witam,ma ktos jakies informacje na tematu budowy mountainboardu?jakies linki,a moze ktos z Was robil juz taka deche?bede wdzieczny na jakies info bo jak na razie w necie dosc malo tego...
własnoręczna budowa mountainboardu jest raczej mało opłacalna.
Sam przymierzałem się do tego w zeszłym roku i odpadłem. Chciałem zrobić sprzęt oparty na podobnej zasadzie konstrukcyjnej jak NoSno - koszty wyniosły ok 1100 zł przy założeniu że wszystko działa jak należy już w pierwszym prototypie.
Dużą trudność przedstawiają trucki, osobną kwestią jest zrobienie wytrzymałego decku z laminatów
Moim zdaniem nie opłaca się jeżeli można kupić bardzo dobrą dechę już w granicy 800 - 1200 zl.
Przy samodzielnej budowie desek MB jak i też do kajta liczy się tylko satysfakcja. Bo np. osprzęt do deni kajtowej to 400-500zł do tego materiały na deske 200zł jakieś przygotowania i wychodzi 700-800zł. A jak wiadomo za tyle to już można sobie kupić fajna używke.
Fan. Fun. Fen
Pozdrówka
Jak wspomniał przedmówca deski nie opłaca się samemu robić. Osobiśćie również posiadam dechę z FASA z bielska i spisuje się bardzo dobrze (w mojej opinii, bo to mój pierwszy sezon).
Jak wspomniał przedmówca deski nie opłaca się samemu robić. Osobiśćie również posiadam dechę z FASA z bielska i spisuje się bardzo dobrze (w mojej opinii, bo to mój pierwszy sezon).
Artykuł ciekawy ciekawy.
To jeszcze niech ktoś cos takiego wyczai o deskach do kitesurfingu Bo jak narazie to sa tylko częściowe opisy z których ciężko cos poskładać.