Lizbona a Kitesurfing

Ustawki na pływanko, transport, spotkania, noclegi, imprezy, itp.
Dziećkowice | Kadyny | Mazury | Poręba | Poznań | Szczecin | Trójmiasto | Wrocław | Zegrze
Awatar użytkownika
pbrzdek
Deska: Nobile T5
Latawiec: Cabrinha Convert

Post21 lut 2013, 09:35

Siema,
Jak wynika z tematu wybieram się do Lizbony - 7 marca na 3 miesiące, w związku z tym temat skierowany do tych co tam byli lub może jeszcze są.
Interesuje mnie: Po pierwsze jak wygląda przewóz golfbaga ze sprzętem liniami TAP Portugal czy da radę zarejestrować go jako sprzęt do golfa który kosztuje 20 eu, czy sprawdzają wnikliwie i muszę rejestrować jako sprzęt do kitesurfingu (50eu)?
Następnie jak już będę tam na miejscu jakie spoty byście polecili na wave może z jakąś płaską wodą na fs ? Może są tam jakieś Polskie szkółki do których dało radę by się podłączyć, żeby samemu nie pływać :) ?

Ogólnie za wszelkie info w temacie będę wdzięczny !!! :thumb:

24SURFpl
Deska: Cabrinha
Latawiec: Cabrinha
Postawił piwka: 18 razy
Dostał piwko: 24 razy
Kontaktowanie:

Post21 lut 2013, 10:50

Haloo, ile...20km od lisbony masz Guincho - światowej klasy spot, wiele impres ws i ks!!!
Jak bedzie fala 1-2m to raczej luz, przy wiekszej mozna zaliczyc juz dorby lomot.
Raczje musisz nastawic sie na wycieczki weekendowe do Peniche, tm obok mekki surf sa szkoly kite.
Do jednej jezdzi nasz prezneter Daro z ekipa ziomali, bodajze "penichekitecenter" starszy gość ok 50 ma pojecie, straszny gaduła, obok jego bazy jest fany latwy spot na pocztaek wave.
Plaska woda, to musisz podpytac dalej ale cos sie znajdzie raczje na pd od Lisbo.
Najblizszy spot to Carcavelos, jak jest fala, to zapchany przez surferow opor, czy siwatek, piatek 7rano, 14, czy 19 zawsze jest min 30typa w wodzie ale jak wieje to tam mozesz wyskoczyc na kite, piekna szeroka plaja :thumbsup:

Smokie
Deska: Semente Pocket Rocket, 77
Latawiec: Slingshot RPM
Postawił piwka: 121 razy
Dostał piwko: 77 razy
Kontaktowanie:

Post21 lut 2013, 11:44

Jak poszukasz w dziale spoty to wszystko masz tam napisane ;)

Awatar użytkownika
pbrzdek
Deska: Nobile T5
Latawiec: Cabrinha Convert

Post21 lut 2013, 12:44

Smokie pisze:Jak poszukasz w dziale spoty to wszystko masz tam napisane ;)

Wszystkie wątki w temacie "portugalia" mniej więcej obczaiłem i jakoś mega dużo info nie ma...

najbardziej mnie ciekawi jak z tym TAPem bedzie wyglądało, czy da radę zarejestrować jako sprzęt do golfa ;>

24SURFpl
Dzięki za odpowiedź :thumbsup:
te Guincho na pewno będę chciał sprawdzić bo filmiki stamtąd widziałem meeegaa :)
co do Peniche trochę daleko, ale będzie trzeba sprawdzić :)

może ktoś jeszcze ma jakąś ciekawą wiedzę chciałby się podzielić :?: :wink:

Wróć do „Kto/Gdzie/Kiedy”