Czy ktos ostatnio latał z Air Berlin lub Etihadem z Berlina do Azji i targał quiver na długich liniach?
Ostatnio leciałem z nimi rok temu i nie było jakiejś masakry.
Sebastian Kite.pl pisze:Emirates Airlines pięknie się lata, jeśli mieścisz się w limicie to możesz mieć quiver do 160 cm chyba. Co z podstawowym zestawem nie jest trudne.
kriski pisze:Marku, właśnie rozeznaje temat przewozu quivera z air berlin na dominikane z drezna czyli długa trasa - złodzieje wołają 500 euro w 2 strony za max 32 kg, lub 300 euro w 2 strony za max 23kg. Masz jakieś doświadczenie jak ich obejść - chyba kupię deskę na miejscu i na koniec puszczę ją w ocean, taniej wyjdzie
kriski pisze:Drążyłem ten temat przez ostatni tydzień, jestem na etapie komunikacji z airberlin, dostałem wstępne info telefonicznie, że faktycznie mogę nadać quiver do 23 kg zamiast walizki - i wtedy mam za darmo. Jedyny warunek to zgłoszenie tego faktu. Nie można tej podmiany dokonać przy check-in'ie, tylko do 48h przed przez infolinię, bo w online service tej opcji nie ma. Czekam teraz na potwierdzenie pisemne. Jak wrócę, to opiszę czy wszystko przebiegło zgodnie z obietnicami.
kriski pisze:a zgłaszałeś tą podmianę na infolinii wcześniej czy po prostu przyjechałeś na lotnisko i tam to załatwiałeś
kriski pisze:tak też właśnie kombinowałem, tylko w tym polu wyboru nie ma nic innego jak 'suitcase' i nie mogę na nic innego podmienić
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości