Master Kiteboarding RED SEA CROSS "Start" !

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
erde
Deska: SU2
Latawiec: Best Waroo 13m

Post04 mar 2012, 16:08

Super wiadomosc!! Gratulacje Janek!! :)

Awatar użytkownika
myrcin
Deska: Nobile
Latawiec: Wainmann / F-one

Post04 mar 2012, 16:10

Powitanie to super pomysl i chociaż sam nie będę mógł uczestniczyć chętnie bym jakiś reportaż zobaczył z tego. Pamiętajcie o poinformowaniu mediów, zeby pojawiły sie SENSOWNE informacje w prasie i innych mediach.
Moze to zabrzmi nieco gornolotnie ale kolejny raz Polacy pokazali ze potrafią sie jednoczyc w sytuacji zagrożenia. Od kiedy śledzę kiteforum nie było takiej sytuacji aby pojawił sie wątek, w którym nie było ani jednego 'wyjazdu osobistego', zero przepychanek, która firma lepsza i co kto sprzedaje :)
Teraz zgodnie z tradycja wszyscy poszli pić i świętować ;) i bardzo dobrze! Nie zapominajmy jednak, ze padły tu na forum deklaracje zrzutki na ratunek dla Janka, nagrodę i inne cele. Teraz gdy nasz bohater wrócił na ląd warto o tym pamiętać i niezależnie czy pieniądze na nagrodę bedą potrzebne to zrzutkę moim zdaniem trzeba zrobić. Pieniądze na pewno zostaną właściwie wykorzystane, jesli nie teraz to moze na przygotowanie następnej wyprawy. Aby było wiarygodnie to sadze ze rodzina i sztab ogarniajacy wyprawę powinni podać jakies namiary na konto i pózniej raportowac na co pieniądze zostały wydane.

Janek szybkiego powrotu do zdrowia i mam nadzieje, ze uda mi sie poznać Ciebie osobiście.

Awatar użytkownika
razor

Post04 mar 2012, 16:11

myrcin pisze:
Fideck pisze:Moja cała rodzina odetchnęła z ulgą.
Cieszymy sie z takiego zakończenia.
P.S. Przy okazji, jeszcze nigdy nie mówiono tyle o kitesurfingu w Polsce jak przez ostatnie dni :wink:

I w ten sposób, Janek osiągnął jeden ze swoich celów - ściągnięcie uwagi na Kitesurfing :) Nie tak to pewnie planował ale ważne ze jest cały!
ta... pojawią sie nowe pomysly na regulacje tego sportu...

Awatar użytkownika
myrcin
Deska: Nobile
Latawiec: Wainmann / F-one

Post04 mar 2012, 16:13

razor pisze:
myrcin pisze:
Fideck pisze:Moja cała rodzina odetchnęła z ulgą.
Cieszymy sie z takiego zakończenia.
P.S. Przy okazji, jeszcze nigdy nie mówiono tyle o kitesurfingu w Polsce jak przez ostatnie dni :wink:

I w ten sposób, Janek osiągnął jeden ze swoich celów - ściągnięcie uwagi na Kitesurfing :) Nie tak to pewnie planował ale ważne ze jest cały!
ta... pojawią sie nowe pomysly na regulacje tego sportu...

Obys sie mylił. I prosze bez narzekania tutaj :) zdrowie Janka i wszystkich pozostałych.

Karol <Mosty>
Deska: Nobile 666
Latawiec: Nobile 50/Fifty
Kontaktowanie:

Post04 mar 2012, 16:13

Już czas najwyższy!!! :thumb:

Awatar użytkownika
eska
Postawił piwka: 51 razy
Dostał piwko: 30 razy
Kontaktowanie:

Post04 mar 2012, 16:20

Nawet nie wiecie jak się cieszę - nigdy nie przeżyłam chwili tak wielkiej radości !

Dziękuję wszystkim którzy siali pomysłami na prawo i lewo, korzystaliśmy z wszystkich podpowiedzi, pomogli nam ludzie z wielu krajów, byli na prawdę zaangażowani.
Nie mam siły teraz silić się na jakieś wielkie słowa, po prostu jest niewiarygodnie wspaniale.

Nagda Ziemann - eska.

Famay
Latawiec: Cabrinha
Postawił piwka: 18 razy
Dostał piwko: 17 razy

Post04 mar 2012, 16:21

Brawo Janek :!: :clap: :clap: :clap:

Awatar użytkownika
zaq
Deska: Clash
Latawiec: Ozone Catalist
Postawił piwka: 21 razy
Dostał piwko: 71 razy
Kontaktowanie:

Post04 mar 2012, 16:23

Krótko, bo zmęczenie i stan zdrowia....
(ostatnie min. przed odnalezieniem Janka spędziłem w kiblu żygając) heh

Dziekuje wszystkim tym którzy zaangażowali się, w kwestii Facebooka, naszej akcji przesyłania informacji/obrazów/demotów, eventu etc, innych aktywności na internecie, konstruowania informacji, tłumaczeń na język angielski, przesyłaniem koordynatów, pomysły które rodziły się bardzo szybko etc. W wielości siła!

Dziekuje Abu Khalid A - z Arabskiego RCC, fota z /uratowanym/ Jankiem http://tinyurl.com/7a6t4dt pochodzi od niego ;)! oraz Saudi SAR.

Zreszta ta fota już trafiła tam do lokalnych mediów: http://www.tabuk-news.com/site/articles.php?artid=10086

Dziekuje koordynatorom którzy mocno ogarniali temat! oraz pomagali rodzinie Janka! /nie chce pominąć nikogo kto brał w tym udział/

Najważniejsze - Janek jest OK! ;)
Cieszmy się dzisiejszym dniem, niech atmosfera z niego nie zejdzie.
Ostatnio zmieniony 04 mar 2012, 17:13 przez zaq, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
Wiktorek
Deska: Skywalker, OR Mako!
Latawiec: RRDs, Rally
Postawił piwka: 10 razy
Dostał piwko: 11 razy

Post04 mar 2012, 16:27

Moja rodzina też dziękuje, że w końcu może odetchnąć. Nie wyobrażam sobie ulgi w domu "naszego Herosa"!
W pełni doceniam, co to Janek robił/zrobił (chodzi mi także o pomysł "korony mórz") i do tej pory byłem cichym zwolennikiem jego działań. Jednak już udowodnił, że spokojnie może konkurować z Chuckiem Norrisem (np. w trzaskaniu drzwiami obrotowymi) i proszę, żeby dał sobie (i rodzinie, i nam) spokój i nie próbował więcej.
Szacunek także dla wszystkich zaangażowanych w akcję ratunkową. :clap:

lui$
Deska: Clash v2
Latawiec: RPM 2015
Postawił piwka: 12 razy
Dostał piwko: 5 razy
Kontaktowanie:

Post04 mar 2012, 16:30

Nie bylo innej mozliwosci jak wlasnie wiadomosc o tym ze Janka uratowano !!! SUPER !! do zobaczenia na spocie w brzeznie badz na falce w porcie w jas JANEK:)
jak cos stawie sie z decha na lotnisku:)

Awatar użytkownika
grant1

Post04 mar 2012, 16:35

Super ze sie tak skończyło :clap: Z mojej strony chce podziekowac paru marynarzom do których dotarłem i wiem ze sa na bieżąco ,bo śledzą tą stronę , za zwracanie baczniejszej uwagi na wchodzące alarmy w okolicach Red Sea i słowa otuchy dla rodziny i znajomych
cieszymy się razem z Wami że wszystko szczęśliwie się skończyło.

Papo
Postawił piwka: 1 raz

Post04 mar 2012, 16:38

no to widzimy się na Deskidance Janku ;)

Awatar użytkownika
MaciejM

Post04 mar 2012, 16:43

Janku,
k***a ale nas przetrzymałeś!
Lubisz sobie robić żarty, ale tu lekko przegiołęś :D

Trzymaj się mocno!

Chmurak

Post04 mar 2012, 16:46

Tak jak przewidywałem, gdy wierchuszka została ruszona akcja nabrała rumieńców - sprawą zainteresował się Jego Królewska Wysokość Książę Sultan bin Fahd bin Abdulaziz i konie poszły po betonie. Tak piszą w Tabuk News.

AdamR

Post04 mar 2012, 16:46

Trochę kiepsko google przetłumaczyło, jak ktoś chce to ma w oryginale :D
http://www.tabuk-news.com/site/articles.php?artid=10086

"Faisal Air północnej części Banku i Air Armkoa Saudyjskiej znaleźć nocy do Achewska narodowości polskiej w wieku 42 lat, którzy stracili na wodach międzynarodowych pochodzących z Arabskiej Republiki Egiptu (Hurghada) pozycji do wód terytorialnych Królestwa, czyli portu Duba w żeglarstwa zarządu i złej pogody i wysokich fal były na morzu, i powiedział komendant straży pogranicza Tabuk, generał Mohammed bin Mahmoud rezydualna że kierownictwo straży granicznej w regionie otrzymał ostatni piątek, o ósmej wieczorem komunikat z centrum współrzędnej poszukiwanie i ratunek do osi Morza Czerwonego i Zatoki Akaba w Mekce z tytułu utraty osoby kontaktowej obywatelstwa polskiego było przenieść mediów morskich średnioterminowy i daleko idące ze strażników granicznych z dwóch śmigłowców z podstawy Faisal King Air Banku Obszar północny i innych lotnictwa Armkoa Arabii Saudyjskiej, aby pomóc w akcjach poszukiwawczych i ratowniczych dla brakujących całymi godzinami, dzień i noc przez ponad 40 godzin, powiedział gen. dyw pozostałości znaleziono brakuje polskiego obywatelstwa i ratowania go przez jednego poduszki regionie morskiej straży granicznej z Tabuk został przeniesiony do jednego z helikopterów Sił Powietrznych do Wojewódzkiego Szpitala Duba, wskazując, że jego stan zdrowia jest stabilny w obecności Konsul polski Pan Igor, który wyraził wdzięczność rządowi Królestwa Arabii Saudyjskiej i wyróżniony dzięki Straży Granicznej oraz bazy lotniczej, King Faisal Air i Air Armkoa za ich wysiłki przyczyniły się do stwierdzenia Jeanem Achewska i wyciągnął Brygada rezydualna, że te wysiłki wszystkich, przyszedł wdrożenie dyrektyw Jego Królewskiej Wysokości Księcia Fahd bin Sultan bin Abdulaziz, gubernatora regionu Tabuk i obserwacji Rektora straży granicznej gen. Zmim Whipper, również podziękował dowódca bazowy, King Faisal Air i Armkoa Arabia Saudyjska w procesie poszukiwania i ratownictwa. ze swojej strony, wyjaśnia sprawy zdrowia w regionie w słowach dyrektora mediów Zdrowie Tabuk bin Mohammed Atallah Miejski że polski obywatel, który został uratowany przez funkcjonariuszy straży granicznej dotarły Tabuk Duba do szpitala, gdzie zespół medyczny w szpitalu uspokoił go i przeszedł testy medyczne niezbędne i "

Wróć do „Forum Główne”