2012 Zawody Kite Polska: Puchar PZŻ, FORD i INNE

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
Awatar użytkownika
Adam S
Postawił piwka: 1 raz
Dostał piwko: 9 razy
Kontaktowanie:

Post11 cze 2012, 14:43

Awatar użytkownika
BraCuru
Deska: BraCuru Hover, SABfoil
Latawiec: Flysurfer Sonics
Postawił piwka: 185 razy
Dostał piwko: 374 razy
Kontaktowanie:

Post11 cze 2012, 15:06

surfoteka pisze:ale w sumie to chcialbym zobaczyc cale wyniki tzn z poszczegolnymi wyscigami , latwiej byloby o jakies amatorskie analizy...
u nas zlomiarzy:) norma jest ze wyniki sa na stronie zaraz po wyscigach...

Kiciarze to troche większe luzaki. Najpierw zawody, potem trzeba zmienić lanserskie spodenki, napić się piwka, zapalić trawkę a potem myśleć o jakichś tam tabelkach :wink:
Tutaj wyniki w szczegółach:
https://docs.google.com/spreadsheet/ccc ... za2c#gid=0

Czekam na więcej danych. jeśli dojdą to tabelka będzie jeszcze pełniejsza.
Mam nadzieję, że z Łeby i Jastarni będziemy mieli pełny obraz race.

Czy tak szczegółowe tabelki są wogóle potrzebne? Ktoś to analizuje?
Hej, złomiarze-szpiedzy - korzystacie z tego?
Jeśli tak to poprosze o jakiekolwiek analizy.

Smokie
Deska: Semente Pocket Rocket, 77
Latawiec: Slingshot RPM
Postawił piwka: 121 razy
Dostał piwko: 77 razy
Kontaktowanie:

Post11 cze 2012, 21:22

Awatar użytkownika
Fred :: TeamKatapa
Deska: RRD Maquina 5'11
Latawiec: RRD Religion
Postawił piwka: 20 razy
Dostał piwko: 24 razy
Kontaktowanie:

Post11 cze 2012, 22:12

BraCuru pisze:Czy tak szczegółowe tabelki są wogóle potrzebne? Ktoś to analizuje?
Hej, złomiarze-szpiedzy - korzystacie z tego?
Jeśli tak to poprosze o jakiekolwiek analizy.

i tak i nie. dzieki tak szczegolowym wynikom (czasy poszczegolnych riderow) widac, przepasc miedzy pierwsza dwojka a reszta.
po drugie duza ilosc dnf'ow i dns'ow jest ciagle zastanawiajaca i swiadczy o niestabilnosci formy. wyscigi trwaja srednio 12-15min po jakim czasie meta jest zamknieta po pierwszym zawodniku ?

brak Ksiecia w scislej czolowce rzeczywiscie jest zastanawiajacy i spedza wielu windsurferom sen z powiek.
Ksieciu jaki jest tego powod ? niedograny sprzet ? wysoki poziom ? bo gleby przy zwrotach w Twoim wypadku chyba nie wchodza w gre...

Windsurferzy czasu maja malo, prawdopodbnie na poczatku 2016 roku bedzie jasne kto jedzie do rio, wiec w 2015 windsurferzy musieliby plywac na najwyzszym, polskim poziomie. bezposrednie zaplecze seniorskiej kadry rsx - juniorzy z pewnoscia beda zobligowani do zdobywania punktow na RSX dla swoich klubow w roku 2013, wiec z 4 lat robia sie 3 niepelne sezony... a konkurencja nie spi. maja za to system i przetarte szlaki w zdobywaniu medali na najwyzszym poziomie.

czas pokaze, zakonczmy zlosliwe gdybanie. pomyslmy o szkoleniu przyszlego pokolenia wilczkow...

pozdro

airman
Deska: FLYBOARDS
Latawiec: FLYSURFER
Dostał piwko: 7 razy
Kontaktowanie:

Post12 cze 2012, 14:30

BraCuru pisze:...
- Arek Kusalewicz debiutuje w PP i od razu udowodnił że twintipy i pompki Flysurfera mogą rónwno walczyć w słabym wietrze :clap: ....

Pompki Flysurfera :think:

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post12 cze 2012, 14:51

Fred :: TeamKatapa pisze:brak Ksiecia w scislej czolowce rzeczywiscie jest zastanawiajacy i spedza wielu windsurferom sen z powiek.
Ksieciu jaki jest tego powod ? niedograny sprzet ? wysoki poziom ? bo gleby przy zwrotach w Twoim wypadku chyba nie wchodza w gre...

Łukasz wyluzował się z ZAWODNICZEGO kitesurfingu :idea:
startuje gościnnie - i jak na absolutny brak treningu - osiąga ZNAKOMITE wyniki zarówno w wyścigach jak i co rzadkość (łączyć) również w stylu wolnym :clap:

a DNFy? = wiatr o "sile" 6-7 węzłów..

pzdr

miga

Post12 cze 2012, 17:34

Awatar użytkownika
MAXymilian
Dostał piwko: 1 raz

Post12 cze 2012, 21:40

miga pisze:http://www.zagle.com.pl/artykul/czytaj/puchar-polski-ford-*******,11422/

To ja poprawie
http://www.tinyurl.pl?9k8CbQlb

Awatar użytkownika
BraCuru
Kontaktowanie:

Post13 cze 2012, 09:53

Fred :: TeamKatapa pisze:wiec z 4 lat robia sie 3 niepelne sezony... a konkurencja nie spi. maja za to system i przetarte szlaki w zdobywaniu medali na najwyzszym poziomie

Otóż to. Wygląda na to, że złomiarze będą musieli zapaść w jednoroczny sen. A to oznacza koniec marzeń o sukcesach nawet w polskich zawodach.
Jeśli chętni nie zaczną startować na ludzkim poziomie od przyszłego roku to jak tu być optymistą?

Ziomek. pisze:Łukasz wyluzował się z ZAWODNICZEGO kitesurfingu :idea:
startuje gościnnie - i jak na absolutny brak treningu - osiąga ZNAKOMITE wyniki

Śmiem twierdzić, że jest zupełnie odwrotnie (poza brakiem treningu).
Nie wydajesz kilkanaście tysięcy PLN na trzy Ozony i specjalną deskę custom, aby przyjechać sobie towarzysko do Rewy na weekend i pogaworzyć ze starymi funflami.
Wyniki Księcia z Rewy są masakryczne i w życiu on sam się tego nie spodziewał.
Ja na przykład zakładałem, że będzie czarnym koniem tych zawodów. Niestety wiało bardzo słabo.
Rewa udowodniła, że kiteracing wszedł na dotąd nieznany nikomu poziom (poza paroma aktywnymi rejsiarzami). Najlepsi skutecznie pływają w ślizgu przy 4-5kts.
W drugim wyścigu (odwołanym) tylko Tomek dopłynął do mety. Stempel odczytał minimalny wiatr 3,5 kts i przyznał, że czegoś takiego w życiu nie widział.
W Santader podczas pokazów dla ISAF Damien przy wietrze 5-6kts osiągał max 26kts na downwindzie czyli gotowało się za jego rufą.
Zagotowało się również na pontonie z generalicją ISAF a skutki tego poznaliśmy miesiąc temu.

Smokie
Deska: Semente Pocket Rocket, 77
Latawiec: Slingshot RPM
Postawił piwka: 121 razy
Dostał piwko: 77 razy
Kontaktowanie:

Post13 cze 2012, 12:56

Ja to jestem cały czas pewien podziwu jak to te latawce lataja przy 3,5 knt jak komorowe Ozony startują od 5 knt :)

Awatar użytkownika
BraCuru
Kontaktowanie:

Post13 cze 2012, 16:39

Smokie pisze:Ja to jestem cały czas pewien podziwu jak to te latawce lataja przy 3,5 knt jak komorowe Ozony startują od 5 knt :)

Smokie - te latawce same nie latają.
To nie jest tak, że mają automatyczną skrzynię biegów.
Aktualne modele 2012 są na etapie skrzyni selektywnej.
Tylko i wyłącznie od kierującego zależy kiedy wrzuca się właściwy bieg czy pali cylindry jadąc 40km/h na 8000obr/min.
Dam Ci swoją 18tka przy 4-6kts a nawet z Twoim otrzaskaniem kajtowym jak mało kto w Polsce chyba nie będziesz w stanie jej utrzymać przez 5 minut w powietrzu płynąc czy tez stojąc na lądzie. Musiałbyś zobaczyć jak sami odpalamy lub gasimy te monstery w powerzonie (bo inaczej się nie da) :lol: :doh:

Uczucie pływania na pełnym bucie w 5kts to dla mnie kosmos. Sam sobie zazdroszczę, że byle jak ale zawsze jakoś tam to ogarniam 8)
Pisałem o tym już parę tygodni temu. Jesteśmy świadkami cichej rewolucji w kitesurfingu. Myślę, że za parę lat Windguru przestanie istnieć dla kajciarzy.
Ja już nie sprawdzam żadnych prognoz. Po co? :lol:

No i żeby nie było tak różowo i bałwochwalczo.
Nawet najlepszym zdarzają się wtopy lub zły dzień i przy nawet potężnym i stabilnym wietrze 7kts spławikują się z położoną szmatą. W tej chwili w warunkach sub 7kts w Polsce pływa poprawnie około 10 osób. A że mamy najlepsze słabowiatrowe warunki na swiecie to wkrótce ta liczba będzie gwałtownie rosła i nikt z konkurencji WS nie będzie robił sobie podśmiechujek z kajciarzy dryfujących po trasie.

Awatar użytkownika
swistak
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post13 cze 2012, 17:14

Nie chcę się wypowiadać za Łukasza, ale na tych zawodach zmieniliśmy sprzęt, a z różnych przyczyn nie mieliśmy szans na nim potrenować wcześniej (wiem, że jest to dalece nieprofesjonalne, ale miałem do wyboru spędzić kolejne 3 dni w laboratorium, albo wyrwać się na zawody i potestować nowy sprzęt.) Kolejną rzeczą jest fakt słabego wiatru, który mi na pewno nie ułatwił opływania nowej deski (wiem 6-7 bf byłoby jeszcze gorsze :) ) Jeśli pozostajemy przy analizie wyników to zauważcie jak zmieniają się miejsca wraz z kolejnymi wyścigami. Oczywiście wiatr się trochę poprawił, ale były to, przynajmniej dla mnie, kolejne cenne minuty na nowej desce.

Oczywiście nie chce się tłumaczyć bo moje słabe miejsce wynika głównie z wielu moich błędów i mentalną porażką pierwszego dnia :)

Reasumując nie poddajemy się z Łukaszem i jeśli wszystko pójdzie dobrze to postaramy się pokazać z lepszej strony już w Łebie :)

Awatar użytkownika
3msto
Postawił piwka: 9 razy
Dostał piwko: 45 razy

Post13 cze 2012, 19:18

To ja wrzuce kilka fotek Ford Rewa 2012 autorstwa kolegi Łukasza z innej perspektywy :wink: ( podziękowania dla Pana Tadeusza za lot )

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

pozdr
Robert

airman
Deska: FLYBOARDS
Latawiec: FLYSURFER
Dostał piwko: 7 razy
Kontaktowanie:

Post14 cze 2012, 09:00

Piękne zdjęcia :clap:

Awatar użytkownika
Qba-EPP11
Deska: Czapla Kite., Moses
Latawiec: RRD, Cabrinha, Airush
Dostał piwko: 15 razy
Kontaktowanie:

Post14 cze 2012, 09:57

Andrzej jak w Łebie będzie takai słaby wiatr jak w Rewie to też porobię fotki z powietrza i nagram jakiś filmik :thumbsup:
Jeśli będzie normalnie wiało to niestety - pływam :twisted:
Zjawiam się 21go rano.

Wróć do „Forum Główne”