Wrocław-- Może Razem będzie prościej ??

Ustawki na pływanko, transport, spotkania, noclegi, imprezy, itp.
Dziećkowice | Kadyny | Mazury | Poręba | Poznań | Szczecin | Trójmiasto | Wrocław | Zegrze
Awatar użytkownika
sander
Postawił piwka: 5 razy
Dostał piwko: 11 razy
Kontaktowanie:

Post10 maja 2013, 11:40

Fikus pisze:Kamera/Stacja to szczytna inicjatywa i też chciałbym sie złożyć na całość.

Dobra jest lokalizacja na budynku przy śluzie. Już teraz wisi tam masa sprzętu włącznie z kamerami monitoringu... Można zainicjować dialog...

Następnie może można by przekazywać dane do windfindera: http://www.windfinder.com/contact/contr ... erdata.htm

Jednak czy to rzeczywiście sprawi że w sezonie popływamy lepiej?
;-)

Lepiej nie popływamy ale niektórzy mogą zaoszczędzić sporo kasy na paliwie :wink:

Awatar użytkownika
mecalac
Deska: Nobile T5
Latawiec: Ozone
Postawił piwka: 3 razy

Post10 maja 2013, 11:51

sander pisze:Lepiej nie popływamy ale niektórzy mogą zaoszczędzić sporo kasy na paliwie :wink:

Podtrzymuję i chętnie cegiełkę dołożę.

Awatar użytkownika
teoysta
Deska: jest
Latawiec: też jest, +nawet bar i trapez
Dostał piwko: 5 razy
Kontaktowanie:

Post10 maja 2013, 12:46

Pomysł ze stacją jest super. Mi to już dawno chodziło po głowie. Jeśli ten kto udostępni miejsce na ulokowanie stacji zgodzi się na zamontowanie masztu wraz z odciągami mogę taki dostarczyć. Będzie na tyle sztywny że przy ~5 m wysokości ani drgnie nawet podczas huraganu ;)

Wydaje mi się że dla ośrodka sportów wodnych stacja z dostępem z ich www to świetna reklama

kawa
Deska: RLB SPLIT, SU-2
Latawiec: SLINGSHOTy

Post10 maja 2013, 15:14

podejrzewam że będzie sporo chętnych do zrzutki- nawet nowych forumowiczów, więc jak już będzie znany koszt i lokalizacja to wówczas lista chętnych i nr konta powinny załatwić temat...żeby też coś dać a nie tylko brać 8) z racji znania kilku osób z RZGW (zarządca zbiornika) mogę pomóc w ew. lokalizacji tego wiekopomnego dzieła w pobliżu śluzy lub innych budowli/urządzeń wodnych

Awatar użytkownika
sander
Kontaktowanie:

Post10 maja 2013, 18:26

Lokalizacja stacji na śluzie byłaby najlepsza, wszędzie indziej byłby problem z pomiarem niektórych kierunków wiatru, no chyba że znalazłaby się jakaś lokalizacja w samym Borzygniewie.

Awatar użytkownika
Piotrbyku
Deska: BraCuru , Moses -Onda
Latawiec: Soul, Soul ,Soul, Capa
Postawił piwka: 31 razy
Dostał piwko: 70 razy

Post10 maja 2013, 19:17

Jutrosin dziś , kto nie pojechał to niech ,.... nie żałuje bo nie było by czego . Najgorszy wiatr jaki można sobie wyobrazić za dużo aby nie nadmuchać kita i nie wejść do wody , i za mało aby popływać :D
Załączniki
1.jpg
1.jpg (66.86 KiB) Przejrzano 2261 razy

Awatar użytkownika
Mikolpa
Deska: SU-2 Prorider 140, Trans 153
Latawiec: Rebel 10,12,14, Addiction 18
Postawił piwka: 126 razy
Dostał piwko: 142 razy

Post10 maja 2013, 22:05

Piotrbyku pisze:Jutrosin dziś , kto nie pojechał to niech ,.... nie żałuje bo nie było by czego . Najgorszy wiatr jaki można sobie wyobrazić za dużo aby nie nadmuchać kita i nie wejść do wody , i za mało aby popływać :D

No to mogłeś potrenować tak jak ja w środę rozkładanie i składanie kite a no i dmuchanie i rozwijanie linek. :wink:
Ja polatałem trochę po łące, w kanale na płyciźnie pobawiłem się z latawcem.
Polecem wszystkim ten zbiornik którzy tak jak rozpoczynają przygodę z kite i zastanawiają się gdzie tu się pouczyć. A no i przede wszystkim nie mają czasu na dłużyszy wyjazd na hel bo to by rozwiązało problem miejsca do nauki.

Jak są chętni do wspólnej nauki na jutrosinie do dajcie znać.

Awatar użytkownika
Mikolpa

Post10 maja 2013, 22:33

kawa pisze:z racji znania kilku osób z RZGW (zarządca zbiornika) mogę pomóc w ew. lokalizacji tego wiekopomnego dzieła w pobliżu śluzy lub innych budowli/urządzeń wodnych

Kolego może okazać się że jesteś kluczem do sukcesu. Uwaząm że domek przy śluzie, o którym pisał Paweł to idelane miejsce. Odkryte z każdej strony, bezpieczne więc może ktoś nie zniszczy stacji i ma też prąd a bez tego nie będzie dostępu do danych.
Jedyny problem i może okazać się bardzo dużo to zgoda zarządcy zbiornika. Jeżeli Twoje znajomości pomogą to będzie rewelacja.

Bożygniew moim zdaniem odpada, jest zbyt nisko, będa przekłamane pomiary, no chyba że jakiś 10 metrowy maszt.

Świetne miejsce też któryś z kolegów podał to druga strona i maszt u francuza. Problem z tym że zimą tam trochę kradną. Cała posiadłość francuza była w zeszłym roku na sprzedaż więc chyba nie za bardzo jest z kim gadać. Skoro się tak zrzycamy to oże by kupić posiadłość francuza i zrobić tak kitesurfingowe centrum :thumbsup:
Jest jeszcze jedno uważam super rozwiązanie.
Maniów Mały (koło feancuza) na wzgurzu i dach mojego domu :D Mogę zapewnić stacje, prąd, internet, pilnować stacji, naprawiać itd. Jest tylko jeden malutki problem.
Jest działka, prąd ale nie ma domu :( mała zrzuta na jego postawienie i po problemie, :clap: Gwarantuje darmową kitesurfingową imprezę raz w roku, no dobra raz w miesiącu.

Sory za ten żart, tak mnie wzięło przy piątku.
Moim zdaniem najlepsze miesce to domek przy śluzie.Trzeba by tylko załatwić zgodę. Kolego Kawa czy mógłbyś dowiedzieć się z kim w RZGW rozmawiać? i czy ma to wogóle sens?

Awatar użytkownika
teoysta
Deska: jest
Latawiec: też jest, +nawet bar i trapez
Kontaktowanie:

Post10 maja 2013, 22:42

Co z dostępem do sieci przy śluzie?

Awatar użytkownika
Mikolpa

Post10 maja 2013, 22:59

Radiowy dialog albo tpsa. Wiąże się to z co miesięcznymi opłatami. Ale tu może pomoże centrum w borzygniewie.

Awatar użytkownika
sander
Kontaktowanie:

Post10 maja 2013, 23:08

Mikolpa pisze:...
Bożygniew moim zdaniem odpada, jest zbyt nisko, będa przekłamane pomiary, no chyba że jakiś 10 metrowy maszt.

Nie jest raczej niżej niż śluza, o np. tutaj na Domu Pomocy Społecznej.

Obrazek

Awatar użytkownika
Mikolpa

Post10 maja 2013, 23:16

kompletnie o tym nie pomyślałem. DPS to też niezłe miejsce. Jest to poniekądo mój klient. W przyszłym tygodniu podejmę tam temat.

Awatar użytkownika
sander
Kontaktowanie:

Post10 maja 2013, 23:21

Fajnie, to czekamy na jakieś info. Byłoby to chyba najbezpieczniejsza i najmniej kłopotliwa w instalacji lokalizacja.

Awatar użytkownika
Piotrbyku
Deska: BraCuru , Moses -Onda
Latawiec: Soul, Soul ,Soul, Capa
Postawił piwka: 31 razy
Dostał piwko: 70 razy

Post10 maja 2013, 23:32

..... rozkładanie i składanie kite a no i dmuchanie i rozwijanie linek. :wink:
Kurcze cabrinha jak widzę wprowadziła nowość na skalę światową , toż to rewolucja w kitesurfingu dmuchane linki to czad :D :thumb:

Awatar użytkownika
Mikolpa

Post10 maja 2013, 23:34

Dam info w przyszłym tygodniu.
Myśląc o borzygniewie myślałem o plaży.
Masz rację DPS to chyba najlepsza lokalizacja

Wróć do „Kto/Gdzie/Kiedy”