Ułożenie balona w tubie

Pytania odnośnie naprawy, budowy, i modyfikacji sprzętu.
Awatar użytkownika
dpacior
Latawiec: dmuchawiec, wiatr....
Postawił piwka: 22 razy
Dostał piwko: 14 razy

Post16 wrz 2012, 16:24

Witam, zalepiałem mikro dziurki w tubie głównej, teraz bardzo bym chciał ją wsadzić spowrotem, z tym ze, naprawę robiłem tak, że tylko 1/3 balona wyciągnąłem, reszta została w tobie i wolałbym jej nie ruszać. I tu pytanie, znacie jakiś patent jak wsadzić pozostała część balona tak by na pewno się nie okazało że jest skręcony środku? Raczej na talk i samo ułożenie nie ma co liczyć, bo one pump trzyma balona po zmontowaniu dość skutecznie....

sersciuch
Deska: north freestyle fish
Latawiec: rpm
Postawił piwka: 5 razy
Dostał piwko: 8 razy

Post16 wrz 2012, 17:16

trzeba było przywiązać linka do końca tuby przed niewyciągnięciem i tube byś porostu wciągnął teraz jesteś ogólnie w d... bo musisz wyciągnąć tube całkiem i wpuścić linke i dopiero wciągnąć tube

Awatar użytkownika
dpacior

Post16 wrz 2012, 17:20

nie jest problemem przeciagnac tube - to juz zrobilem, ale mam wrazenie ze jest po drodze skręcona i z tym mam problem - jak ja wsadzic by na pewno nie była w środku poskręcana

Awatar użytkownika
dpacior

Post16 wrz 2012, 17:58

Widzę, że nie jestem tego w stanie dokładniej opisać wiec zrobilem rysunek poglądowy :D

LEGENDA:
kolor czarny - tuby główne i porzeczne
kolor czerwony - zawór max flow
kolor zielony - zawory one pump
kolor niebieski - zamki na tubie głównej

I teraz tak, za względu na swą budowę wolałbym nie ruszać zaworu max flow, wiec wyciągniecie całej tuby nie wchodzi w gre.
Naprawa miała miejsce w okolicy prawej na rysunku tuby poprzecznej, wiec wyciągnąłem balona poprzez zamek przy tej tubie. Teraz jednak mam problem by tak wsadzić tubę do środka by nie była poskręcana, a teraz jest, cieżko mi jednak powiedzic o ile obrotów i w która stronę, bo zawinąłem ją parę razy w czasie naprawy zeby nie pompowała mi się w okolicy zamka przez który przechodziła.

Awatar użytkownika
kriski
Deska: su-2
Latawiec: rebel, convert
Postawił piwka: 9 razy
Dostał piwko: 5 razy

Post16 wrz 2012, 18:45

wsadź jakkolwiek, napompuj tak by kajt nabrał kształtu (jak bedzię skręcona to na pewno to zauważysz-wtedy skoryguj) potem pozaciskaj tubę dłonią tak by się wpasowała w szmatę i stopniowo dodawaj ciśnienia. powtarzaj aż zobaczysz że zawory same ustawiły się na swoich miejscach

sersciuch
Deska: north freestyle fish
Latawiec: rpm
Postawił piwka: 5 razy
Dostał piwko: 8 razy

Post16 wrz 2012, 19:18

czyli wyciągnąłeś tube bez odłączania onpump i max flow?
czy odłączyłeś i teraz podłączyłeś i teraz jest poskręcana?
jeśli nic nie odłączałeś to tube nie mogła się poskręcać jeśli odłączyłeś i się poskręcała to żeby odkręcić musisz odłączyć wszystkie pierdoły

Crazy Horse
Deska: Cabrinha Spectrum
Latawiec: Cabrinha Drifter
Postawił piwka: 29 razy
Dostał piwko: 117 razy
Kontaktowanie:

Post16 wrz 2012, 19:48

Zes sie narobił, napisał.....ufff
Są prognozy z pd, zajrzyj na Małe to ci pomoge, tylko rano albo wieczorem i najlepiej zadzwoń wczesniej: 605-327-791

Wróć do „Zrób to Sam & Naprawa Sprzętu”