PORZĄDEK NA FORUM

Kitesurfing i wszystko z nim związane.

Czy jesteś za przekształceniem w komercyjne KF

Tak
40
40%
Nie
59
60%

Liczba głosów: 99

smk
Deska: Clash 134cm / Wainmann 5'9"
Latawiec: Ozone C4 7/9/12m
Postawił piwka: 6 razy
Dostał piwko: 7 razy
Kontaktowanie:

Post14 mar 2012, 21:07

No wiec wlasnie prosze zeby mnie ktos oswiecil jakie to sa powody zeby tej ceny nie podawac? Urzad skarbowy? Kontrakty z dostawcami i obowiazek sprzedazy po cenie minimalnej? Sprzet ktory spadl z tira? Jakas dziwna aura tajemniczosci panuje na gieldzie KF. Nie chce siac fermentu, tylko jesli stworzono post porzadkujacy forum to mowie co mnie jako zwyklego usera forum irytuje.

Sent from my MB526 using Tapatalk

Awatar użytkownika
mecalac
Deska: Nobile T5
Latawiec: Ozone
Postawił piwka: 3 razy

Post14 mar 2012, 21:51

smk pisze:A i przy okazji jeszcze jedna niezwykle irytujaca sprawa - niech mnie ktos oswieci co to za jakas dziwna maniera wystawiania rzeczy w dziale "gielda" bez ceny i zdjec.
Jesli ktos chce cos sprzedac to chyba wie ile chce za to dostac, nie? Moze jest jakas zlota zasada o ktorej nie wiem?
Krew mnie zalewa jak widze post "sprzedam costam. Cena na priv" i zastanawiam sie czy ktos chce za to 1000zl czy moze bydzylion zl.

Naprawde nie irytuje to nikogo na tym forum poza mna?

Proponuje bezwzglednie wywalac posty bez podanej ceny.

No więc ja (jak zwykle) wbrew prądowi...
Trochę wolności panowie, to jest forum! Każdy sprzedaje i kupuje jak chce, jeden podaje cenę, drugi nie, jeden zamieszcza zdjęcia, inny nie. Możesz powymieniać maile, możesz zażądać zdjęć. Możesz kupić albo nie.
A jak chcesz mieć fullservice, to sklepów w internecie nie brakuje. Polskich, zagranicznych, e-bayów i innych allegro.
I mimo wszystko handel tutaj odbywa się w miarę uczciwie, bo obie strony mają świadomość, że oszustwo będzie na forum napiętnowane.
Skupcie się na realnych problemach tego forum!

Awatar użytkownika
eska
Postawił piwka: 51 razy
Dostał piwko: 30 razy
Kontaktowanie:

Post14 mar 2012, 21:58

mecalac pisze:No więc ja (jak zwykle) wbrew prądowi...
Trochę wolności panowie, to jest forum! !

Popieram. Mój biznes i wybów czy chce pisać na cały świat za ile sprzedaje swój sprzęt.

unhooked
Dostał piwko: 23 razy

Post14 mar 2012, 22:09

smk pisze:No wiec wlasnie prosze zeby mnie ktos oswiecil jakie to sa powody zeby tej ceny nie podawac? Urzad skarbowy? Kontrakty z dostawcami i obowiazek sprzedazy po cenie minimalnej? Sprzet ktory spadl z tira? Jakas dziwna aura tajemniczosci panuje na gieldzie KF. Nie chce siac fermentu, tylko jesli stworzono post porzadkujacy forum to mowie co mnie jako zwyklego usera forum irytuje.

Bardzo proste wyjasnienie. Jak kazdy zainteresowany w temacie poprosi o cene, to automatycznie temat jest na pierwszym miejscu. Bo jak ktos sprzedaje 10 roznych artykulow, to mu sie nie chce klepac "up" w kazdym temacie co kilka dni :smile:

Awatar użytkownika
mobilmaciek
Deska: su2
Latawiec: cabrinha best
Postawił piwka: 1 raz

Post14 mar 2012, 22:18

:)
unhooked pisze:
smk pisze:No wiec wlasnie prosze zeby mnie ktos oswiecil jakie to sa powody zeby tej ceny nie podawac? Urzad skarbowy? Kontrakty z dostawcami i obowiazek sprzedazy po cenie minimalnej? Sprzet ktory spadl z tira? Jakas dziwna aura tajemniczosci panuje na gieldzie KF. Nie chce siac fermentu, tylko jesli stworzono post porzadkujacy forum to mowie co mnie jako zwyklego usera forum irytuje.

Bardzo proste wyjasnienie. Jak kazdy zainteresowany w temacie poprosi o cene, to automatycznie temat jest na pierwszym miejscu. Bo jak ktos sprzedaje 10 roznych artykulow, to mu sie nie chce klepac "up" w kazdym temacie co kilka dni :smile:

Takie proste. Racja :)

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post15 mar 2012, 00:25

onzo pisze: Osobiście wolę nawet spory z ziomkiem niż dyskusje o Janku, które nic nie wnoszą do czasu aż nie pojawi się oficjalne stanowisko drugiej strony.
.

..dziękuję za "docenienie"
mimo to "słodko pierdzieć' nie zacznę :hand:

pzdr

Szmerek
Deska: Balance
Latawiec: Ozone
Kontaktowanie:

Post15 mar 2012, 05:32

Nie dałem głosu w ankiecie ponieważ, kf jako jedno z niewielu forów jest takie jakie jest,
jest takie, które wszyscy lubimy od lat ba... kochamy tak jak kochamy kitesurfing.
Kwestią inną jest "merytoryczność" wypowiedzi, odbieganie od
tematu, oczernianie...
Szersze grono moderatorów, z prawem tymczasowych banów, może się sprawdzić.

Awatar użytkownika
Pinio
Postawił piwka: 25 razy
Dostał piwko: 30 razy

Post15 mar 2012, 06:06

To forum jest dla mnie najmniej radykalnym forum z jakim się spotkałem i to mi się tu najbardziej podoba :thumb: :thumb: :thumb:
Nie zmieniajmy tego :!: ale może przydał by się jakiś system banowania 3 chińskie ostrzeżenia i wypad na jakiś czas bo poziom niektórych postów to tragedia nie gracka :(
A co do ceny było już o tym jedni ZA inni PRZECIW kto chce niech podaje kto nie chce nie.
Wystarczy się zapytać na prv :arrow: tylko żeby tu coś sprzedać trzeba się czasem nieźle natrudzić :idea:

A no i jeszcze moja propozycja posty niektórych użytkowników należało by ograniczyć do mniejszej ilości znaków/słów albo wytłuścić w nich to co najważniejsze bo czytanie całości to masakra :arrow: taki żart ale w każdym jest trochę prawdy :wink:

smk
Deska: Clash 134cm / Wainmann 5'9"
Latawiec: Ozone C4 7/9/12m
Dostał piwko: 7 razy
Kontaktowanie:

Post15 mar 2012, 06:20

unhooked pisze:Bardzo proste wyjasnienie. Jak kazdy zainteresowany w temacie poprosi o cene, to automatycznie temat jest na pierwszym miejscu. Bo jak ktos sprzedaje 10 roznych artykulow, to mu sie nie chce klepac "up" w kazdym temacie co kilka dni :smile:

Dzieki za wyjasnienie. Myslalem ze chodzi o to zeby cos szybko sprzedac, a nie podbijac post na poczatek listy. Na mnie akurat dziala to odwrotnie - jak widze stado odpowiedzi w stylu "wyslij cene na mail xxx", to nawet nie wysylam zapytania bo uwazam ze skoro 10osob pytalo i sie nie sprzedalo to pewnie jest za drogo.

Ktos napisal ze jesli chce ceny to mam zrywac sie do sklepu online - i wlasnie przez takie podejscie wole kupowac sprzet do kite'a na ebay.de bo po prostu nie mam czasu na pisanie dziesiatek maili zeby sie dowiedziwc czy cos sie miesci w przedziale cenowym jaki sobie zalozylem, czy tez nie.

Skoro tak zawsze bylo i wszystkim pasuje, to sie nie bede spinal, tylko dalej kupowal na ebay.de

Tymczasem pozdrawiam i lece na spocik bo wiac ma w Hamacie dzis ponad 20knots :)

Awatar użytkownika
razor

Post15 mar 2012, 09:59

co do cen, to faktycznie znam jedno forum gdzie cena MUSI być podana albo link do aukcji, i od razu wszystko ładnie i szybko się przegląda :)

a co do bałaganu - nie ma wiatru, nie ma słońca, to wszyscy przed kompami trollują, rozpocznie się sezon to i atmosfera się rozluźni.

darkowic
Postawił piwka: 3 razy
Dostał piwko: 6 razy
Kontaktowanie:

Post15 mar 2012, 12:00

Ja także uważam, że powinno się na forum sprzedając sprzet podawaś ceny, bo właśnie przez to robi sie też ten śmietnik, podbijane posty na 4 strony i mój zmarnowany czas, że musiałem zajrzec do postu i jeszce napisac mial na priv. Często jesem nie zalogowany, więc musze się wtedy zalogowac itp. :twisted:

Pablo wniosek formalny - dodaj w regulaminie, że ceny sie podaje. Cenię wolności innych i niech robia jak chcą, ale walczymy o przejrzystośc forum.

Awatar użytkownika
march_in
Postawił piwka: 15 razy
Dostał piwko: 17 razy
Kontaktowanie:

Post15 mar 2012, 12:09

w temacie cen to ja jestem za wolnoscia. jeden podaje bo lubi a inny nie podaje i to jego sprawa.nie wnikam. pablo nie ograniczaj takiej wolnosci. nie chcesz znac ceny nie pisz do niego na priv. chcesz pisz a sie dowiesz. prosta sprawa.

Awatar użytkownika
zaq
Deska: Clash
Latawiec: Ozone Catalist
Postawił piwka: 21 razy
Dostał piwko: 71 razy
Kontaktowanie:

Post15 mar 2012, 13:08

giełda bez cen? dla mnie to jakies kuriozum...
strata czasu, z której nic nie wynika.

apropos "reklamy", oby nigdy tu takich nie było... :doh:
Załączniki
krzysztof kejner.jpg
krzysztof kejner.jpg (23.15 KiB) Przejrzano 1972 razy
Ostatnio zmieniony 15 mar 2012, 13:41 przez zaq, łącznie zmieniany 1 raz.

Piotruś
Kontaktowanie:

Post15 mar 2012, 13:27

Piękny czwartek dziś mamy. Wiosna. Czas na porządki. :mrgreen:

Awatar użytkownika
march_in
Postawił piwka: 15 razy
Dostał piwko: 17 razy
Kontaktowanie:

Post15 mar 2012, 14:03

zaq pisze:apropos "reklamy", oby nigdy tu takich nie było... :doh:

A co za roznica? Skoro to jest tak, że moderacja to jest taka ciężka harówa jak pisze smokie.
Fakt, ta reklama jest troche lamerska :), ale z drugiej strony to niech korporacje placa dla dobra forum, w koncu sie do czegos pozytecznego przydadza :D :hand: .
Na codzien mijam setki banerow i nie powiem ci co na nich jest. Po prostu nie zwracam na to uwagi.
Ba, taką stargetowana reklame powitam chetniej, bo wole widziec oferty lastow, super promocji kite, w jakims sklepie, czy nawet tego szamponu z magicznymi mikroczasteczkami, ktore potrafia wszystko. Na szampon nie zwroce po prostu uwagi z racji tego, ze lysy jestem.

Wróć do „Forum Główne”