Silesian Team - WYJAZDY

Ustawki na pływanko, transport, spotkania, noclegi, imprezy, itp.
Dziećkowice | Kadyny | Mazury | Poręba | Poznań | Szczecin | Trójmiasto | Wrocław | Zegrze
Awatar użytkownika
szed
Deska: CF, North, Shin
Latawiec: Naish
Postawił piwka: 8 razy
Dostał piwko: 31 razy
Kontaktowanie:

Post26 kwie 2012, 10:27

Mamy 2 miejsca wolne w domku holenderskim w Łebie. Zgłaszać się na priv gdyby ktoś był chętny albo dzwonić.

Awatar użytkownika
robinm
Deska: Nobile, North
Latawiec: Nemesis, Bandit
Postawił piwka: 13 razy
Dostał piwko: 5 razy

Post26 kwie 2012, 11:15

No niezły hardcore ;-). Byłem w zeszłym roku, jak wyjechałem znad kaszubskiego jeziora 100km od Łeby było 26C po dojechaniu na Gardno było 12C - pełna lampa, dałem rade w pełnym zimowym rynsztunku. Na morze nawet mi się chciało iść bo na plaży temperatura=temperatura wody.
Na Łebsku jest chyba zakaz pływania do 15 lipca.

Awatar użytkownika
szed
Kontaktowanie:

Post26 kwie 2012, 11:18

Na Goczałach też jest zakaz i to przez cały rok :wink:
ps. wolę już do Łeby jechać niż nad Zatokę w majówkę.
Poza tym w zeszłym roku trochę inne temperatury były na majówce niż zapowiadają się teraz.

Awatar użytkownika
szed
Kontaktowanie:

Post06 maja 2012, 19:27

Majówka w Łebie zaliczona. Faktycznie trochę pizgało ale tylko przez pierwszą połowę majówki i tylko na morzu (przy NE). Przypominało to bardziej zimowe pływanie sztormowe niż majówkę :wink: ale było naprawdę ciekawie.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Byli i tacy co swoje pierwsze kroki na morzu dopiero stawiali dawali też radę (i to w pianie)
Obrazek
Po takim hardcorze na dzieńdobry pojechaliśmy się wygrzać na Łebsko i obczaić jakiś spocik na dzień następny. Jest tam naprawdę bardzo miło.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Piękne pływanko tam zaliczyliśmy po płaskim, płytkim i ciepłym no i te widoki wydm na horyzoncie.. Super miodzio.. Na koniec dnia wpadło dwóch mundurowych i naprawdę bardzo grzecznie uświadomiło nas, że pływać tu nie wolno do 15'tego lipca. Spoko podejście. O jakimkolwiek mandacie nawet nie było wspominane.
Obrazek
Obrazek
Potem dzionek przerwy w pływaniu więc pojechaliśmy na wydmy. Zdzierstwo masakrystyczne (parking, bilet wstępu, transfer w obie strony). Ale przynajmniej coś tam też porobiliśmy. Skim'y poszły w ruch tym razem na piasku i o dziwo całkiem fajnie po wydmach się na nich śmigało :wink:
Obrazek
Obrazek
Hitem tego wyjazdu był zjazd 4-letniej Livii, która była bardziej odważna od nie jednego z nas :wink: Jej crash na skim'ie był bardzo widowiskowy i wzbudził nasz szacun. ps. generalnie wszyscy przeżyli :wink:
Obrazek
W piątek kiepska pogoda i zero wiatru w okolicy. Ale wiedziałem, że popołudniu się przejaśni i odkręci na SW/W. Pojechałem zobaczyć Jezioro Żarnowieckie. Zaliczyłem bardzo fajne pływanie na północnej części zbiornika przy mini wysepce. Trochę średnio tam z dostępem i startem ale akurat do takich warunków to jesteśmy przyzwyczajeni z naszych spotów, które pod tym względem raczej nie mają sobie równych :wink:
Obrazek
Obrazek
I na koniec w sobotę przed wyjazdem na pożegnanie Łeba uraczyła nas fajną sesyjką na Secret Spocie. Szkoda tylko, że nie miałem okazji doświadczyć tych sławetnych fal w tym miejscu.
Obrazek
Było miło ale się skończyło. Pozdro dla wszystkich uczestników :hand:
Ostatnio zmieniony 23 wrz 2016, 13:51 przez szed, łącznie zmieniany 1 raz.

KasicaM
Deska: Nobile, Airush
Latawiec: North Dice, Wainman
Postawił piwka: 4 razy
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post06 maja 2012, 20:05

aaa to wyście zwablili mundurowych na Łebsko :naughty: ..... ja mimo zakazów zaliczyłam jeziorko jeszcze w piątek... ale tam były pustki! Pozdrawiam!

Awatar użytkownika
szed
Kontaktowanie:

Post06 maja 2012, 22:03

Ja myślę, że nie my tylko ci, którzy wjeżdżają autami prawie do samego jeziora.. My jesteśmy na takie rzeczy wyczuleni z naszych nielegalnych spotów i wiemy, że nic tak nie wkurza miejscowych jak auto na jego polu (bez pytania). Mundurowi powiedzieli nam jasno, że oni mają gdzieś że tu pływamy natomiast zadzwonił właściciel pobliskiej łąki i poprosił o interwencję więc byli zmuszeni przyjechać. Oczywiście mówili coś o ptaszyskach ale generalnie nie z ich powodu przyjechali.
ps. myślę, że lokalesi gdyby sobie dobrze pochwytali temat z miejscowymi (tak jak my np. na Goczałach) to by tam spokojnie pływali nawet w czasie tego całego lęgu ptaków :wink:

Spooky
Deska: ręczna robota...
Latawiec: dmuchany...
Postawił piwka: 1 raz
Dostał piwko: 6 razy
Kontaktowanie:

Post07 maja 2012, 08:49

szed pisze:wolę już do Łeby jechać niż nad Zatokę w majówkę.

e tam nie taka 'zatoka' straszna w majówke jak ją malują 8)
przy czym 'zatoka' to pojęcie bardzo szerokie :) . będąc w miarę mobilnym - czyli np. dla mnie, 'zatoka' obejmuje spoty od K.Błota aż do Pucka :D
z bazą we władku praktycznie wszędzie blisko ( jak juz sie machnie to 640 km - to odległości rzędu 10-15km nabierają zupełnie innego wymiaru :))
statystyka wypada co najmniej godziwie - 4.5 dnia porządnego pływania na 7 dni pobytu : jak dla mnie b. ok. W większości na otwartym morzu.
bez suchara absolutnie nie dałoby rady ( niektórzy lokalesi z politowaniem mi sie przyglądali na początku :) , ale po 45-60 minutach na wodzie chyba mieli inne nastawienie :mrgreen: )
tym bardziej szacun dla tych
co swoje pierwsze kroki na morzu dopiero stawiali dawali też radę (i to w pianie)

:thumbsup:

KasicaM
Deska: Nobile, Airush
Latawiec: North Dice, Wainman
Postawił piwka: 4 razy
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post07 maja 2012, 18:39

[quote="szed"]Ja myślę, że nie my tylko ci, którzy wjeżdżają autami prawie do samego jeziora.. My jesteśmy na takie rzeczy wyczuleni z naszych nielegalnych spotów i wiemy, że nic tak nie wkurza miejscowych jak auto na jego polu (bez pytania).

Hm.. byłam tam już trzeci raz i nigdy wcześniej nie było problemu z wjazdem autami... no cóż nieważne. Ważne, że wszyscy popływali :thumbsup:

Awatar użytkownika
szed
Kontaktowanie:

Post09 maja 2012, 11:05

Może Jeziorsko w sobotę? Meteo dobrze tam wygląda, a i spot ponoć bardzo fajny.

Awatar użytkownika
Maslak
Dostał piwko: 2 razy

Post09 maja 2012, 13:57

szed pisze:Może Jeziorsko w sobotę? Meteo dobrze tam wygląda, a i spot ponoć bardzo fajny.

W podobnym czasie bedziesz w Austri i masz dwa dni pływania.

Awatar użytkownika
szed
Kontaktowanie:

Post09 maja 2012, 14:06

Wolę w słoneczku u nas niż tam w deszczu :wink:
Poza tym to jednak niecałe 200 km, a nie ponad 400

Awatar użytkownika
wieloryb
Postawił piwka: 6 razy
Dostał piwko: 9 razy
Kontaktowanie:

Post09 maja 2012, 14:24

Tutaj jeszcze cieplej :P
Meega oferta na pojutrze :shock:

MAROKO - AGADIR

Termin: 11.05.2012

HOTEL LE TIVOLI **** śniadania i kolacje

wylot z Katowic

859 zł. 1 tydz. / 1559 zł. 2 tyg.

Awatar użytkownika
Krzysztof-L
Deska: NHP
Latawiec: Ozone
Postawił piwka: 47 razy
Dostał piwko: 37 razy

Post09 maja 2012, 15:21

wieloryb pisze:Tutaj jeszcze cieplej :P
Meega oferta na pojutrze :shock:

MAROKO - AGADIR

Termin: 11.05.2012

HOTEL LE TIVOLI **** śniadania i kolacje

wylot z Katowic

859 zł. 1 tydz. / 1559 zł. 2 tyg.

nieźle, lecisz? Gdzie to można kupić?

Awatar użytkownika
wieloryb
Postawił piwka: 6 razy
Dostał piwko: 9 razy
Kontaktowanie:

Post09 maja 2012, 20:52

Krzysztof-L pisze:
nieźle, lecisz? Gdzie to można kupić?

niestety nie tym razem ,ale może ktoś skorzysta
ITAKA ma ten hotel w ofercie

Awatar użytkownika
Maslak
Dostał piwko: 2 razy

Post10 maja 2012, 19:33

Hej,

Jedziemy z Viniolem w sobote rano na Neusiedlersee mamy wolne miejsce w aucie jak ktos chetny dawac znac, meteo wypaśne.

Wróć do „Kto/Gdzie/Kiedy”