LUBLIN

Ustawki na pływanko, transport, spotkania, noclegi, imprezy, itp.
Dziećkowice | Kadyny | Mazury | Poręba | Poznań | Szczecin | Trójmiasto | Wrocław | Zegrze
kamilp
Latawiec: Best Waroo 11, Kahoona 11,5

Post23 mar 2013, 19:35

My z Michałem natomiast polatalismy na lotnisku w Radawcu. Warunki nawet OK i nikt nas nie przegonił xD p.s.Przemo, Best sie sprawdził, rozmiar rowniez idealny dla mnie, takze zakup udany xD

Awatar użytkownika
Wełniacz
Deska: Nobile555 i DOOR
Latawiec: Edge 08 9 11 13
Postawił piwka: 185 razy
Dostał piwko: 64 razy
Kontaktowanie:

Post23 mar 2013, 20:05

Witam mam pytanie jak okoliczne jeziora Dratów, Kunów itd bo będę w Dęblinie cały kwiecień i nie wiem czy brać sprzęt czy nie :roll: Możecie napisać czy mocno dalej skute lodem (u mnie na Warmii po 30cm lodu dalej na jeziorze :roll:
Który spot jest najbezpieczniejszy i najmniej wymagający dla osoby nowej w tych okolicach ? Rok już śmigam więc jakoś sobie radzę ale na głębszej wodzie i nieznanym spocie różnie to bywa... z góry dzięki za informacje i oby do zobaczenia na wodzie :pray:

g300

Post23 mar 2013, 22:08

Wełniacz pisze:Witam mam pytanie jak okoliczne jeziora Dratów, Kunów itd bo będę w Dęblinie cały kwiecień i nie wiem czy brać sprzęt czy nie :roll: Możecie napisać czy mocno dalej skute lodem (u mnie na Warmii po 30cm lodu dalej na jeziorze :roll:
Który spot jest najbezpieczniejszy i najmniej wymagający dla osoby nowej w tych okolicach ? Rok już śmigam więc jakoś sobie radzę ale na głębszej wodzie i nieznanym spocie różnie to bywa... z góry dzięki za informacje i oby do zobaczenia na wodzie :pray:

Dratów trzeszczy złowieszczo. Niestety - nie polecam :(

Prynio
Deska: Nobile 666
Latawiec: Ozone Instinct Sport 11Edge13
Postawił piwka: 4 razy
Dostał piwko: 7 razy

Post24 mar 2013, 19:24

Wczoraj pięć godzin, dzisiaj sześc godzin latania,kiedy ta zima się skończy, już ledwo co żyję. :mrgreen:

metsa
Postawił piwka: 1 raz
Dostał piwko: 6 razy
Kontaktowanie:

Post24 mar 2013, 20:08

Prynio pisze:Wczoraj pięć godzin, dzisiaj sześc godzin latania,kiedy ta zima się skończy, już ledwo co żyję. :mrgreen:

Rysiek szlifuj formę , zrobimy mistrzostwa wojewódzkie w kitesurfingu to w mastersach masz na pewno mistrza :thumb:

Prynio
Deska: Nobile 666
Latawiec: Ozone Instinct Sport 11Edge13
Dostał piwko: 7 razy

Post25 mar 2013, 06:47

Niestety wiek i waga znacznie obniżają możliwości. :lol:

WED

Post25 mar 2013, 15:30

Witam wszystkich . Jestem nowy w te klocki . Choruję na tę samą "chorobę". Zacząłem w tamtym tygodniu pierwsze jazdy w Piaskach z Ryśkiem . Pomógł mi zacząć , bez jego pomocy pewnie dał bym sobie spokój. Wczoraj poszusowaliśmy jak należy. Pozdrawiam

metsa
Kontaktowanie:

Post25 mar 2013, 16:25

WED pisze:Witam wszystkich . Jestem nowy w te klocki . Choruję na tę samą "chorobę". Zacząłem w tamtym tygodniu pierwsze jazdy w Piaskach z Ryśkiem . Pomógł mi zacząć , bez jego pomocy pewnie dał bym sobie spokój. Wczoraj poszusowaliśmy jak należy. Pozdrawiam

Powitać , do zobaczenia na spocie 8)

Doomy

Post25 mar 2013, 18:36

Hey witaj!

Super że, kolega Ci pomaga :).

Ja dziś byłem nad zalewem rano wiatr był zacny jak dla mnie, ale nie polatałem bo lód pod moimi nogami zaczął trzeszczeć i pękać więc i ja z kolei spękałem i pojechałem do domu :(. Ale będę miał filmik z niedzieli za 1.5 godziny na vimeo więc jak już będzie dostępny to zrobię edycję postu i wkleję link do niego pod spodem. Nic wielkiego szybka edycja na kolanie takie tam trzecie koty za płoty. Oczywiście mnie znów tam nie ma bo raz mało latałem i dwa zapomniałem ze stresu włączyć kamerę :). Pozdrowienia dla wszystkich lubelskich kajterów i nie tylko :).

phpBB [video]

Awatar użytkownika
zaaaak
Deska: SU2
Latawiec: FX
Postawił piwka: 60 razy
Dostał piwko: 90 razy

Post25 mar 2013, 20:05

Prynio pisze:Niestety wiek i waga znacznie obniżają możliwości. :lol:

Rysiek zlituj się ...
Prynio pisze:Wczoraj pięć godzin, dzisiaj sześc godzin latania,kiedy ta zima się skończy, już ledwo co żyję. :mrgreen:

życie zaczyna się po 40stce....pozazdrościć, na szczęście niewiele mi już brakuje - nie mogę się doczekać :wink: :wink:

Awatar użytkownika
świderkite
Deska: nobile xtr
Latawiec: slingshot RPM 14 ,
Postawił piwka: 25 razy
Dostał piwko: 2 razy
Kontaktowanie:

Post25 mar 2013, 21:44

Dzisiaj jest 25 MARCA (jezioro Miejskie) zdjęcie zrobione dokładnie rok temu :D ajjjjj gdzie ta wiosna :mrgreen:

Obrazek

metsa
Kontaktowanie:

Post25 mar 2013, 22:14

Super robota , :thumbsup: trochę słabo wiało ale udało ci się uchwycić kilka trików .

Doomy pisze:Hey witaj!

Super że, kolega Ci pomaga :).

Ja dziś byłem nad zalewem rano wiatr był zacny jak dla mnie, ale nie polatałem bo lód pod moimi nogami zaczął trzeszczeć i pękać więc i ja z kolei spękałem i pojechałem do domu :(. Ale będę miał filmik z niedzieli za 1.5 godziny na vimeo więc jak już będzie dostępny to zrobię edycję postu i wkleję link do niego pod spodem. Nic wielkiego szybka edycja na kolanie takie tam trzecie koty za płoty. Oczywiście mnie znów tam nie ma bo raz mało latałem i dwa zapomniałem ze stresu włączyć kamerę :). Pozdrowienia dla wszystkich lubelskich kajterów i nie tylko :).

phpBB [video]

gredy
Latawiec: Best
Postawił piwka: 77 razy
Dostał piwko: 31 razy

Post26 mar 2013, 14:04

Wełniacz pisze:Witam mam pytanie jak okoliczne jeziora Dratów, Kunów itd bo będę w Dęblinie cały kwiecień i nie wiem czy brać sprzęt czy nie :roll: Możecie napisać czy mocno dalej skute lodem (u mnie na Warmii po 30cm lodu dalej na jeziorze :roll:

Hejka sprzęt bież ,zapowiadają ocieplenie :thumb: co do jezior to zależy co umiesz. Dratów świetne spore sztuczne jezioro z równym wiatrem, lecz minusów ma parę.Wał dookoła (brak możliwości startu samemu z lądu) z jednej strony dosyć płykie,ale muliste,z drugiej piasek ,lecz szybko robi się głęboko.Ja mam daleko,ty jeszcze dalej. Sporo zależy od stanu wody potrafi zmienić się o kilkadziesiąt cm w ciągu doby.Kunów też fajne bajorko w miarę płytkie,nawet jak nie wyostrzysz,przy trzcinach w wodzie możesz przejść je prawie dookoła nie wychodząc na ląd.Start też samemu z wody.Wiatr w porównaniu do dratowa nie równy i słabszy :(.Poza tym jeszcze jest.Firlej obok Kunowa fajne plaże zawsze sporo gapiów,lecz mega nierówno.Miejskie Ostrów Lubelski to jeziorko ma fajną niespodziankę ,jak nie wyostrzysz i w porę nie zawrócisz lub, latawiec ci spadnie,deskę zgubisz.To albo płyniesz kilkaset metrów dalej do następnej plaży lub giniesz w czeluściach bagien :doh: niejeden już tam tak skończył i bez pomocy innych jest naprawdę mało fajnie :lol: .Jak będzie progno czytaj forum i jedz tam gdzie większość,zawsze ktoś da dobrą radę,podpowie na co uważać,czy choćby wystartuje latawiec. Mamy tutaj zgraną ekipe i nikt nie odmówi dobrej rady,ani pomocy :thumb:
Pozdrawiam Grzegorz

Awatar użytkownika
Wełniacz
Deska: Nobile555 i DOOR
Latawiec: Edge 08 9 11 13
Postawił piwka: 185 razy
Dostał piwko: 64 razy
Kontaktowanie:

Post26 mar 2013, 15:56

Wielkie dzięki za obszerną odpowiedź :)
Prognoza 1 kwietnia powinna sporo wyjaśnić ale sprzęt pewnie wezmę tak czy inaczej :D

gredy
Latawiec: Best
Postawił piwka: 77 razy
Dostał piwko: 31 razy

Post26 mar 2013, 19:46

Ktoś jutro się pisze na spot ściernisko przy 19 prawdopodobnie z rana będzie trzy latawki.Jeśli ktoś chętny wpadać :thumb:

Wróć do „Kto/Gdzie/Kiedy”