Zawody KTE freestyle w Podersdorf relacja Denisa Zurika

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
Denis
Postawił piwka: 3 razy
Dostał piwko: 6 razy

Post15 maja 2012, 18:52

Cześć ludziska własnie tydzien temu wrociłem z moich pierwszych kajtowych zawodów KTE Podersdorf w Austrii . Czytałem relacje naszego swietnego rejsera Tomka Janiaka i cos mi tam brakowalo, czyli troche słow o freestylu . We freeslylu z Polski wystartowala nas 4 , 2 dziewczyny- Hela Brochocka i Michalina Laskowska a w Meżczyznach - Marek Rowinski.jr i ja Denis Zurik . Niestety nie posmakowalem smaku zwycienstwa i przegralem w pierwszym hicie z Geierem (włochem) lecz Markowi bardzo dobrze szło i przeszedł 2 hity . U kobiet nieszczesliwie Helena zagubiła sie i nie weszła na własciwy hit ,ale pozatym dzieki Michalinie nie wrucilismy z pustymi rekami . Wygrała wszystkie swoje hity miazdząc inne zawodniczki . Wlasnie tego dnia pięknie wiało nieporównywialnie do nastepnego dnia . 2 dnia wiatr sie kompletnie obrócil , wial czysty ofshore od 12 węzłów przy szkwalach nawet do 20 . Tego dnia nawet nie sprzyjala nam pogoda , raz byl deszcz a raz słonce i tak w kółko .Zaczelismy od podwujnej po wygranej Rodwalda i naszej Michaliny . Oczywiscie jak na poczatku mialem pierwszy hit 1,5 km od brzegu . Naszczescie udało mi sie ogarnąć i wygrałem moj hit ,ale 2 juz przegralem tym razem też z z Włochem . Marek zatem cisną równo , kosił wszystkich ,aż go zatrzymał Permien i stanoł na 9 miejscu . U dziewczyn bylo innaczej Hela znowu przegrała a zdenerwowana Michalina została rozgromiona dwa razy,wiec nie udalo sie i spadla na 2 miejsce . Na koniec zawodów bardzo mi sie podobało After Party i w tym Oczywiście loża dla V.I.P wszyscy . tanczyli.pili,zgonowali rano , jak na normalnej imprezie ale tu bylo lepiej . Na koniec chce dodac ze to jest super miejsce bo jest plytko , ładnie i blisco z południa Polski.No i na koniec nie zapominając o tym ze kite to olimpijski sport .... huuuuraa!!!!

PS: Dzienki za sprzet , od SU-2 , Slingshot i oczywiscie dzienkuje mojemu tacie za wysiłek .

siemka denis

pare fotek dla fanek :
Załączniki
DSC04323 relacja.JPG
DSC04323 relacja.JPG (168.71 KiB) Przejrzano 1347 razy
DSC04299 relacja.JPG
DSC04299 relacja.JPG (229.8 KiB) Przejrzano 1347 razy
DSC04298 relacja.JPG
DSC04298 relacja.JPG (244.42 KiB) Przejrzano 1347 razy

Denis
Postawił piwka: 3 razy
Dostał piwko: 6 razy

Post15 maja 2012, 18:53

oto zdiecia
Załączniki
DSC04388 relacja.JPG
DSC04388 relacja.JPG (239.39 KiB) Przejrzano 1344 razy
DSC04328 relacja.JPG
DSC04328 relacja.JPG (190.09 KiB) Przejrzano 1344 razy

Awatar użytkownika
sasiad
Deska: SU2
Latawiec: Bananas 7 i 12m2
Dostał piwko: 2 razy

Post15 maja 2012, 22:21

Dzięki za relację :wink:
Fanki na pewno dadzą znać, a tymczasem zanim sezon w pełni się zacznie, troszkę język podszlifuj :wink:
Oczywiście wszystkim dalszych sukcesów życzę, i Tobie, młodziakowi, dużo zaparcia i jeszcze większego progresu :thumb:

Awatar użytkownika
BraCuru
Deska: BraCuru Hover, SABfoil
Latawiec: Flysurfer Sonics
Postawił piwka: 185 razy
Dostał piwko: 374 razy
Kontaktowanie:

Post15 maja 2012, 23:16

sasiad pisze: troszkę język podszlifuj :wink:

Denis uczy sie w szkole francuskiej więc nie ma szans pisać wiele po polsku. Ale jeszcze parę sukcesów i z nich relacji i alles budjet good.
:thumb:

Wróć do „Forum Główne”