ŁEBA- nigdy wiecej

Ustawki na pływanko, transport, spotkania, noclegi, imprezy, itp.
Dziećkowice | Kadyny | Mazury | Poręba | Poznań | Szczecin | Trójmiasto | Wrocław | Zegrze
Barosz21
Deska: SU-2 Warcraft
Latawiec: Zeeko Krush
Postawił piwka: 1 raz
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post29 cze 2012, 16:57

Spidi pisze:
Qba-EPP11 pisze:Też tam będę jak co roku. Szkoła u Airmana godna polecenia. A spot dla początkujących na Łebsku w miejscowości Żarnowska.
Płytko jak na zatoce miejsca w pizdu i bez tłoku bo zazwyczaj jest ok 10 latawek na wodzie.

Dzięki za podpowiedź - napewno skorzystam... :thumbsup:

Tylko pamietaj że okres ochronny jakiegos ptactwa kończy się jakoś w połowie lipca. Poszukaj było gdzieś na kf. Potem można latać.
Dla mnie spot naprawdę bajka. Jeden z najlepszych

Awatar użytkownika
Spidi
Deska: Nobile 555
Latawiec: Best Waroo x2

Post29 cze 2012, 19:14

Barosz21 pisze:
Spidi pisze:
Qba-EPP11 pisze:Też tam będę jak co roku. Szkoła u Airmana godna polecenia. A spot dla początkujących na Łebsku w miejscowości Żarnowska.
Płytko jak na zatoce miejsca w pizdu i bez tłoku bo zazwyczaj jest ok 10 latawek na wodzie.

Dzięki za podpowiedź - napewno skorzystam... :thumbsup:

Tylko pamietaj że okres ochronny jakiegos ptactwa kończy się jakoś w połowie lipca. Poszukaj było gdzieś na kf. Potem można latać.
Dla mnie spot naprawdę bajka. Jeden z najlepszych

Ostro - tego nie wiedziałem!? :shock:
Dzięki za ostrzeżenie... Na szczęście jedziemy od 23go więc już po zakazie! :wink:

pzdr

Lussik | EASY Surf Center
Deska: Nobile
Latawiec: Gaastra
Postawił piwka: 3 razy
Dostał piwko: 27 razy

Post29 cze 2012, 21:36

Hej Smokie

Nie oceniałbym jakości fali po zdjęciach z góry z go pro - rybie oko nie oddaje tego co było w realu.

Warunki wtedy były naprawdę bardzo dobre :thumbsup:

Pozdr
Lussik

Lachon
Postawił piwka: 4 razy
Dostał piwko: 5 razy
Kontaktowanie:

Post30 cze 2012, 12:31

jacekdaktera pisze:Witajcie. Zrobiło sie jakos tak smutno na kf, stąd mój post. I prosze, ile rzeczy sie czlowiek dowie o sobie. Kryptoreklama, testy i kombinacje, nawet wiekszy progres mógłbym mieć. Witu nawet proponuje abym rzucił sie z Nim w dół, a dlaczego nie do góry. :lol: Lachon. Progres. Czy Wasze wtorkowe plywanie w dół nie przypominało zawijanie sie na falach zatoki. :lol: :lol: Kto jezdził bryką, a kto pływał.
Tak na powaznie. Chciałem na wschodniej plazy, ale moim barakiem trudno tam wyminąć drzewa przed wydmą. I na dodatek zostałem zdominowany przez kolezków. Stąd przyznałem sie piszac: LEBA- nigdy wiecej, oczywiście do nastepnego razu.
Pozdro w oczekiwaniu na nastepna prognoze i Wasze opinie.

Nie, raczej nie przypominalo.. tak samo jak straszliwie nie zmarzlem :wink:

Lussik | EASY Surf Center pisze:Hej Smokie

Nie oceniałbym jakości fali po zdjęciach z góry z go pro - rybie oko nie oddaje tego co było w realu.

Pozdr
Lussik

get used to it Lussik :wink:

jacekdaktera
Dostał piwko: 30 razy

Post30 cze 2012, 13:54

Witam. Pochwała stanu morza tj fal i wiatru głoszona przez Kolegow oznacza, że to ja sie myle, i że pływanie na fali tego dnia było "git"- przypomniałem sobie to slowo używane przeze mnie 40 lat temu. :lol: To mnie troszeczke zastanawia i zmusz do refleksji. Mianowicie, skoro było "git" :shock: to znaczy, że na Sal jest do bani. Tak wiec wiecej tam nie jadę. :evil: Będzie luzniej z czego ucieszy się za pewne Łukasz. Swoja drogą Łukasz, snił mi sie hit z Tobą w MP Wave oczywiście wygrany. :lol: :lol: .Teraz, gdy teoretycznie wiem po rozmowie z sędzia , prawie, na czym ta nudna jazda na fali polega pozostaje zamienić wiedzę na praktykę co nie jest przeciez takie trudne.Ma sie w końcu medalowe sukcesy w fs i race.Na zatoce sa organizowane kursy kite wave/ sa ogłoszenia/.Pójde sprawdzona droga. Drobna wpłata, legitymacja, krótki kursik i szansa na medal gwarantowana, jak u naszych piłkarzy. :lol: Pozdro.

Awatar użytkownika
djbartekk
Deska: Czapla Kiteboards
Latawiec: F-one Bandit Flysurfer Cronix
Postawił piwka: 14 razy
Dostał piwko: 4 razy
Kontaktowanie:

Post01 lip 2012, 14:44

to i ja coś napisze, bo "delikatnie" temat znam ... nie jest prawdą że na zachodniej plaży nie znajdzie sie udanego pływanka , przy północno-wschodnim i świeżo włączonym zachodzie pływa sie tu naprawde fajnie. Czesto twoża się tam ciekawe zatoczki z płaska/płytka wodą - faktycznie ni jak pasującą do wave. Co do opini w którym spoty po obu stronach falochronu sie różnia jest ona jak najbardziej prawdziwa. Na tyle że lepiej zapytać czym do siebie obie strony plaży sa podobne ... bo chyba tylko pogodą. Na Łebsku natomiast obowiazuje "martwy" zakaz uprawiania kitesurfingu, czemu "martwy" nikt tam jeszcze nie zakończył sesji z mandatem w ręku, z tego co mi wiadomo nie ma do niego paragrafu w regulaminie p arku a przyjeżdzajacy tam strażnicy mieli przeganiać nas o ile bedzie to możliwe. Jacku a ty przeproś sie grzecznie z Łebą i do zobaczenia na wodzie :thumbsup:

jacekdaktera
Dostał piwko: 30 razy

Post01 lip 2012, 22:39

Oczywiscie, że bedę grzeczny i sie przeprosze z Łeba. Nastepne spotkanie przy najbliższym sztormie. Swoją drogą bywa i w Łebie niezły swell jak np w zeszłym roku po silnych wiatrach z pn-wsch, które zdechły troszke, ale to nadało falom regularności. Zachód wiadomo lepszy w Rowach. Pozdro.

Smokie
Deska: Semente Pocket Rocket, 77
Latawiec: Slingshot RPM
Postawił piwka: 121 razy
Dostał piwko: 77 razy
Kontaktowanie:

Post02 lip 2012, 08:45

Lussik | EASY Surf Center pisze:Hej Smokie

Pozdr
Lussik

Nie oceniałem akurat warunków po zdjęciach z Twoich linek a raczej po zdjęciach kolegów na WS ;) i tego co widziałem na fimlie z Łeby...
Akurat osoby które pływały w Łebie wypowiadały się o falach w samych superlatywach ;) Tak mi się poprostu mniejsze wydawały :)

Awatar użytkownika
tomba
Deska: Nobile 50/50
Latawiec: Razor 9
Postawił piwka: 5 razy

Post02 lip 2012, 16:49

A jak się mają te warunki do Mielno-Unieście? chodzi o ostatni termin 25-27.06.,akurat tam rozpocząłem swoją przygodę z Wave, tam były fale 2-3 metry, a jak w Łebie, po filmiku Lussika wynika, że słabiej.
Czy ktoś ma porównanie spotów na Polskim pomorzu, gdzie fale są największe i najprzyjaźniejsze???

maski.

Post02 lip 2012, 17:23

tomba pisze:A jak się mają te warunki do Mielno...?

hej,
gdzie się pływa w mielnie i okolicach ???

Awatar użytkownika
tomba
Deska: Nobile 50/50
Latawiec: Razor 9
Postawił piwka: 5 razy

Post03 lip 2012, 20:58

maski. pisze:
tomba pisze:A jak się mają te warunki do Mielno...?

hej,
gdzie się pływa w mielnie i okolicach ???

Hej,
byłem tam pierwszy raz, i pierwszy raz na fali :D i jestem w szoku :shock: , że tak można fajnie popływać, kipiel wciąga :wink: Ja się czułem jak w snowparku. Musisz przejechać praktycznie całe Mielno, będzie Unieście, przed rozwidleniem dróg skręcić w lewo, dojechać do plaży, powinieneś wtedy mieć falochrony po lewej stronie, a po prawej pływać. Super miejsce, polecam, gdyby nie ta odległość, to byłbym tam częściej, także wporzo ludzie na miejscu, doradzą, podpowiedzą :thumb: Możesz jeszcze prześledzić wątek Koszalin i okolice.

Awatar użytkownika
Qba-EPP11
Deska: Czapla Kite., Moses
Latawiec: RRD, Cabrinha, Airush
Dostał piwko: 15 razy
Kontaktowanie:

Post09 sie 2012, 20:33

Jak w Łebie nie wieje to :

phpBB [video]

To pływałem ja. Jarząbek :D

bart_dr

Post13 sie 2012, 20:08