Odwieszam: Sprawa Pauli i Pluta

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
Awatar użytkownika
color1
Deska: nkb
Latawiec: nkb
Dostał piwko: 19 razy

Post06 lip 2012, 14:27

Paula pisze:Drogi colorze, wkleje teraz naszą mailową rozmowę, żeby nie było, że się starałam z Tobą porozumieć.....

...

Powiem krótko... nigdy nie byłeś w takiej sytuacji jak my, nie masz piatki dzieci i nie utrzymujesz ich z wypłaty 1700 zl miesięcznie. chciałam płacić Ci w ratach, bo to nie jest zadłużenie Pluta tylko moje... gdybyś w marcu podał mi nr konta to miałbys już część spłaconą. Wydaje mi się jednak , że Tobie zależy na czymś innym niż na tej gotówce.
a ludzie którzy podają nam rękę jak piszesz, wiedzą jakimi jesteśmy ludźmi naprawdę.....

Droga Paulo, po pierwsze to Pluto jest formalnie i prawnie wobec mnie dłużnikiem. Po drugie jeśli chcielibyście/chciałabyś spłacić dług to już dawno zostałoby to zrobione jak należy (po prostu daj kasę Plutowi a on niech odda mi, ale z tego co z nim rozmawiałem twierdził że także jego wystawiłaś do wiatru... finansowo, m.in. twierdząc że to nie twoje długi) - dziwne że mimo ustaleń, od prawie 2 lat nie uzbieraliście ani grosza do koszyczka zwanego "do zwrotu dla colora1". A po trzecie, mam na utrzymaniu wprawdzie nie piątkę ale dwójkę dzieci, ale kiedy mi było ciężko, NIGDY nie wyciągnąłem ręki po cudze, ba, nawet do głowy mi nie przyszło żeby prosić kogokolwiek o pomoc tylko zakasałem rękawy i tyrałem, jako SAMOTNY OJCIEC !

Awatar użytkownika
color1

Post06 lip 2012, 14:35

rolnik pisze:Mieszanie w to Ziomka firmy i kolegow jest smieszne i dziecinne dziwie sie ze Ziomek wogole podejmuje polemike :hand:
Color 1 choc w 100% masz racje co do parki to dziwne miejsce i sposob wybrales na straszenie dluznikow
:shock: wydaje sie ze tutaj szkoda sliny

Co jest Twoim zdaniem śmieszne ? Ja kojarzę, że jak Pluto był w potrzebie to jakoś wszyscy stawiali na solidarność, i nikomu nie było do śmiechu. I to właśnie tutaj rozegrała się akcja zbiórki pieniędzy a nie prywatnie.
Skoro stoicie murem za oszustem to może zrzućcie się jeszcze raz na długi Pluta (jest tu sporo jego kumpli i przyjaciół, którzy mają dobrze prosperujące firmy), podwójnie się przysłużycie tej parce, i będzie pozamiatane.
Ostatnio zmieniony 06 lip 2012, 14:54 przez color1, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
color1

Post06 lip 2012, 14:39

teoysta pisze:Z całym szacunkiem, ale nie rozumiem dlaczego nic z w/w nie zrobiłeś... Jeśli Pluto jest przestępcą to kodeksy czekają z pomocą.

Ano dlatego że brzydzę się tą sprawą, dla mnie to większa potwarz niż strata pieniędzy. Czekałem do ostatniej możliwej chwili z krokami prawnymi, licząc że komuś się coś w głowie przestawi - stąd moje ostatnie publiczne ostrzeżenie, publiczne także jako przestroga dla innych (cel społeczny).

Awatar użytkownika
kriski
Deska: su-2
Latawiec: rebel, convert
Postawił piwka: 9 razy
Dostał piwko: 5 razy

Post06 lip 2012, 14:46

Ot i cała prawda o naszym narodzie...
z wyłudzaczem to wszyscy się solidaryzują,
a z poszkodowanym to już nie ma chętnych.

Color1 - byłem w podobnej sytuacji kiedyś - dobra rada - taniej i zdrowiej odpuścić

Awatar użytkownika
color1

Post06 lip 2012, 14:51

Ziomek. pisze:witam :]
z tego co kojarzę nie jestem NIC NIKOMU winien ani jako osoba prywatna ani przedsiębiorca :hand:

Uderz w stół a nożyce się odezwą... czy ja wysuwam jakiekolwiek roszczenia wobec Ciebie lub twojej "przedsiębiorczości" ?
Kryjesz Pluta (nie ty jeden) i to jest tutaj sednem sprawy, z resztą nie tylko ja dostrzegam ten problem...

I dodam coś jeszcze. Od pewnego przedsiębiorcy bywającego na tym forum (nie moge powiedziec jakiego) otrzymałem kiedyś takiego maila:

###
Witam
sledzilem ten watek jako bierny uzytkownik forum, dzis mailem chwile czasu i sie zalogowalem aby napisac do Ciebie. Na wstepie, nie znam i nie znalem nikogo z pseudobohaterow, Ujela mnie twoja postawa poniewaz w dzisiejszych czasach malo jest osob ktore gotowe sa pomoc innym, szkoda tylko ze tak bardzo sie zawiodles....
jestem biznesowo zwiazany z kitem ( sam nie latam) ale xx lat juz lat zwiazany jestem z windsurfingiem ( trenowalem wyczonowo a xx lat prowadzilem sklep i szkole windsurfingu w xxxxx.
Prawdopodobnie gdybym na biezaco sledzil sprawe Pluta to tez bym sie dorzucil, ale na szczescie o sprawie uslyszalem stosunkowo niedawno...
szczerze mowiac nie idzie ostatnio i w firmie dosyc spory kryzys, ale zostalo na sporo towaru i mowiac krotko chce abys wybral sobie u cos z akcesorii do kite za 800 zl w cenach det,
( jako prezent za dobre serce... , wiem ze to niewiele ale na tylko na tyle mozemy sobie teraz pozwolic)
Latasz na kicie wiec predzej czy pozniej cos bedziesz potrzebowal,
aha wazne dla mnie jest to aby sprawa zostala miedzy nami.
poniewaz uwazam tez, ze teraz srodowisko powinno Ci pomoc postaram sie aby ktory z moderatorow zainicjowal taka akcje, mi po prostu nie wypada
###

Uczcie się ludzie... uczcie...

P/S nie skorzystałem z w/w oferty jakby miał ktoś wątpliwości, z mojego punktu widzenia byłoby to niemoralne.

Awatar użytkownika
march_in
Postawił piwka: 15 razy
Dostał piwko: 17 razy
Kontaktowanie:

Post06 lip 2012, 17:26

color wspolczuje ci, slabo ta cala akcja wyglada

Awatar użytkownika
jedi1
Postawił piwka: 132 razy
Dostał piwko: 83 razy
Kontaktowanie:

Post06 lip 2012, 17:32

No słabo słabo. Nie rozumiem postawy Pluta i Pauli - choćby dla własnego interesu powinni wziąć kredyt i spłacić Colora (skoro grożą im sprawy nieoddanego długu i tej zbiórki, co też wiąże się z kosztami ot choćby dojazdu do sądu), nie wspominając już o tym, że powinni być fair w stosunku do osób, które im pomogły :!:. Ciekawe czy gdyby to bank ścigał Pluta, a nie osoba prywatna to tak samo by się "ukrywał".
Ostatnio zmieniony 06 lip 2012, 17:52 przez jedi1, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
targetti

Post06 lip 2012, 17:49

Totalna porażka... a zarazem MEGA reklama dla szkoły w której, ten "Pan uczy"! Dziękuję, ale nie skorzystam... wolałbym się uczyć samodzielnie :naughty:

Dobrze jeden z forumowiczów napisał... w takich sprawach wielu ludzi, solidaryzuje się z OSZUSTEM mówiąc, że to niezły "cwaniak", wywinął taki numer i nikt mu nic nie zrobił. Osoba poszkodowana, postrzegana jest wtedy jak ten zły który nęka OSZUSTA aby mu oddał co jego.

Najlepsze w tym wszystkim jest to, że OSZUST zawsze będzie OSZUSTEM.... i przy najbliższej okazji wyj***bie nawet sowich najbliższych.

Cieszę się, że nie przelałem ani grosza na tą akcję!

Smokie
Deska: Semente Pocket Rocket, 77
Latawiec: Slingshot RPM
Postawił piwka: 121 razy
Dostał piwko: 77 razy
Kontaktowanie:

Post06 lip 2012, 20:47

Color nie odbierz tego osobiście ale wątek został przeniesiony do Offtopicu ponieważ nie jest zgodny z tematem głównym. Cień tego wątku nadal jest tam widoczny.
Życzę powodzenia bo sam byłem kiedyś w podobnej sytuacji.

tomi
Deska: AIR E OLA
Latawiec: Neo
Dostał piwko: 2 razy
Kontaktowanie:

Post07 lip 2012, 09:32

współczuje chłopie chciałeś pomóc a ta dwójka wyje%@ła cie na na kupe kasy a teraz biedą się zasłania a ziomek im brawo bije i straszy prawnikiem .... masakra

Awatar użytkownika
color1

Post07 lip 2012, 18:57

Smokie pisze:Color nie odbierz tego osobiście ale wątek został przeniesiony do Offtopicu ponieważ nie jest zgodny z tematem głównym.

cóż za nadgorliwość... odbyła się narada w sprawie wyrzucenia z głównej ? i temat nie związany z "profilem forum" - a niby z czym ?
poruszony wątek jest tylko pokłosiem viewtopic.php?f=14&t=33139

Awatar użytkownika
eska
Postawił piwka: 51 razy
Dostał piwko: 30 razy
Kontaktowanie:

Post07 lip 2012, 19:00

Smokie pisze:Color nie odbierz tego osobiście ale wątek został przeniesiony do Offtopicu ponieważ nie jest zgodny z tematem głównym. Cień tego wątku nadal jest tam widoczny.
Życzę powodzenia bo sam byłem kiedyś w podobnej sytuacji.

Jeśli ten wątek trafił do offtopicu (choć jest jak najbardziej aktualny), to tak samo powinien trafić tu ten który na forum głównym jest przyklejony od sierpnia 2011.

Awatar użytkownika
Krystian
Deska: AIRRUSH FS 138
Latawiec: RRD 9m BANDIT 13m
Postawił piwka: 2 razy
Dostał piwko: 1 raz

Post07 lip 2012, 19:06

zbiórka kasy przez pluta dla pauli była na głównym a odzyskanie tej kasy nie w off ????
to zbiórka dla kogoś kto defrauduje kase jest związana z tematem forum ?
trochę honoru panowie i panie bo to do uwAGI TVN się nadje heh
Lepiej by było żeby temat wrócił na główny !

Awatar użytkownika
eska
Postawił piwka: 51 razy
Dostał piwko: 30 razy
Kontaktowanie:

Post07 lip 2012, 19:18

color1 pisze:(...)doprawdy nie macie ludzie z tym problemu ani jakiegoś kaca moralnego, że nadal podajecie im rękę, razem się śmiejecie i pijecie piwo z człowiekiem (także w liczbie 2 osób) który okazał się perfidnym oszustem, kłamcą i pospolitym złodziejem ? Nie ciąży na Was (zwłaszcza na tych którzy zagrzewali do akcji zbierania pieniędzy na druga oszustkę Paulę) jakiś moralny obowiązek by tego gościa przycisnąć, aby oddał pieniądze (...)

Kur... w pale się to po prostu nie mieści (mam na myśli moją pałę, osoby moralnej i uczciwej, czego niestety wielu osobom z tej "branży" brakuje). (...)

Jak się okazuje plecami jest bardzo łatwo się odwrócić, szczególnie na pół-anonimowym forum. Gdyby Pluto chciał oddać co pożyczył to nie poszedłby pracować jako instruktor kite (nie oszukujmy się że odłoży tam kokosów), tylko zatrudniłby się choćby na budowie, gdzie kasa nie jest sezonowa. Widać chłopak od początku słabo kalkuluje.

Kilka dni temu został poruszony temat "zlotu kiteforumowego". W związku z zaistniałym faktem, należy się poważnie zastanowić czy powinien odbyć się w bazie, gdzie zatrudnia się złodzieja, który oszukał kilkadziesiąt? kilkaset? osób z kiteforum. No nie wypada po prostu nogi tam postawić i "świetnie się bawić" w jego towarzystwie. Ten facet powinien (przynajmniej do puki nie odda) być skreślony z kite.

Zbieraliśmy kasę na Pluta, prawie zbieraliśmy kasę na Fuu1 (i to 10000 $), to może czas po raz kolejny pokazać solidarność i to jak ch*** jest Pluto i Ci co z nim trzymają sztamę i zebrać kasę dla colora1 ??? Nie dalibyśmy rady? Myślę że spokojnie. Dobrze pamiętam że to było 10 000 zł czyli:

200 osób po 50 zł lub
100 osób po stówce lub
100 osób po 50 zł teraz w lipcu i potem drugi raz to samo w grudniu

Odwagi, kto się pisze? Ja tak.

ps. oczywiście jestem za tym, żeby i TAK pociągnąć Pluta do odpowiedzialności karnej, a jak odda pieniądze (bo może je ma, kto wie?) to pewnie color1 stanie na wysokości zadania po raz kolejny i "nadwyżkę" przekaże na jakiś prawdziwy, szczytny cel - to w moim mniemaniu byłoby najbardziej fajne.

Awatar użytkownika
Krystian
Deska: AIRRUSH FS 138
Latawiec: RRD 9m BANDIT 13m
Postawił piwka: 2 razy
Dostał piwko: 1 raz

Post07 lip 2012, 19:40

jestem za i chętnie pomogę i wolę dołożyć dla colora nie za "pluta" tylko dla gościa który jest z natury dobry i się przejechał na oszustach
Pod warunkiem że papiery us i do sądu i tak zostaną złożone bo takich "ludzi" trzeba napiętnować i karać !
proszę o numer konta color

Wróć do „Forum Główne”