Odwieszam: Sprawa Pauli i Pluta

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
Awatar użytkownika
Krystian
Deska: AIRRUSH FS 138
Latawiec: RRD 9m BANDIT 13m
Postawił piwka: 2 razy
Dostał piwko: 1 raz

Post07 lip 2012, 22:32

:thumbsup:

andrek
Deska: PocketAir/AirWave&Race/Bhoot
Latawiec: NOTUS Rev&Air
Postawił piwka: 16 razy
Dostał piwko: 12 razy
Kontaktowanie:

Post07 lip 2012, 23:55

też nie widzę powodów żeby ten wątek trafiał do off skoro "pierwszy" był na głównym

nie dobrze to wygląda ! i daje powody do dziwnych domysłów :? no chyba że czegoś nie wiem -Y w temacie :?:

Awatar użytkownika
mm
Latawiec: Airush

Post08 lip 2012, 06:06

niezłe studium przypadku, komentarz raczej zbędny (...)
podbijam temat i przyłączam się do pomysłu Es

loer
Deska: NHP
Latawiec: Fuel, Razor
Postawił piwka: 5 razy
Dostał piwko: 2 razy

Post08 lip 2012, 08:11

jestem za, color1 podeslij mi nr konta na priva. Na poczatku sierpnia cos tam wrzuce. pzdr

MASTER KITEBOARDING fuu1
Deska: Nobile Infinity 5'7
Latawiec: Nobile T 5
Dostał piwko: 23 razy
Kontaktowanie:

Post08 lip 2012, 09:10

Color1 ,wszyscy którzy wplacili kase dla Pluta i Pauli czują zażenowanie . Ja też. Ale Tobie należą się zwroty . Podaj nr konta. .Pozdro

robertdr
Deska: biały Yamay
Latawiec: trzy gabrysie
Postawił piwka: 1 raz
Dostał piwko: 6 razy
Kontaktowanie:

Post08 lip 2012, 11:06

Akceptacja poczynań oszusta i złodzieja, oraz tolerowanie jego obecności - brzydko - mnie tam na zjeździe KF nie zobaczą :naughty:
A colorowi 1 też pomogę jeżeli będzie tego chciał, chociaż z jego wypowiedzi wynika, że ma na tyle honoru, ab nie brać co nie jego (vide: post z opisem proponowanej pomocy)

pozdrawiam
Robert

Awatar użytkownika
szed
Deska: CF, North, Shin
Latawiec: Naish
Postawił piwka: 8 razy
Dostał piwko: 31 razy
Kontaktowanie:

Post08 lip 2012, 11:38

Spoko pomysł Eska :thumb:
ps. co do naszego wymiaru (nie)sprawiedliwości to ja raczej bym na ten urząd nie liczył. Szkoda zdrowia, energii, czasu i pieniędzy. Szybciej i skuteczniej działają inne 'urzędy' :wink: No i jak zrobimy zrzutkę np. po te 5 dyszek to wtedy koleś będzie miał spooore grono dłużników.. Ja bym się zaczął bać na jego miejscu :D

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post08 lip 2012, 15:18

eska pisze:
Kilka dni temu został poruszony temat "zlotu kiteforumowego". W związku z zaistniałym faktem, należy się poważnie zastanowić czy powinien odbyć się w bazie, gdzie zatrudnia się złodzieja, który oszukał kilkadziesiąt? kilkaset? osób z kiteforum. No nie wypada po prostu nogi tam postawić i "świetnie się bawić" w jego towarzystwie. Ten facet powinien (przynajmniej do puki nie odda) być skreślony z kite.

.

Eska - nie jestem pewien czy zastanowiłaś się głębiej nad tym co piszesz?
wolałbym z Tobą pogadać o tym osobiście..
Ciebie znam , szanuję Twój poziom , w tym wypowiedzi
więc TOBIE odpowiem.. nieco zawiedziony, ale każdy popełnia błędy..

..odpowiedz sobie CO JA zrobiłem "złego" :idea: :?:
możesz też sobie odpowiedzieć CO MI Pluto zrobił złego :idea: :?:

nie znajdziesz ANI JEDNEGO mojego postu nawołującego kogokolwiek kiedykolwiek do oddania choćby złotówki na Pluta&Paulę
nie szukaj - nie ma takiego - NIGDY - NIGDZIE takiego nie napisałem..
ponadto - nie brałem ŻADNEGO udziału w tej "zbiórce" - może i wstyd się przyznać - ale nie wpłaciłem tam ani złotówki :idea:
moje doświadczenia z pożyczaniem pieniędzy są niestety nienajlepsze - na nic porównanie , że wierzytelności przekraczają z pewnością kwoty z tego wątku
a i osoby są publicznie znane
JEDNAK ja również nigdy nie wstawiłem czy to TU na forum - czy NIGDZIE indziej swoich żali
a już na pewno nie wciągał w "TO" osób TRZECICH ze "sprawą" nie związanych..
a za TAKĄ osobiście się poczuwam..

peace

Awatar użytkownika
color1
Deska: nkb
Latawiec: nkb
Dostał piwko: 19 razy

Post08 lip 2012, 17:37

Eska, dzięki za inicjatywę ale dobrze wiesz że złotówki od forumowiczów nie przyjmę... tu chodzi o poskromienie tych co Pluta bronią i kryją (bo mnie kurwica bierze gdy mi ludzie donoszą jak to się wszystko pokątnie rozgrywa - oczywiście Pluto i Paula do wczoraj morda w kubeł i zero jakiegokolwiek kontaktu), niech się ONI w takim razie zrzucą Plutowi na jego dług (a nie na moją stratę) skoro tacy dobrzy kumple... Tu chodzi głównie o zasady i brak akceptacji dla pospolitych oszustów, brak przyzwolenia dla takich numerów i w sumie słuszna inicjatywa z brakiem tolerancji dla jego obecności. Nagłaśniam sprawę aby nikt nie zakładał, że się zakończyła pozytywnie !

Jeszcze jedno słowo do kolegi "Z" (bez wymieniania nazwiska) - de facto firmujesz Pluta, na każdym kroku przedstawiasz go w samych superlatywach jaki to z niego wspaniały instruktor i kumpel, zatrudniasz go w swojej bazie (na legalu ?)... Czy któregoś razu zapytałeś go, może przy piwku "słuchaj Marcin, jak tam zakończyła się sprawa z colorem1?" - co Ci odpowiedział? , jak zareagowałeś ?

Łapiesz już o co chodzi ? Jeśli nie to przeczytaj jeszcze raz mój pierwszy post tego wątku, bo uważam że to właśnie te środowiska powinny wywrzeć na Pluta WYMIERNĄ presję...

robertdr
Deska: biały Yamay
Latawiec: trzy gabrysie
Postawił piwka: 1 raz
Dostał piwko: 6 razy
Kontaktowanie:

Post08 lip 2012, 18:46

.......... tu chodzi o poskromienie tych co Pluta bronią i kryją (bo mnie kurwica bierze gdy mi ludzie donoszą jak to się wszystko pokątnie rozgrywa - oczywiście Pluto i Paula do wczoraj morda w kubeł i zero jakiegokolwiek kontaktu),
.......... Tu chodzi głównie o zasady i brak akceptacji dla pospolitych oszustów, brak przyzwolenia dla takich numerów i w sumie słuszna inicjatywa z brakiem tolerancji dla jego obecności. Nagłaśniam sprawę aby nikt nie zakładał, że się zakończyła pozytywnie !

Jeszcze jedno słowo do kolegi "Z" (bez wymieniania nazwiska) - de facto firmujesz Pluta, na każdym kroku przedstawiasz go w samych superlatywach jaki to z niego wspaniały instruktor i kumpel, zatrudniasz go w swojej bazie (na legalu ?)... Czy któregoś razu zapytałeś go, może przy piwku "słuchaj Marcin, jak tam zakończyła się sprawa z colorem1?" - co Ci odpowiedział? , jak zareagowałeś ?

Łapiesz już o co chodzi ? Jeśli nie to przeczytaj jeszcze raz mój pierwszy post tego wątku, bo uważam że to właśnie te środowiska powinny wywrzeć na Pluta WYMIERNĄ presję...[/quote]

Color1 - 100% racji (ale od miernot zero reakcji)
Nie licz kolego na wpływ tego "towarzystwa" - na to mieli baaardzo dużo czasu. Są ludzie i taborety

Trzymaj się

Awatar użytkownika
targetti

Post08 lip 2012, 19:08

Mają ostrą wyje..kę na to wszystko....

Skoro wiesz gdzie Pluto się znajduje, to dlaczego go nie odwiedzisz. Zrób scenę przy bazie... nie obejdzie się to bez echa. Ja jako kursant na 100% nie chciałbym się uczyć w szkole, gdzie ktoś robi zamieszanie. Czułbym się dosyć niepewnie.
Musisz coś zacząć działać, bo pisaniem na forum nic nie zdziałasz.
Mam nadzieję, że sprawę dot. zbiórki kasy, pożyczonych pieniędzy itp. już dawno zgłosiłeś do odpowiednich urzędów. A jeśli nie to na co jeszcze czekasz?

Awatar użytkownika
Krystian
Deska: AIRRUSH FS 138
Latawiec: RRD 9m BANDIT 13m
Postawił piwka: 2 razy
Dostał piwko: 1 raz

Post09 lip 2012, 09:23

:arrow:

Awatar użytkownika
march_in
Postawił piwka: 15 razy
Dostał piwko: 17 razy
Kontaktowanie:

Post09 lip 2012, 09:45

Ziomek. pisze:możesz też sobie odpowiedzieć CO MI Pluto zrobił złego :idea: :?:

no nic, oprocz lekkiego cienia :hand:

Awatar użytkownika
onzo
Deska: Wainman Joke 138
Latawiec: Vegas 9,12,16
Postawił piwka: 41 razy
Dostał piwko: 89 razy
Kontaktowanie:

Post09 lip 2012, 10:44

targetti pisze:Mają ostrą wyje..kę na to wszystko....

Skoro wiesz gdzie Pluto się znajduje, to dlaczego go nie odwiedzisz. Zrób scenę przy bazie... nie obejdzie się to bez echa. Ja jako kursant na 100% nie chciałbym się uczyć w szkole, gdzie ktoś robi zamieszanie. Czułbym się dosyć niepewnie.
Musisz coś zacząć działać, bo pisaniem na forum nic nie zdziałasz.
Mam nadzieję, że sprawę dot. zbiórki kasy, pożyczonych pieniędzy itp. już dawno zgłosiłeś do odpowiednich urzędów. A jeśli nie to na co jeszcze czekasz?

w ten sposób negatywnie by wpłynął na szkółkę, a przecież nie o to chodzi. Po krótkim tygodniowym wyjeździe do Egiptu, gdzie poznałem Colora, domyślam się jak podchodzi do tej sprawy i jaki to dla niego problem robić tutaj dym o całą sytuację. Jestem w 100% pewien, że nie chodzi o kasę, o dług, ale o zasady, których nie znają P&P, a co do których Color ma też zastrzeżenia przynajmniej w odniesieniu do ludzi w otoczeniu dłużników. Przy tym wszystkim obrywają inni, bo każdy doszukuje się drugiego dna całej sprawy. Cała sprawa śmierdzi coraz bardziej bo Color w końcu będzie musiał zgłosić to do prokuratury i stąd wyjdzie kto, komu, kiedy, na co i ile pożyczał.

Zupełnie natomiast mnie nie dziwi wyciąganie sprawy na forum - to tutaj wszystko zostało zainicjowane i to stąd wziął się pomysł zrzuty na kaucję.

unhooked
Postawił piwka: 6 razy
Dostał piwko: 23 razy

Post09 lip 2012, 11:37

Od samego poczatku sprawa mi smierdziala... Piatka dzieci, przekrety finansowe, "ona - najmądrzejsza ,najpiękniejsza i najlepsza na świecie...". Szczerze mowiac, to ja teraz watpie czy w ogole byl jakis wyrok, czy ta zbiorka od samego poczatku byla perfidnym wyludzeniem? Na szczescie nie wplacilem ani grosza.

Mysle, ze sprawa dla wszystkich jest oczywista:
1. Zlodziej ma dostac kare
2. Color1 ma dostac kase.

Mam nadzieje, ze Color1 doprowadzisz sprawe do Sadu. Osobiscie mam taka wizje:
1. otwieramy konto w jakims serwisie platniczym, np Paypal. Hasla dostana kilka zaufanych osob z forum z blokada wyplat, aby pilnowac limitu i wysylac screenshoty z saldem.
2. przelwamy tam kase 10k
3.
a) w przypadku braku splaty dlugu przez Pluto do konca roku, Color1 dostanie haslo i przeleje pieniadze na swoje konto
b) jesli Pluto splaci dlug, to zebrana kasa moze zostac przeznaczona np. na pule nagrod w jakichs zawodach lub pomoc dla domu dziecka itd.

Wróć do „Forum Główne”