Wrocław-- Może Razem będzie prościej ??

Ustawki na pływanko, transport, spotkania, noclegi, imprezy, itp.
Dziećkowice | Kadyny | Mazury | Poręba | Poznań | Szczecin | Trójmiasto | Wrocław | Zegrze
Awatar użytkownika
Mikolpa
Deska: SU-2 Prorider 140, Trans 153
Latawiec: Rebel 10,12,14, Addiction 18
Postawił piwka: 126 razy
Dostał piwko: 142 razy

Post25 kwie 2013, 21:21

Piotrbyku pisze:
Mikolpa pisze:Cześć.
Najbezpieczniejszym akwenem jest Jutrosin ,wcześniej go opisałem, a zdjęcia znajdziesz na
viewtopic.php?f=5&t=45793
Najlepszy do nauki jest południowy kierunek gdzie na końcu zalewu możesz pływać w wodzie do pasa . Jak są warunki to zawsze kogoś można spotkać

Widziałem już Twoje posty na temat Jutrosina i Pakosławia. Zrobiłes tym miejscom niezłą reklamę :thumbsup:
Jutrosin wydaje się być idealny dla mnie, obawiam się trochę wody. Na forum jest sporo wpisów że w zeszłym roku znaleźli tam bakterię e-coli i niektórzy mieli problemy. Dopuki woda ma poniżej 12 to raczej jest ok. Powyżej moga być problemy. Więc chyba się skuszę na Jutrosin puki woda jeszcze zimna.

W Pakosławie też sa miejsca gdzie jest płytko?

Awatar użytkownika
Piotrbyku
Deska: BraCuru , Moses -Onda
Latawiec: Soul, Soul ,Soul, Capa
Postawił piwka: 31 razy
Dostał piwko: 70 razy

Post25 kwie 2013, 22:03

Na Pakosławiu nie ma płycizn wydaje mi się ,że wszędzie jest głęboko .Jeśli słabo startujesz z wody to nie możesz liczyć na oparcie w gruncie :D Na bakteriach się nie znam . w zeszłym roku pływałem na Jutrosinie z 8 razy i nigdy nic nie miałem ani nikt z moich znajomych .to jest małe spoty i jak zrobi się popularny to będzie problem z miejscem i z stąd ten post tak myślę .To super straszak i działa jak widać , ale każdy decyduje za siebie na własne ryzyko .

Awatar użytkownika
Fikus
Postawił piwka: 7 razy
Dostał piwko: 28 razy
Kontaktowanie:

Post26 kwie 2013, 09:09

z raportu STAN BEZPIECZEŃSTWA SANITARNEGO WOJEWÓDZTWA DOLNOŚLĄSKIEGO W ROKU 2010 tyle można wyczytać o mietkowie i nie napawa to optymizmem co do reszty:
Obrazek

Awatar użytkownika
Piotrbyku

Post26 kwie 2013, 09:51

Brak koszy to skandal :D i dyskwalifikuje Mietków i na pewno nie nadaje się ten spot do kitowania :D

Awatar użytkownika
Mikolpa

Post26 kwie 2013, 11:16

Przyznam że trochę się załamałem :(
Na jednym spocie bakteria, na drugim brak koszy na trzecim siedzą pa :thumbsup: nowie i moczą jakieś kije w wodzie. Masakra, nie ma gdzie pływać :(
Dam sobie spokój z pływaniem, zostanę chyba przy nartach. Na stokach przynajmn iej są kosze :thumb:

Awatar użytkownika
Piotrbyku

Post26 kwie 2013, 11:52

żarty ,żartami a na panów z kijami to trzeba uważać :D

Awatar użytkownika
Jakub T.C.

Post26 kwie 2013, 12:02

Nie pękaj :thumbsup: , te wszystkie argumenty przeciw są niczym przy tej radości i frajdzie jaka towarzyszy każdej udanej sesji w mocnym wietrze. Rozważjąc "kajtowanie" z tej pesymistycznej perspektywy można dojść do wniosku, że pływanie w polskich warunkach to nonsens, a żeby "pokajtować" w cywilizowanych warunkach, to trzeba polecieć gdzieś daleko, gdzie wieje mocno, równo jak z suszarki i pływa się bez 5mm pianki. Ale z takim podejściem, to zostają Ci tylko całotygodnowe wyjazdy, albo przeprowadzka o danej porze roku do Brazylii, Australii, na Wyspy Kanaryjskie i Cabo Verde. :D

Awatar użytkownika
Mikolpa

Post26 kwie 2013, 12:05

Piotrbyku pisze:żarty ,żartami a na panów z kijami to trzeba uważać :D

To prawda. Nie wiem dlaczego ale strasznie się denerwója jak się im blisko tych kijków pływa. Niestetyt przekonałem się o tym na windsurfingu.

Jak są jacyś chętni na wspólną naukę na kite to dajcie znać. Razem będzie chyba łatwiej. Tak jak pisałem wczesniej zawszę znajdę miejsce w aucie. :thumbsup:

Dzisiaj jade do mietkowa. Postoję, poatrzę, porobię zdjęcia. Do puki nie ma koszy to do wody napewno nie wchodzę. :D
Może ktoś chce się zabrać?

Awatar użytkownika
Piotrbyku

Post26 kwie 2013, 12:13

Jakub T.C. pisze:Nie pękaj :thumbsup: , te wszystkie argumenty przeciw są niczym przy tej radości i frajdzie jaka towarzyszy każdej udanej sesji w mocnym wietrze. Rozważjąc "kajtowanie" z tej pesymistycznej perspektywy można dojść do wniosku, że pływanie w polskich warunkach to nonsens, a żeby "pokajtować" w cywilizowanych warunkach, to trzeba polecieć gdzieś daleko, gdzie wieje mocno, równo jak z suszarki i pływa się bez 5mm pianki. Ale z takim podejściem, to zostają Ci tylko całotygodnowe wyjazdy, albo przeprowadzka o danej porze roku do Brazylii, Australii, na Wyspy Kanaryjskie i Cabo Verde. :D

Kuba ma rację kite to piękny sport a to na potwierdzenie http://vimeo.com/64552802#

Awatar użytkownika
Mikolpa

Post26 kwie 2013, 12:49

Zmieniam zdanie,filmik mnie przekonał. Kite jest piękny :D Piękne na filmie mają deski i latawce :wink:

Prawda jest taka że nic mnie nie zniechęci, żadne bakterie, brak koszy na śmieci i inne przeskody. Nakręcony jestem na maksa od dłuszego czasu. Wszystko już chyba mam, trzeba tylko się naucyć dlatego szukam czegoś płytkiego i bezpiecznego. Docelowo mam zamiar pływać na mietkowie bo jak dobrze pójdzie to bede widział go z okna :D
Pływałem tam na wind i w tym roku postanowiłem przesiąć się na kite.

Jak sa chętni na wspólna nauke to dajcie znać.

Awatar użytkownika
mecalac
Deska: Nobile T5
Latawiec: Ozone
Postawił piwka: 3 razy

Post26 kwie 2013, 18:04

Coś mi tu nie gra. Siedze od rana do wieczora w pracy i wydaje mi się, że ciągle wieje. Na przykład teraz... Czas chyba odkurzyć sprzęt. Czy mógłby ktoś się wpowiedzieć na temat aktualnej temperatury wody? Jaka wersja opianowania? Prognozy coś tam pokazują na weekend. Czy ktoś się wybiera, czy wszyscy na Hel uciekają?
I jeszcze jedno. Czytając ostatnie posty, wnioskuję, że na Mietkowie jest wysoki stan wody. Co robicie w przypadku północnego kierunku? Czy od Francuza da się wystartować?

Awatar użytkownika
Fikus
Postawił piwka: 7 razy
Dostał piwko: 28 razy
Kontaktowanie:

Post26 kwie 2013, 18:44

dzisiaj np progno nie wydało żadne! do 11 podobno były grzywacze, o 13 kiedy dojechałem była flauta, ok 15 wiało 4b ale coś mnie zatrzymało i nie popływałem, potem koło 16 kiedy udało mi sie wystartowac praktycznie wiater zakończył działalność... Może jednak rzeczywiście na progno ten hel...
@hej Pawel M - jakieś foty? :)

Awatar użytkownika
Piotrbyku

Post26 kwie 2013, 19:01

Prognoza na Hel też nie za bardzo , zimno i wiatr dopiero w przyszły piątek tak to wygląda teraz na helu http://augustyna.pl/widok.php czyli nie ma co żałować

Awatar użytkownika
mecalac
Deska: Nobile T5
Latawiec: Ozone
Postawił piwka: 3 razy

Post26 kwie 2013, 19:08

Zdeka piździ na półwyspie... 3-8 stopni na majówkę. Z wiatrem też nie za słodko.

Awatar użytkownika
Mikolpa

Post26 kwie 2013, 22:28

Fikus pisze:dzisiaj np progno nie wydało żadne! do 11 podobno były grzywacze, o 13 kiedy dojechałem była flauta, ok 15 wiało 4b ale coś mnie zatrzymało i nie popływałem, potem koło 16 kiedy udało mi sie wystartowac praktycznie wiater zakończył działalność... Może jednak rzeczywiście na progno ten hel...
@hej Pawel M - jakieś foty? :)

Prześlij adres e-mail na pw to Ci wyślę.
Generlnie to musisz powtórzyć start z tego miejsca bo muszę zrobic lepsze zdjęcia :D Trochę słabo się postarałem :oops: , przepraszam następnym razem będa lepsze. Widać na nich z kąd startowałeś, jest to upamiętnione. Kto wie może jesteś pierwszy kto z tamtąd startował.

Wróć do „Kto/Gdzie/Kiedy”