Wybór deski wave

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
Awatar użytkownika
BraCuru
Deska: BraCuru Hover, SABfoil
Latawiec: Flysurfer Sonics
Postawił piwka: 185 razy
Dostał piwko: 374 razy
Kontaktowanie:

Post18 wrz 2012, 19:56

Smokie pisze:nie ma f16 w haku ;)

:oops: :oops: :oops:
Ja już nie dzisiejszy. Ostatni raz było tak dawno.
Najlepsze jest to, że o dziwo jakoś za tym nie tęsknię widząc inne radości w tym sporcie :roll:

Awatar użytkownika
Stawny
Postawił piwka: 39 razy
Dostał piwko: 24 razy

Post18 wrz 2012, 21:36

Panowie :offtopic:

Niech każdy robi to co lubi z cyckami czy bez, z dużymi, małymi, za kase czy za free itd. :thumb:
Mam ogromny szacunek do ludzi pływających US :notworthy:

Jednak nawet wyciskając w naszym klimacie każdy mozliwy dzień na wave, jak kiedyś napisał Smokie w wątku o fali (nie na popierdułakach) uważam że nasz jakże częsty "przeburdel" i "równiutki zachodni wiatr" mocno spowalniają i oraniczają rozwój US -> moje obecne subiektywne zdanie PEACE :D

Ostatnio wywaliłem insert w pożyczonej desce i całą trase ŁEB -> LUB płynąłem w jednym + pływałem sobie bez i daleki byłem od orgazmu.
US nie daje mi radochy ale może to przychodzi z czasemi np. Odi mówi że tylko z jednym ma fan :thumb:

Więc czy US czy w strapach, ważne żeby pływać na fali bo dla wielu do czysta abstrakcja :shock:
Tu zacytuję kolegę który płynąc na falce drugi down wind na TT odpowiedział na pytanie i jak było:
"Od połowy trasy żałowałem że nie miałem takiej deski jak wy..." na kolejnym już miał pozyczoną i po 4 latach na TT powiedział "Panowie dzieki że otworzyliście mi oczy..."

Więc do zobaczenia na fali i byle na desce wave i z bananem na twarzy :thumbsup:

jacekdaktera
Dostał piwko: 30 razy

Post18 wrz 2012, 21:59

Lachon miałes racje z tym ględzeniem. Na szczęście ilość czytających jest wieksza od piszacych i w nich nadzieja na postęp. Koledzy nie tylko bładza w krzakach, ale w puszczy bialowieszczańskiej i na dodatek porosły im juz dlugie siwe brody, ale dlaczego Rolnik i Smouki pogubili sciezki prawdy. :lol:.
Wiem, ale nie powiem.
Dobra. Koniec ględzenia o cyckach. Od soboty pływam na atlantyckich falach na swoich nowych i starych deskach ze strapami i bez jak mi się bedzie chciało i nie bedę kierował sie tu modą, ale wlasnym pomyslem i satysfakcją. Bez wstydu, a jedynie z żalem, że jak zwykle za krótko i bede sie tam rozglądal za specjalistami od jazdy nie tylko US, ale równiez bez trapezow , ale za to trzaskajacych loopy, pasy i pozostałe fs figury.
Gadanie, a pływanie to tylko prawie to samo.
Pozdro.

GURU 10.5
Latawiec: OZONE EDGE, C4, CATALYST
Postawił piwka: 24 razy
Kontaktowanie:

Post18 wrz 2012, 23:06

Stawny pisze:Więc do zobaczenia na fali z bananem na twarzy :thumbsup:

i o to cho... :hand:

Awatar użytkownika
jacamakajta
Postawił piwka: 135 razy
Dostał piwko: 74 razy

Post19 wrz 2012, 07:26

Przepraszam BraCuru :roll: ale powinienem dać :wink: przy moim wpisie. Taki mały żarcik ale chyba mi nie wyszedł :oops: Tobie chociaż ciut dystansu życzę :D nie ważne jak ważne by był fun :mrgreen:

evens77
Deska: Core Fusion 4
Latawiec: CORE XR6, CORE XR7
Postawił piwka: 5 razy
Dostał piwko: 1 raz

Post19 wrz 2012, 08:55

Czy z deską shin the duke miał ktoś do czynienia?

Awatar użytkownika
BraCuru
Deska: BraCuru Hover, SABfoil
Latawiec: Flysurfer Sonics
Postawił piwka: 185 razy
Dostał piwko: 374 razy
Kontaktowanie:

Post19 wrz 2012, 15:38

evens77 pisze:Czy z deską shin the duke miał ktoś do czynienia?

Daleko nie musisz szukac. Właśnie w tym wątku 2 lata temu coś tam naskrobałem o prototypie Duke'a:
viewtopic.php?f=1&t=28237&hilit=shinn&start=75
Na kolejnych dwóch stronach linku też coś tam nabazgrałem o przyszłym Duke'u i jemu podobnych prototypach.
Byłem nią zajarany i chyba nadal miałbym kupę radości z niej na Bałtyku.
Jakoś moja Gabrysia nie chce się łamać ani psuć, więc nie myśle co będzie moją następną łejwówką.

Stawny pisze:Więc do zobaczenia na fali i byle na desce wave i z bananem na twarzy :thumbsup:

Joł men :thumb:

jacamakajta pisze: Taki mały żarcik ale chyba mi nie wyszedł :oops: Tobie chociaż ciut dystansu życzę :D nie ważne jak ważne by był fun :mrgreen:

Trochę nie wyszedł - zgadzam się.
Jak mam się dystansować skoro gościu z doświadczeniem pisze takie straszne rzeczy :wink: o mnie i mi podobnych? :twisted:
Gdyby to napisał anonim - zauważyłbym owszem i miał jeszcze większego banana na gębie niż po dobrej sesji wave.
Przeprosiny przyjmuję z nieukrywanym zaskoczeniem, bo mało kto potrafi dzisiaj walnąć tutaj skruchę :notworthy:

PS. Odkopałem wątek o sposobie punktowania w KSP:
viewtopic.php?f=1&t=36949&hilit=punktowanie
Może tam poprowadzić aktualny offtopic US vs Strapy?

Awatar użytkownika
jedi1
Postawił piwka: 132 razy
Dostał piwko: 83 razy
Kontaktowanie:

Post19 wrz 2012, 20:19

A ten Pan ciśnie na waveówce Big Air mimo, że ma doświadczenia na falach więcej niż chyba wszystkie osoby w Polsce razem wzięte :doh: (i jakiś taki połamany latawiec ma, na którym podobno się pływać nie da :wink: )

phpBB [video]

Awatar użytkownika
Kosek
Deska: 666
Latawiec: North Rebel
Postawił piwka: 1 raz
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post19 wrz 2012, 20:56

jedi1 pisze:

Piękne!

Awatar użytkownika
rolnik
Deska: SU2
Latawiec: Obojetne
Postawił piwka: 44 razy
Dostał piwko: 44 razy

Post19 wrz 2012, 21:56

jedi1 pisze:A ten Pan ciśnie na waveówce Big Air mimo, że ma doświadczenia na falach więcej niż chyba wszystkie osoby w Polsce razem wzięte :doh: (i jakiś taki połamany latawiec ma, na którym podobno się pływać nie da :wink: )

phpBB [video]

zepsuty jestem jak dla mnie wieje nuda :hand: i zadnego halo tutaj nie ma .Koniu 7 lat temu lepsze tricki robil na kierunkowej desce (niech bedzie ze to mala waveowka byla :mrgreen: ) powiem wiecej glupio to nawet wyglada w tych czasach chyba ze patrzymy przez pryzmat dziadka Nasha to ujdzie :wink:
Ciekawsze zeczy robi chocby ten koles
phpBB [video]

albo mlodszy
phpBB [video]

Lachon
Postawił piwka: 4 razy
Dostał piwko: 5 razy
Kontaktowanie:

Post19 wrz 2012, 23:25

rolnik pisze:
jedi1 pisze:A ten Pan ciśnie na waveówce Big Air mimo, że ma doświadczenia na falach więcej niż chyba wszystkie osoby w Polsce razem wzięte :doh: (i jakiś taki połamany latawiec ma, na którym podobno się pływać nie da :wink: )

phpBB [video]

zepsuty jestem jak dla mnie wieje nuda :hand: i zadnego halo tutaj nie ma .Koniu 7 lat temu lepsze tricki robil na kierunkowej desce (niech bedzie ze to mala waveowka byla :mrgreen: ) powiem wiecej glupio to nawet wyglada w tych czasach chyba ze patrzymy przez pryzmat dziadka Nasha to ujdzie :wink:
Ciekawsze zeczy robi chocby ten koles
phpBB [video]

albo mlodszy
phpBB [video]

Ad. 1 koniu 7 lat temu to mial nie wiecej niz 23 lata
ad . 2 Robby Naish mógłby być pewnie Twoim dziadkiem ;)
ad. 3 RN moglby byc pewnie i pradziadkiem malolacikow w 2 pozostalych filmach
ad. 4 RN i paru typkow w jego wieku dokonalo tego,ze teraz mozesz sobie pitolic glupoty na forum tematycznym KITESURFING albo zaciagac depower, bo bez niego jak i paru innych w JEGO WIEKU by tego wszystkiego nie bylo
ad. 5 nie zapominaj, ze robby to tych malolacikow zjada chocby na WSie + zaden z nich np. nie cisnal na JAWS, a robercik to pewno robi po 3 x w tyg
ad. 6 jestes zepsuty
ad. 7 nie ma patrzenia przez pryzmat dziadka naisha, tylko zycze tutaj kazdemu zeby byl w takiej formie fizycznej i cisnal tak sporty ex jak... jak to nazwales dziadek naish
ad.8 troche szacunku do tego czlowieka wiadomo z jakich przyczyn :wink:

Awatar użytkownika
Fred :: TeamKatapa
Deska: RRD Maquina 5'11
Latawiec: RRD Religion
Postawił piwka: 20 razy
Kontaktowanie:

Post19 wrz 2012, 23:35

rolnik pisze:zepsuty jestem jak dla mnie wieje nuda :hand: i zadnego halo tutaj nie ma .Koniu 7 lat temu lepsze tricki robil na kierunkowej desce (niech bedzie ze to mala waveowka byla :mrgreen: ) powiem wiecej glupio to nawet wyglada w tych czasach chyba ze patrzymy przez pryzmat dziadka Nasha to ujdzie :wink:

hehe, ale 10lat temu w Łebie nikt Robkowi do piet nie doskakiwal ;)
Szczerze powiem, jako wmiare mlody czlowiek i srednio zaawansowany Łebski wavowiec, ze styl RN jest najblizszy memu sercu i nie dlatego, ze nie umiem plywac US.

pozdro

Smokie
Deska: Semente Pocket Rocket, 77
Latawiec: Slingshot RPM
Postawił piwka: 121 razy
Dostał piwko: 77 razy
Kontaktowanie:

Post19 wrz 2012, 23:43

BraCuru pisze:PS. Odkopałem wątek o sposobie punktowania w KSP:
viewtopic.php?f=1&t=36949&hilit=punktowanie
Może tam poprowadzić aktualny offtopic US vs Strapy?

Moim zdaniem nie warto... Nie zgadzałem się z tym od samego początku.
Sposób sędziowania zmienił się głównie po dyskusji, którą wywołał Ben Wilson w zeszłym roku negatywnie wypowiadając się o zeszłorocznym cyklu KSP.
US vs Strapy jak by nie patrzeć jest zgodne z tematem tego topicu.
Każdy wybierze sam. Ja na przykład rezygnuje ze strapów z prostej przyczyny, o której juz pisałem. Kostkę już raz połamaną miałem i nikomu tego nie życzę.
Pan Naish wiadomo legenda, zrobił medialną karierę etc. Ale tam na wyspach takich "dziadków" jest więcej tyle że nie są tak popularni :)

Apropos dziadków....

phpBB [video]

Awatar użytkownika
jacamakajta
Postawił piwka: 135 razy
Dostał piwko: 74 razy

Post20 wrz 2012, 07:37

Smokie pisze:Apropos dziadków....

"Wesołe jest życie staruszka!" :D

Filmiki od jedi1/rolnik mistrzostwo :mrgreen:

Awatar użytkownika
rolnik
Deska: SU2
Latawiec: Obojetne
Postawił piwka: 44 razy
Dostał piwko: 44 razy

Post20 wrz 2012, 08:08

Lachon strasznie glupi post wyskrobales to ze plywam zawdzieczam wylacznie sobie i chinczykom .Kolega Nash nie ma z tym nic wspolnego.
Fizycznie nie jest mozliwe zeby byl moim ojcem tym bardziej dziadkiem :idea: .Jest za mlody
Co ma ws do kitea .
Niestety musisz mnie oswiecic w innym topiku z jakich przyczyn mamy miec specjalny szacunek dla Robiego co dla nas zobil .Jest twarza koncernu i bylym swietnym zawodnikiem . Mam swoich bohaterow a Ty swoich .Przepraszam jesli urazilem Twoje uczucia .
Temat wyboru deski wave jest na tyle ciekawy ze nie paprajmy go dalej :hand:

Wróć do „Forum Główne”