Pablo pisze:No Ziomek, zaimponowałeś mi obiektywizmem postując tę recenzję! Stawiam piwo

aaaa - pierwsze piwko i to od ADMINA
..chyba do reala je przeniesiemy, jak wpadniesz na Obóz Kite-Salsowy "YouCanDance" na początku lipca do WAKE.PL
..recenzji opisujących
"wady" sprzętu - próżno szukać na tym forum, cóż..
co do
cech ( to lepsze określenie niż
"wada" - bo ta może być
zaletą i odwrotnie - w zależności od preferencji użytkownika

- o tym niżej )
w/w latawców - to już na niedzielnej sesji, kolejnej, chłopaki od w/w recenzji "nie narzekali" - jedynie na to , że im się CL otwiera - nie wiem CO robią nie tak
bo mi i naszym kursantom się od października (w sumie 4 długie wyjazdy + początek sezonu w PL) NIGDY NIC nie otworzyło..ale sprawa ciekawa
co do "mało wspólnego z freestylem" - opis tyczy się 17stki i ..akurat w tak dużym sajzie - zgadzam się , że
przez zenit 
TS 17 w granicznych warunkach nosi miernie - w skokach przez zenit nei ma z nim czego szukać przy 10ciu węzłach

ale na
powerze - z krawędzi 
kopie NIE-PRZE-CIĘ-TNIE

..może więc wraz ze wzrostem umiejętności, co TEN model powinien im umożliwić zaczną wykorzystywać i doceniać tę
cechę..
podobnie jak "szybkość" - gro początkujących i średniozaawansowanych użytkowników lubi szybkość / zwrotność latawca
rozumiem to - też kilka lat temu - przed rozdziałem HP ( czyli przed 2008 rokiem ) ją ceniłem
jednak na pewnym etapie latawce się celowo spowalnia - TS jest optymalnie szybki - w rozmiarach użytkowych 8 - 12 jest zwrotny i do power trików i do zenitu
6m jest wg mnie za szybka i średnio zbalansowana - 17 jest woolnaaa - ale siły pociągowej i dolnego zakresu nie można jej odmówić - sprawdzałemwielokrotnie z Niemcami na 18 - 21 FS SPEED i na deskach "drzwi od stodoły" - ja na 136 CLASH - niedowiarków zapraszam na sparingi słabowiatrowe

..mogąbyćlżejsi i mieć większe deski
różnica podczas sesji w granicznym wietrze 8-11 węzłów była taka - że ostrzyliśmy podobnie, z moją jednak przewagą - ale Niemcy nie skakali - bo przez zenit było za mało - dla mnie też - za to TS pozwalał spokojnie na triki na powerze z hp włącznie ..taka różnica..
low windowe bitwy polsko-niemieckie przy 8-11 knots

i polsko-polskie

szybkie latawce do newschoolu / wakestyle nadają się tak, że po pierwszych zawodach wracasz z wyrwanym barkiem (z życia wzięte) - bo Ci się wydawało, że spoko, przełożysz swoje triki , które umiesz na "bzykacza"
TS jest optymalnie szybki - woolnyyy to dopiero jest BEST GP 2013

..na którym pływają min Youri Zoon, Gisela Pulido, Hela Brochocka, Bracia Issel + wielu innych zawodników BEST KITEBOARDING ..
peace