RRD Vision to jest pyszne ;-)

Recenzje, oceny, opisy, porady sprzętowe.
Awatar użytkownika
Pinio
Postawił piwka: 25 razy
Dostał piwko: 30 razy

Post12 mar 2012, 00:01

Jurgen pisze:
Pinio pisze:...w USA...

W USA to LF i SS :)

PS. Znam kogoś kto był :twisted: :twisted: :twisted:

LF SS na tym w usa pływają tylko murzyni :mrgreen:
A wiesz skąd się wzięli murzyni w stanach
Ty myślisz, że to tak łatwo przypłynąć do Afryki z złapać w siatkę zwinnego murzyna …..
Dlatego pływają na tym, co wymieniłeś tylko Ci, których Wódz sprzedał za paczkę fajek :lol:

phpBB [video]

a poważnie to każdy kraj ma swoją ulubiona markę :wink:
w Europie tylko NRD :lol:

Jurgen
Postawił piwka: 13 razy
Dostał piwko: 13 razy
Kontaktowanie:

Post12 mar 2012, 09:00

Pinio pisze:LF SS na tym w usa pływają tylko murzyni :mrgreen:

Ja miałem obie marki więc według Twojej teorii chyba jestem czarny od pasa w dół :?:

Pinio pisze:....w Europie tylko NRD :lol:

W Pecku i na połowie MM :wink: Kawałek dalej królestwo Naisha, jeszcze dalej F-One a Ty mi tu o całej Europie :) :twisted:

Awatar użytkownika
Pinio

Post13 mar 2012, 00:33

Murzyn /z psem/ to tylko takie alibi nie wiedziałeś :thumb:

phpBB [video]

A co do królestw to bo ja wiem u nas chyba masz wszystkie :D
Kajt ma jeszcze jedną dość ważną zaletę nowy 12m z barem kosztuje ok 3,3 tyś
I wychodzi na to, że to co najmniej Książęca cena nie ma takiej żaden inny 8)

Awatar użytkownika
IgorS
Deska: North/Nobile/Cab
Latawiec: Cabrinha, AirRush
Dostał piwko: 1 raz

Post13 mar 2012, 16:20

Ceny latawców RRD rzeczywiście plasują się na najniższym poziomie wśród innych brandów. Osobiście polecam te latawce wszelkim początkującym chociaż sam na nich nie pływam bo jestem "wychowany" na Cabrinha.
Jeżeli teraz porównamy sobie ceny latawców 3-tubowych, z takich stajni jak Cabrinha, North, RRD (innych nie znam) to wykres cen może wyglądać nieco asymptotycznie i jestem pewien że w ponad 50% przypadków to cena będzie wyznacznikiem sprzedaży w Polsce.

RRD robi coraz lepsze latawce, zresztą na niejednym filmiku znad naszej zatoki można zaobserwować jak fajnie one chodzą w powietrzu a ludziska wykonują całkiem małpie ewolucje (czyżby proces ewolucji człowieka się odwrócił :? ).

Powracając do tematu, to sądzę że na dzisiaj to jednak żadnej z firm nie stać na wtopę i wypuszczają na rynek naprawdę dobre produkty, które ktoś musiał opływać :!:
Jedynie co mnie ciekawi to kiedy na MM będzie można takie cudo pomacać bo brakuje mi tematów do moich marnych recenzji :oops:

Awatar użytkownika
Pinio

Post15 mar 2012, 08:34

IgorS pisze:Jedynie co mnie ciekawi to kiedy na MM będzie można takie cudo pomacać bo brakuje mi tematów do moich marnych recenzji :oops:

Pomacać może nie ale :wink: wypróbować na pewno od czerwca do września
na MM w szkółce ABCSURF można przetestować wszystkie latawce RRD :idea:
A jak ktoś chce szybciej to w sklepie ABC w Gdyni też chętnie wypożyczą kajta/deskę
sam od nich nie raz brałem sprzęt na testy :arrow: tak wiec wystarczy chcieć :idea:
Aloha :wink:

pkudel4
Deska: UGD Tahee
Latawiec: RRD Vision

Post17 maja 2012, 00:14

hej, ja dopiero zaczynam - na rrd vision - jakies nowsze wrazenia o tym latawcu? pozdr

Awatar użytkownika
Pinio

Post18 maja 2012, 16:40

To bardzo przyjemny latawiec dla wszystkich którzy pływają FR :arrow: łatwy, szybko wstaje i można na nim poskakać
czyli 70-80% polskich kitesurferów go polibi :idea:
Mała uwaga :arrow: jak będziesz go pompował to nie żałuj powietrza latawiec lubi być napompowany na piłkę :idea:
Wszystkie 3 tubowe i nie tylko :idea: tak mają ale to na osobny temat :wink:

Awatar użytkownika
Fikus
Postawił piwka: 7 razy
Dostał piwko: 28 razy
Kontaktowanie:

Post20 wrz 2013, 10:18

Czy ktoś wie czym specyficznie różni vision mk1 od mk2 2013?

Compared to the first version Vision, the new MKII has been designed and trimmed with a slight more bar pressure to allow better handling of the added constant power we have achieved thanks to a new leading edge arc design.

...to wiadmo ze strony producenta,
ale na wodzie jaka jest róznica? latają identycznie z niewielkimi róznicami na barze i wiekszym nieco ciągu; czy to dwa różne latawce na wodzie? Przede wszystkim interesuje mnie czy ułatwili go dla naukowców czy ma bardziej radykalny charakter dla profesury? (na miare kita do wszystkiego -szkółka vs profeska, w którą strone poszedł vision?)

pytam bo nie mam jak pojechac nad morze zeby to przetestowac...

Awatar użytkownika
Pinio

Post20 wrz 2013, 11:45

Napiszę tak z RRD na dzień dzisiejszy mogę mieć każdy latawiec :!:
Bardzo lubię Obsession /dla mnie nr 1 :clap: i koniec :!: :!: :!: /
ale w tym momencie mam Vision 13,5m i 10,5m i jest bardzo bardzo przyjemnie :D
Choć na początku myślałem, że ten latawiec jest ... jakiś :think:
to dziś powiem tak cytując „klasyka”: „to jest pyszne” :thumb:

A co do różnic po raz 1 w tym kraju lataliśmy na vision MK1 zima na snow kajcie nawet taką fotkę mam na pamiątkę

Obrazek

Zmiany:
Ja osobiście poza kolorem i zmianą pokrowca nie widzę wielkich różnic :idea:
Osobiście polecam się na tym przejechać :idea:
Większość z Nas Szanowni Państwo pływa FR nie ma się co oszukiwać :wink:
I My nie odczujemy między tymi latawcami :arrow: MK1 vs MK2 żadnej różnicy :!:
Jeszcze jedno abcsurf szkoliło na tych latawcach w swojej szkółce od czerwca do września.
Pływali z kursantami głównie na wyspę a tam wiadomo wiatr jest nawet jak nie wieje, lato 2013 było bardzo zacne :D
Po tym trudnym poligonie-sezonie Visiony wyglądają całkiem przyzwoicie :thumb: :arrow: a nie oszczędzali Chłopaki sprzętu :doh:

Awatar użytkownika
rolnik
Deska: SU2
Latawiec: Obojetne
Postawił piwka: 44 razy
Dostał piwko: 44 razy

Post20 wrz 2013, 12:39

że na dzisiaj to jednak żadnej z firm nie stać na wtopę i wypuszczają na rynek naprawdę dobre produkty,
buahaha kolega z takim stazem i takie rzeczy pisze .... nie podam przykladow a mogl bym dlugo wymieniac :wink: Nawet w obrebie jedngo brandu jeden rozmiar rewelacyjny drugi totalnie pomylony tak ze :hand: . Z rrd moja uwage przykul ostatnio religion chyba 7m , mialem ochote pozyczyc na moment i sprawdzic czy koles jest taki dobry czy latawiec tak mu pomaga ale to nie w temacie :wink:

Awatar użytkownika
Pinio

Post20 wrz 2013, 15:06

A w Religion to się trochę po zmieniło ale o tym napiszę gdzie indziej..... bo nie w temacie ;-)

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post20 wrz 2013, 16:45

rolnik pisze:
że na dzisiaj to jednak żadnej z firm nie stać na wtopę i wypuszczają na rynek naprawdę dobre produkty,
buahaha kolega z takim stazem i takie rzeczy pisze .... nie podam przykladow a mogl bym dlugo wymieniac :wink: Nawet w obrebie jedngo brandu jeden rozmiar rewelacyjny drugi totalnie pomylony tak ze :hand: .

..mało tego - konstrukcje to jedno - że jeden model rewelacja - a inny tej samej firmy - padaka, i w BEST tak JEST :hand: :wink:
mało tego - między rozmiarami w tym samym modelu bywają KOLOSALNE różnice "udaności"

najmniej jednak spodziewane jest to - że w danym brandzie - nie będę wymieniał bo i po co - ścisły "top" - marka jedna z najdroższych w zakupie jako nowe :wink:
jedne model jest pancerny i świetny jakościowo - a drugi ..100 % - jeszcze raz: 100% sprzedanych latawców wraca reklamacyjnie na gwarancji :shock: :?
..to Ci zagadka.. :roll:

peace

Awatar użytkownika
Pinio

Post20 wrz 2013, 19:55

Znam Panów którzy maja serwisy kite i czasem z nimi wypije herbatę co się tam na słucham :shock:

Panowie dajcie so lusblus :!:
Tu piszemy o Vission :!: fersztejen ;-)

gggrzesiek
Postawił piwka: 2 razy

Post07 wrz 2014, 22:23

Odświeżam i chciałbym poznać jeszcze inne opinie? Konkretnie chodzi mi RDD Vision 2014, 12m.
Rozumiem, że po opanowaniu ostrzenia i zwrotów latawiec będzie się nadawał do innej zabawy? Jak z właściwościami lotnymi 12 m egzemplarza?
Wiem, że o modelu z 2014 cięzko mówić od wytrzymałości, ale może ktoś już zauważył, że latawiec dziwnie szybko blaknie/linki się wycierają/strzelają tuby? : :wink:

gggrzesiek
Postawił piwka: 2 razy

Post08 wrz 2014, 14:47

Mógłby ktoś z używających przybliżyć czym przy pływaniu róznią się VISON 12m i PASSION 11m? (2014). Czy rzeczywiście mniejszy passion odpala przy mniejszym wietrze (wg strony producenta 11 węzłów, vision 12 węzłów), czy jest to w praktyce odczuwalne? Dla kogo bardziej vision, dla kogo passion? :roll:

Wróć do „Recenzje & Opinie”