Deska wave jak słabowiatrowa na śródlądzie

Recenzje, oceny, opisy, porady sprzętowe.
czosnek
Deska: nobile
Latawiec: rrd
Postawił piwka: 1 raz
Dostał piwko: 17 razy

Post03 lis 2012, 20:48

Qba-EPP11 pisze:
szed pisze:Wave deska jako słabowiatrowa na jezioro to TOTALNA BZDDURA. ...
Jedno natomiast jest pewne, deska wave to nie deska słabowiatrowa i szybko byś się o tym przekonał :D

Ja mam no to inne zdanie :D

no ale do tego co pokazałeś na filmiku 10x bardziej nadaje się skim :roll:
ZDECYDOWANIE najlepsza zabawka na słaby wiatr (no chyba że kogoś kręci race)
bierz nobile 2008/2009/2010/2011 i będziesz baaardzo zadowolony

Awatar użytkownika
Qba-EPP11
Deska: Czapla Kite., Moses
Latawiec: RRD, Cabrinha, Airush
Dostał piwko: 15 razy
Kontaktowanie:

Post03 lis 2012, 21:01

Widzisz wszystko kwestia indywidualna. Mam skima, ale lepiej się bawie na desce wave, dlatego leży od dawna w piwnicy.
Tobie bardziej skim podchodzi, a innemu drzwi od kibla. Dlatego kolega musi sam zadecydować co jemu sprawi największy fan.

Awatar użytkownika
szed
Deska: CF, North, Shin
Latawiec: Naish
Postawił piwka: 8 razy
Dostał piwko: 31 razy
Kontaktowanie:

Post03 lis 2012, 22:40

Możesz sobie mieć. A to co pokazujesz na filmie to w sumie nic innego jak race.. Tylko nie wiem po co to robić akurat na desce wave, która do czegoś innego służy. ps. pływałem kiedyś na znalezionej na brzegu zwykłej, dużej desce przypominającej parapet i też się dało o dziwo.. nawet całkiem dobrze ostrzyła samą krawędzią. Pytanie tylko po co..

A autor nie pyta o deskę, która daje największy fan tylko o deskę słabowiatrową, a takowymi jest: race, drzwi od kibla i w miarę długi skim. Jeśli weźmiemy klasycznego wave'a ze zwykłymi standardowymi finami i skima hybryd to gwarantuję, że na tym skimie będę dłużej i ostrzej pływać niż Ty na takim nieudziwnionym i nieprzerobionym wave.

Awatar użytkownika
Qba-EPP11
Kontaktowanie:

Post04 lis 2012, 06:40

Autor pyta o deskę wave jako słabowiatrowa na śródlądzie więc chciałem pokazać że z odpowiednią jest to jak najbardziej możliwe.
Nie każda łejwówka będzie się do tego nadawała. Domingo które jest długie i szerokie spełni te oczekiwania. Na innych nie pływałem więc sie nie wypowiem.
Może Koń coś dopisze .

szed pisze: A to co pokazujesz na filmie to w sumie nic innego jak race.. Tylko nie wiem po co to robić akurat na desce wave, która do czegoś innego służy..

Widzisz rejsówki jeszcze nie mam, więc pływam na tym co posiadam.

szed pisze: Jeśli weźmiemy klasycznego wave'a ze zwykłymi standardowymi finami i skima hybryd to gwarantuję, że na tym skimie będę dłużej i ostrzej pływać niż Ty na takim nieudziwnionym i nieprzerobionym wave.

Moja decha jest standardowa bez żadnych przeróbek, na oryginalnych finach. Może jak kiedyś spotkamy się na Turawie to zrobimy porównanie :mrgreen:

Awatar użytkownika
szed
Deska: CF, North, Shin
Latawiec: Naish
Postawił piwka: 8 razy
Dostał piwko: 31 razy
Kontaktowanie:

Post04 lis 2012, 08:18

Wiem na czym pływasz i na temat tej deski para-waveowej mam swoje zdanie.
Co do porównania to może nawet nie wiesz ale kilkakrotnie już pływaliśmy na Turawie gdy inni już nie pływali, tyle że ja zapewne trochę wyżej wiatru więc mogłeś mnie nie zauważyć :wink:

A wracając do sedna sprawy to dla kogoś kto nie ogarnia ani wave, ani skim, ani pływania strapless i szuka deski słabiowatrowej do pływania (jak wiesz) w bardzo kapryśnych warunkach śródlądowych, raczej nie ma innego rozsądnego wyboru niż drzwi od stodoły. Choć ja osobiście wolę w takich warunkach pogadać sobie na brzegu z kumplami i poczekać na warunki do normalnego pływania :D

Awatar użytkownika
Qba-EPP11
Kontaktowanie:

Post04 lis 2012, 08:25

szed pisze: Choć ja osobiście wolę w takich warunkach pogadać sobie na brzegu z kumplami i poczekać na warunki do normalnego pływania :D

Hehe. U nas to się nazywa birdwatching :D

Awatar użytkownika
rolnik
Deska: SU2
Latawiec: Obojetne
Postawił piwka: 44 razy
Dostał piwko: 44 razy

Post04 lis 2012, 08:59

jest to jak najbardziej możliwe
ja Ci calkiem dobrze objade fale na TT SU2 . Pytanie czy moge kupic sobie TT i bede mial waveowke?? Nie :hand:

Awatar użytkownika
Pain IQ
Deska: 50/50
Latawiec: AIRUSH
Postawił piwka: 7 razy
Dostał piwko: 16 razy

Post07 lis 2012, 14:25

kupiłem skima wave nobile 2011....czy dobrze się okaże, jakieś doświadczenia ktoś ma z ta deską?

Wróć do „Recenzje & Opinie”