديد موقعه اذا كنت تستطيع ألمساعده رجاء الاتصال او إرسال رياله الي عائله المفقود
+201229298691

ta sama wiadomosc po arabsku - przesyłajcie

Awatar użytkownika
FilipN
Postawił piwka: 68 razy
Dostał piwko: 77 razy

Post03 mar 2012, 18:33

Znajomy z ambasady w Kairze potwierdził - Saudyjczycy wysłali kutry i śmigłowiec. Poszukiwania trwają.

Awatar użytkownika
Neykon
Deska: z OBI
Latawiec: ze Składnicy Harcerskiej
Dostał piwko: 1 raz

Post03 mar 2012, 18:37

BoardROCKERZ.pl pisze:هذا طلب بخصوص كيت سيرفر مفقود لاى شخص لديه اتصال في المملكه العربيه السعوديه للاتصال بالسلطات المحليه للمساعده في البحث امام الشوطي السعوديه حيث انه على الأرجح ان أداره البحث والإنقاذ سوف توقف البحث خلال ٩٠ دقيقه مع حلول الظلام المطلوب ايجاد طريقه لا يستأجر مركب خاص للبحث حيث انه لازال يرسل إشارات استغاثة بالرغم من عدم تحديد موقعه اذا كنت تستطيع ألمساعده رجاء الاتصال او إرسال رياله الي عائله المفقود
+201229298691

ta sama wiadomosc po arabsku - przesyłajcie

dzięki, wiadomość poszla w świat

BoardROCKERZ.pl
Postawił piwka: 3 razy
Kontaktowanie:

Post03 mar 2012, 18:39

moze ktos mógłby tamtejsze media powiadomic - przeciez nawet taki TVN ma tam współpracowników

777equity
Deska: NOBILE NHP 134
Latawiec: Slingshot RPM

Post03 mar 2012, 18:41

bondar pisze:Nie wiem czy ktos juz to zrobil ale wydaje mi sie ze warto prosic o pomoc piszcie:

@komorowski @premiertusk @sikorskiradek Jan Lisewski potrzebuje pomocy ! #janlisewski

Napisalem juz listy z prosbami, jesli jest ktos chetny podajen adresy emailowe i numery tel do kancelarii...

Kancelaria Prezesa Rady Ministrów
00-583 Warszawa,
Al. Ujazdowskie 1/3
tel.: (22) 694 60 00
faks: (22) 625 26 37
e-mail: kontakt@kprm.gov.pl
http://www.premier.gov.pl, http://www.kprm.gov.pl

Kancelaria Prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej
ul. Wiejska 10
00-902 Warszawa
Telefon informacyjny o wewnętrznych numerach telefonów w Kancelarii: (48 22) 695-29-00
Fax: (48 22) 695-22-38
Mail: listy@prezydent.pl

Departament Afryki i Bliskiego Wschodu (DABW) /
Department of Africa and the Middle East
Dyrektor / Director: Adam Kułach

Monitoruje sytuację wewnętrzną i politykę krajów na obszarze swoich kompetencji. Koordynuje rozwój stosunków dwustronnych, inicjuje służące temu przedsięwzięcia, dokonuje stosownych ocen. Prowadzi sprawy udziału Polski w strukturach współpracy wielostronnej z państwami Afryki i Bliskiego Wschodu oraz współpracy międzyregionalnej. Odpowiada za merytoryczną działalność właściwych placówek dyplomatycznych.

The Department of Africa and the Middle East monitors the internal situation and politics of the countries within the area of its competence. It coordinates development of bilateral relations, initiates the related undertakings and prepares evaluations. The Department oversees the issue of Poland’s participation in the structures of multilateral cooperation with the countries of Africa and of the Middle East, as well as interregional cooperation. It is responsible for the substantive activity of relevant Polish diplomatic missions abroad.

Tel.: +48 22 523 9583
Fax: +48 22 628 7819
E-mail: DABW.Sekretariat@msz.gov.pl

Ministerstwo Spraw Zagranicznych
Al. J. Ch. Szucha 23, 00-580 Warszawa tel. (+4822) 523 9000

Awatar użytkownika
Ankara
Kontaktowanie:

Post03 mar 2012, 18:55

Hej!
W razie potrzeby mam ziomka ktory ma wujka w arabii, jako ze to arab moze nie byc skory do pomocy ale jak potrzeba kogos z jezykiem to smiało.
Pozdrawiam,
Trzymajmy kciuki!

Kitelement
Deska: Kitelement
Kontaktowanie:

Post03 mar 2012, 18:59

napisalismy do paru portali kiteboardingowych na swiecie z prosba o opublikowanie info o zaginieciu Janka, a moze akurat ktos bedzie mial mozliwosci pomoc. Trzymamy kciuki!

Wróć do „Forum Główne”