PORZĄDEK NA FORUM

Kitesurfing i wszystko z nim związane.

Czy jesteś za przekształceniem w komercyjne KF

Tak
40
40%
Nie
59
60%

Liczba głosów: 99

Crazy Horse
Deska: Cabrinha Spectrum
Latawiec: Cabrinha Drifter
Postawił piwka: 29 razy
Dostał piwko: 117 razy
Kontaktowanie:

Post14 mar 2012, 10:37

Nie wiem, gdiz ejest Pablo i jaką ma świadomość śmietnika na forum :?: :doh:

Patrząc na to, co dizeje się od kilku miesięcy, stwierdzma, że nastała chwila, kiedy musimy przekształcić nasze "wolne KF" w działaność komoercyjną, której jednak za "żywe pieniądze" ktoś będzie pilnował.
Czyli zaglądał kilka razy dziennie, usuwał syf, powielające się wątki i najlepiej banował wszystkich oszołomów.

Dołączam ankietę, a Pablo i tak niech decyduje sam 8)

Awatar użytkownika
kowis
Kontaktowanie:

Post14 mar 2012, 10:57

racja, p******* jak sie masz.

surfer

Post14 mar 2012, 11:03

za pieniądze czyli ? płacimy składki na kiteforum? czy wstawiamy płatne reklamy??
bezsensu jest komercjalizacja forum.
Ja myślę żeby zostało tak jak jest, tylko mianować moderatorów, którzy by robili porządek tak od siebie, charytatywnie
na początek proponuje historie o janku, całą trylogię wrzucić do śmietnika.

Smokie
Deska: Semente Pocket Rocket, 77
Latawiec: Slingshot RPM
Postawił piwka: 121 razy
Dostał piwko: 77 razy
Kontaktowanie:

Post14 mar 2012, 11:29

Koniu nawet nie wyobrażasz sobie jak ciężko ostatnio było robić porządek. 3 osoby równolegle próbowały wyrzucać śmietnik, a trolle i tak swoje. Syzyfowa praca

chyba jedyna opcja zeby moderowal ktos za kase. ja nie widze tego zeby czytac wszystko i wywalac smietnik. nawet w 3 osoby za darmo

jedyna opcja jak dla mnie to bany. jak ktos bedzie trollował, śmiecił czy cokolwiek. 3 ostrzeżenia i dostaje bana. tyle w temacie.

Awatar użytkownika
march_in
Postawił piwka: 15 razy
Dostał piwko: 17 razy
Kontaktowanie:

Post14 mar 2012, 11:32

niktore wypowiedzi calkiem na temat tez powyladowywaly w smietniku.

Awatar użytkownika
IQM1
Deska: Nobile NHP Split
Latawiec: Core Riot XR / XR 2/ XR 4
Postawił piwka: 3 razy
Dostał piwko: 7 razy
Kontaktowanie:

Post14 mar 2012, 11:33

Myślę, że trzeba zaczekać - to minie, pieniacze przeniosą się na inne fora ( znają się na wszystkim ) :thumbsup:

Crazy Horse
Deska: Cabrinha Spectrum
Latawiec: Cabrinha Drifter
Postawił piwka: 29 razy
Dostał piwko: 117 razy
Kontaktowanie:

Post14 mar 2012, 11:37

A spróbujcie wrzucić ogłoszenia komercyjne na forum landkite (ja już próbowałem) moderator mówim bardzo szybko "WON!" :thumb:
Takiego pieraksjdja jak u nas tez raczej nie ma :idea:

seba76
Deska: Nobile NHP/50Fifthy
Latawiec: Cabrinha/North/Wainman
Postawił piwka: 11 razy
Dostał piwko: 4 razy
Kontaktowanie:

Post14 mar 2012, 11:39

march_in pisze:niktore wypowiedzi calkiem na temat tez powyladowywaly w smietniku.

tak jak i twoja wlasna o gownie,monthy pythonie itd zdecyduj sie gdzie i o czym piszesz - i pomysl 2 razy za nim o kims napiszesz

cytuje

Janku czy uważasz, że te pytania o wydalanie, deprecjonują twój wyczyn? Czy można zżartować twój wyczyn? Czy może to jest jak z kobietą, wyczynowcy po prostu nie robią kupy?
Jak odbierasz zadawanie pytań na poziomie - "czy lubisz zjadadać gówno?" Czy "Sens życia wg monthy pythona" to dobry film? Dziękuje dobranoc
Ostatnio zmieniony 14 mar 2012, 12:30 przez seba76, łącznie zmieniany 1 raz.

eko
Postawił piwka: 2 razy
Kontaktowanie:

Post14 mar 2012, 11:41

Crazy Horse pisze:Nie wiem, gdiz ejest Pablo i jaką ma świadomość śmietnika na forum :?: :doh:

Patrząc na to, co dizeje się od kilku miesięcy, stwierdzma, że nastała chwila, kiedy musimy przekształcić nasze "wolne KF" w działaność komoercyjną, której jednak za "żywe pieniądze" ktoś będzie pilnował.
Czyli zaglądał kilka razy dziennie, usuwał syf, powielające się wątki i najlepiej banował wszystkich oszołomów.

Dołączam ankietę, a Pablo i tak niech decyduje sam 8)

Popieram w 100%
Odechciewa mi się czytania dywagacji pseudoteoretyków, próbujących komentować rzeczywistość.. K**** to jest kiteforum, nie powinno być o pływaniu? Janek - świetny przykład, x osób zbija kapitał na doszukiwaniu się prawd o jego wyprawie, zaczynając od tego jakie założył majtki, kończąc na tym, czy lał w piankę. Ludzie, nie ma nic innego do roboty jak nie wieje? Chłopak popłynął, bo to jego marzenie, jak się przygotował i w co wierzył jego sprawa, po kiego lać wodę na młyn. Tęsknie za sezonem. :doh:

Awatar użytkownika
przemjas
Deska: SU-2 Prorider
Latawiec: SS RPM 10m
Postawił piwka: 22 razy
Dostał piwko: 18 razy
Kontaktowanie:

Post14 mar 2012, 11:48

nie dziwcie się że posty lądują w śmietniku skoro piszecie bzdury, wyzwiska itp.
albo posty nie na temat.

Awatar użytkownika
zaq
Deska: Clash
Latawiec: Ozone Catalist
Postawił piwka: 21 razy
Dostał piwko: 71 razy
Kontaktowanie:

Post14 mar 2012, 11:55

Też ostatnio syf nie wkurza.... i to nie zaczeło się tydzień temu.

Z doświadczenia jeśli pozwolicie, kilkunastu forów które poznałem w ciagu ostatnich lat, sa różne drogi:
- "premoderacja", czyli publikacja postów z opoznieniem
- być może konta komercyjne /biznesowe/
- na pewno oczyszcza się , gdy są wypowiedzi z nazwiska i imienia /ale wtedy spada ilość dyskusji, bo każdy uważa na to co pisze/
- szybkie i bezwzględne bany dla trolli, np. po IP. /tak tak, zawsze troll moze wejsc pozniej z nowym kontem po proxy/
- usuwanie kont nie aktywnych przez ostatnie 18-24 miesiecy /w wiekszości sa to konta trollerskie/
- egzekucja regulaminu forum, przez administratora/administratorów

Jeśli ktoś ma to moderować często, to nie będzie tego robił pro publico bono.
Więc, na pewno musiałaby się pojawić reklama /bannery/, konta płatne/komercyjne, byc moze platny dostep do czesci tresci.
W moderatorów "społecznych", sorry ale nie wierze - to bajka! Na dłuższa metę nigdzie się to nie sprawdzało przy większych forach.
/zreszta Smokie pisał ile tego jest do moderowania/.

Podsumowując - są rózne drogi, nie ma jedynie słusznej. :hand: Więc to decyzja, czy zostaje wszystko "wolne" jak jest, czy nie.

BTW. Trylogie Jankową, kilka wątków o morzu czerwonym i extremum proponuje wyciąć.
Ostatnio zmieniony 14 mar 2012, 12:04 przez zaq, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
przemjas
Kontaktowanie:

Post14 mar 2012, 11:57

a najlepiej jakbyśmy przestrzegali zwłaszcza tych 2 punktów regulaminu.

4. Na Forum nie dopuszczamy uwag personalnych ani dyskusji o innych użytkownikach forum
11. Nie pisz wątków o nikłej wartości merytorycznej, odpowiedzi jednym słowem, lub samych uśmieszków. Nie torpeduj wątków, ani nie sprowadzaj ich na manowce.

zaq pisze:- usuwanie kont nie aktywnych przez ostatnie 24h /w wiekszości sa to konta trollerskie/

też się zgadzam, jednak 24h to jednak zamało, przynajmniej 2-3miesiące i takie konto jeśli nie jest aktywne powinno zostać usunięte.

Awatar użytkownika
rolnik
Deska: SU2
Latawiec: Obojetne
Postawił piwka: 44 razy
Dostał piwko: 44 razy

Post14 mar 2012, 12:22

najlepiej banował wszystkich oszołomów.

Nie no kto wtedy zostanie :doh: . Wiadomo ze jestesmy niewygodni ale cos sie dzieje . Osobiscie banowal bym 'hamow' a wycieczki osobiste powinny ladowac do kosza . Ciekawe ze temat wyplywa co roku na wiosne . Najlepiej zlikwidowac kf i wrucic do pl.rec.kitesurfing

viewtopic.php?f=1&t=95&hilit=pl.rec

Awatar użytkownika
surfbabe
Deska: su2 custom
Latawiec: FX, nemesis
Postawił piwka: 47 razy
Dostał piwko: 29 razy

Post14 mar 2012, 12:23

przemjas pisze:też się zgadzam, jednak 24h to jednak zamało, przynajmniej 2-3miesiące i takie konto jeśli nie jest aktywne powinno zostać usunięte.

ja nie łapię chłopaki, przecież nie wszyscy tu wchodzą codziennie... a spooora część tylko w sezonie... letnim oczywiście.
to i powinien być jakiś "przypominacz"...
ja się tu zalogowałam po raz pierwszy w 2005... a potem mnie 3 lata nie było, bo wchodziłam jako gość... to już mi się moje stare konto nie należy?
czy jak wy to widzicie - poproszę o wersję dla blondynki :thumbsup: ?

oj... i te punkty 4 i 11 to trudna sprawa i niełatwo będzie to wyplenić, bo zawsze będzie się do czego doczepić, bo jak ktoś będzie chciał to nawet te najdelikatniejsze posty do śmieci pośle.

Awatar użytkownika
przemjas
Kontaktowanie:

Post14 mar 2012, 12:28

ja pisałem o nieaktywności konta w sensie nie pisania postów. Jeśli zakładasz dziś konto tzn. że chcesz coś napisać. Jeśli przez 3 m-ce nie napiszesz nic, i nie będziesz w tym czasie się logowała to OUT.
punkty 4 i 11 są łatwe, wystarczy pisać na temat i nie wyzywać od różnych inaczej posty lądują w śmietniku lub zostają usunięte

Wróć do „Forum Główne”