lukaszw1 pisze:Witam.właśnie skończyłem kurs iko 1+ 2 plus parę godzin pływania samemu.Chciałbym zacząć kompletować swój sprzęt niestety nie wiem jak go dobrać.Ważę ok 105 kg.Będę bardzo wdzięczny za porady
RadoX pisze:Cześć chciałbym się was poradzić odnośnie dokupienia sprzętu dla mnie i dla mojej siostry , mam 17 lat 72kg 188cm. , moja siostra 14lat 53kg 170cm.
jesteśmy z siostrą po kursie IKO 2 , i byliśmy już sami ze sprzętem który kupiliśmy na helu by jeszcze trochę poćwiczyć.
Kite - North Rhino 10m 09r. z nowym barem
deska - RRD Poison Classic 133x41
kupno sprzętu i kurs odbywał się w zeszłym roku i szczerze powiedziawszy nie pamiętam, pod które z nas sprzęt był kupowany, a dla którego sprzęt powinien zostać dopiero dokupiony. Proszę o powiedzenie mi dla którego z nas ten kite i deska jest odpowiedniejszy oraz co powinno jeszcze zostać dokupione byśmy mogli spokojnie zacząć przygodę kitesurfingiem ^^
RadoX pisze:Dzięki wielkie, mam jeszcze takie pytanie, jakiej wielkości powinna być deska dla siostry ??
aeanariel pisze:.. Od kogoś niedawno usłyszałem, że teraz gusta idą w stronę dłuższych desek. :
bondar pisze:Hej, moja waga to 72kg, mam okazje kupić north gonzales 143, jestem po iko1 i to będzie moja 1 deska. Nie będzie za duża?
kodi pisze:bondar pisze:Hej, moja waga to 72kg, mam okazje kupić north gonzales 143, jestem po iko1 i to będzie moja 1 deska. Nie będzie za duża?
To zależy ile metrów szmatke masz. Ta deska pod Twoją wagę to raczej słabowiatrówka będzie. Obawiam się że powyżej 18kn możesz mieć problemy z utrzymaniem krawędzi.
Pozdro
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości