Potrzebuje latawiec

Dyskusje nie związane z profilem forum.
tequila

Post30 kwie 2013, 10:32

hello! Mam do Was sprawe - otóż wybieram się na długi weekend w okolice władysławowa pojezdzić na bagusie po plaży - niestety tak się załatwiłem że nie mam latawca :( i tu moja gorąca prośba - mielibyście może do niedzieli pożyczyć jakąkolwiek szmatke co by mnie na wózku pociągnęła? Najlepiej jakąś komórkę.
Dzięki z góry:)

suburban kite
Deska: Czarna jak węgiel
Latawiec: Rhino 2005
Dostał piwko: 7 razy
Kontaktowanie:

Post30 kwie 2013, 13:38

My ( www.funkite.pl ) jeszcze nie działamy bo w tym roku zaczynamy dopiero w czerwcu ( ze względu na temperaturę wody 2C ) ale wiele szkół jest już na miejscu i na 100% coś Ci pożyczą. Problem jest natomiast taki że na wózek to ty chyba szukasz kite'a nie pompowanego a komorowego o powierzchni +/- 10m2 i takim sprzętem szkoły raczej nie dysponują. Komorówki mamy małe tylko do wstępnej nauki a do wody wchodzimy z "pompowańcami" nie wiem czy takowe przydadzą się do czegoś na wózku...

Lussik | EASY Surf Center
Deska: Nobile
Latawiec: Gaastra
Postawił piwka: 3 razy
Dostał piwko: 27 razy

Post30 kwie 2013, 21:31

suburban kite pisze: bo w tym roku zaczynamy dopiero w czerwcu ( ze względu na temperaturę wody 2C )

Oj tam Ci woda za zimna... dwa dni temu parowała!

Obrazek

Generalnie jest nie gorzej niż rok temu :thumbsup:

Pozdr
Lussik

suburban kite
Kontaktowanie:

Post30 kwie 2013, 21:53

Nasz kraj poniekąd jest krajem wolnym więc nie boję się identyfikować z opinią że wolę pływać w cieplejszej wodzie :-) To fajna tradycja że tak wiele osób przyjeżdża na Hel w Maju i jak by mnie ktoś zapytał czy jechać powiedział bym : Jedź stary będzie zajebiście. Może się starzeje a może po prostu świadomość że spędzę na półwyspie 4 miesiące czerwiec-wrzesień obniża mój ranking atrakcyjności weekendu majowego który w tym roku nad morzem wyjątkowo nie rozpieszcza :)

ADMINIE - Przepraszam za oftopik ale po prostu odpisuje...
Z pozdrowieniami od lodowej góry na zatoce ( zdjęcie z przed niecałego miesiąca )
Obrazek
P.S :

Ale jak by ktoś zapytał czy lepszy weekend majowy czy wrzesień ? ;)
Ostatnio zmieniony 30 kwie 2013, 22:07 przez suburban kite, łącznie zmieniany 1 raz.

Lussik | EASY Surf Center
Deska: Nobile
Latawiec: Gaastra
Postawił piwka: 3 razy
Dostał piwko: 27 razy

Post30 kwie 2013, 22:02

No takie rzeczy to tylko na Polarisie... ;)

A teraz na serio - to naprawdę nie ma tragedii. Wróciłem po ponad 2 miesiącach siedzenia w Egipcie i dzisiejsza sesyjka - mimo że w piance była baaardzo OK :thumbsup:

Pozdr
Lussik

Awatar użytkownika
FilipN
Postawił piwka: 68 razy
Dostał piwko: 77 razy

Post01 maja 2013, 01:40

suburban kite pisze:Nasz kraj poniekąd jest krajem wolnym więc nie boję się identyfikować z opinią że wolę pływać w cieplejszej wodzie :-)

tego nikt Ci nie odmawia...

ale, po co pieprzyć takie głupoty:
suburban kite pisze:w tym roku zaczynamy dopiero w czerwcu ( ze względu na temperaturę wody 2C )

skoro woda ma 10*C i dzisiaj na przykład była cieplejsza niż powietrze?

wczoraj sesja 2.5h bez rękawiczek, kapturów i innych gówien, dzisiaj dwie sesje po 1,5h każda... w pełnym komforcie termicznym, w piance 4/3 i butach... wake'owych

suburban kite
Kontaktowanie:

Post01 maja 2013, 14:09

ADMINIE cała ta dyskusja o temperaturze powinna polecieć do kosza. Znowu Ja oberwę bo odpisuje...

No nie wiem, jak to pieprzenie głupot to przepraszam...

W tym roku zima była wyjątkowo długa a co za tym idzie ani grunt ani woda nie miała szansy się nagrzać więc odpuściłem temat majówki.
Ocena jest to subiektywna.
Nie rozumiem dlaczego to oburza.
Moje zdanie, mój wybór, moje spostrzeżenia.
Prognoza mówiła o 2-3 stopniach o godzinie 4 rano jak było w praktyce wiedzą tylko Ci co byli na miejscu.
Zdarza mi się i mam wiele takich ziomków którzy i w listopadzie pływają...
Przecież nie atakuje że to nie fajnie i wręcz mi to imponuje...
Po co w ogóle pier... o temperaturze i upodobaniach...
To nie wątek "Czy pływanie w maju jest spoko"
Ja kolesiowi napisałem tylko co ma zrobić by zdobyć kajta i dlaczego Ja osobiście pomóc mu nie mogę.

Zamiast mnie atakować że spoko jest pływać w zimnie w momencie gdy nie powiedziałem wcale że nie jest trzeba było kolesiowi odpisać NA TEMAT i pomóc ze znalezieniem kajta.

P.S. Wydaje mi się że gdybym nie był związany z kite biznesem nikt by się nie dowalił do teorii mej że jednak ta woda to cóż ale komfortowa do nauki raczej nie jest.

A co do faktów z dzisiaj jeszcze to woda:

http://model.ocean.univ.gda.pl/php/fram ... rea=Baltyk

W zatoce od 4 do 10 stopni ale przy Campingach wcale nie 10. Bałtyk 4.

Że 2 stopnie podają tutaj:

http://baltyk.imgw.gdynia.pl/hiromb/

Powietrze :

http://www.meteoprog.pl/pl/weather/Chalupy/

Między 13stopni dzień a 5stopni noc ( 2 dni temu było zimniej ).

Szacun dla tych co pływają to na 100%

Mam z 15 majówek za sobą, bycie instruktorem bez suchej pianki w tych warunkach to Auschwitz.

Proszę niech się wypowie taki co stał z kursantami 4h-6h w tej lodówce i niech załączy zdjęcie rąk lub stóp ( zobaczymy jak są sine z zimna )...

Awatar użytkownika
FilipN
Postawił piwka: 68 razy
Dostał piwko: 77 razy

Post01 maja 2013, 15:31

suburban kite pisze:Znowu Ja oberwę bo odpisuje...

nie odpisujesz... to Ty rozpocząłeś temat temperatury w wątku który nic, ale to zupełnie nic wspólnego z temperaturą wody nie miał (kolega wyraźnie pisał, że chce jeździć na buggy).

suburban kite pisze: tym roku zima była wyjątkowo długa a co za tym idzie ani grunt ani woda nie miała szansy się nagrzać więc odpuściłem temat majówki.
Ocena jest to subiektywna.
Nie rozumiem dlaczego to oburza

nie oburza to, że uważasz że jest dla Ciebie za zimno - oburza to, że wprowadzasz ludzi w błąd pisząc, że woda ma 2*C...

suburban kite pisze:A co do faktów z dzisiaj jeszcze to woda:

http://model.ocean.univ.gda.pl/php/fram ... rea=Baltyk

W zatoce od 4 do 10 stopni ale przy Campingach wcale nie 10. Bałtyk 4.

a w Morzu Barentsa ma -1*C...
może, gdybyś otworzył sobie tą samą stronę, tyle że z temperaturą dla Zatoki Gdańskiej łatwiej było by Ci dostrzec że:
Obrazek

suburban kite
Kontaktowanie:

Post01 maja 2013, 15:42

suburban kite pisze:My ( http://www.funkite.pl ) jeszcze nie działamy bo w tym roku zaczynamy dopiero w czerwcu ( ze względu na temperaturę wody 2C ) ale wiele szkół jest już na miejscu i na 100% coś Ci pożyczą. Problem jest natomiast taki że na wózek to ty chyba szukasz kite'a nie pompowanego a komorowego o powierzchni +/- 10m2 i takim sprzętem szkoły raczej nie dysponują. Komorówki mamy małe tylko do wstępnej nauki a do wody wchodzimy z "pompowańcami" nie wiem czy takowe przydadzą się do czegoś na wózku...

Masz rację, miałem napisać:

My ( http://www.funkite.pl ) jeszcze nie działamy więc nie możemy Ci pomóc bo w tym roku zaczynamy dopiero w czerwcu ( niestety nie moge podać przyczyn takiej mojej decyzji ) ale wiele szkół jest już na miejscu i na 100% coś Ci pożyczą.

Olewam temat. Niech Admin zrobi tu porządek...

Może woda i powietrze jest cieplejsza o parę stopni niech będzie o 5...
Mało to zmienia w sensie mojej wypowiedzi...

Więcej nic nie piszę bo nie ma po co...

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post01 maja 2013, 15:51

suburban kite pisze:ADMINIE - Przepraszam za oftopik ale po prostu odpisuje...
Z pozdrowieniami od lodowej góry na zatoce ( zdjęcie z przed niecałego miesiąca )

Andrzej - nie musisz przepraszać :hand: ..możesz tu pisać co Ci się żywnie podoba
Nie wiem jak było miesiąc temu - bo na szczęście jesteśmy tu TERAZ
Możesz nawet wstawić zdjęcia mamutów , które być może tu biegały kilka milionów lat temu
niewykluczone - nie przeczę - fachowcem od dinozaurów nie jestem :hand:
natomiast NA PEWNO nie było tu mamutów wczoraj :idea: ..podobnie jak gór lodowych
było za to tak:

Obrazek

nominalnie moja pianka ma 3/2 mm - ale jest to realnie 5/3
pełen luz na DWÓCH Sesjach po 2-2,5 godz
tylko dlatego, że ..zakwasy i tak mam dzisiaj, zmęczenie jednak.. starość nei radość :wink:

nie wsadzaj też wykresów temperatury wody z Bałtyku - bo na kutry nikt się nie wybiera :hand:
TAM faktycznie jest woda około 4-5 C (to dobrze - termika dokłada - dziś np , naprawdę bez prognoz - 2 h na 12m na luzie :] )
równie dobrze możesz wsadzić wykresy z Antarktyki :hand: tylko po co ?
my możemy włożyć termometr do wody i obstawić zakład że ma grubo :idea: powyżej DWUCYFROWO w tej chwili :idea:
wiem to - bo wczoraj wieczorem jak schodziłem z wody, i temperatura powietrza spadłą do około 9? C - woda była wyraźnie cieplejsza od powietrza, gdy się w niej leżało..
a po dziś? pod bazą OPALA się wuchta wiaty, tey :wink: 8) ..wiec nawet nie wnikam w "góry lodowe" :shifty:

....

zastanawiam się JAKI masz interes by herezje wypisywać?
jeśli gryzie Cię sumienie, że nie wpadłeś w tym roku na majówkę nad Zatokę - to faktycznie ..MASZ CZEGO ŻAŁOWAĆ :idea: :hand:

peace

suburban kite
Kontaktowanie:

Post01 maja 2013, 16:49

No właśnie nie mam w tym żadnego interesu...

Pomagając kolesiowi poleciłem mu inne szkoły to raczej też interesowne nie było...

Pozdrawiam serdecznie wszystkich co uważają majówkę 2013 za ciepła i wszystkich co uważają ja za zimną hehe! Ogólnie temat na prawdę mało mnie podnieca :)

Tak czy siak będę za 2 dni na Helu nie biznesowo to sam sprawdzę :)

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post01 maja 2013, 17:41

suburban kite pisze:
Tak czy siak będę za 2 dni na Helu nie biznesowo to sam sprawdzę :)

"to sam sprawdź" :thumb:
za dwa dni - to piątek - asz szansę na dobre pływanie, ale nie "pod domem" , tylko z drugiej strony, i ten wiatr jako północny może by chłodniejszy
..za to niedziela może być :hand: :thumb: :thumb: :thumb: .. jak wczoraj :D

dziś np windguru pokazuje 4-5 C - a my się opalamy, a termometry (ZEWNĘTRZNE :wink: ) w autach pokazują14-15 C :roll:

peace

Awatar użytkownika
bolec666
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post10 maja 2013, 14:41

suburban kite pisze:Pomagając kolesiowi poleciłem mu inne szkoły

to zes mu pomogl, kolega pewnie nie wie ze na helu sa szkoly kite :shock:

Wróć do „Offtopic”