Eclipse Thruster 12m 2007 rok brak kontroli

Pytania odnośnie naprawy, budowy, i modyfikacji sprzętu.
darekkg
Deska: su-2 BIg foot 140x45
Latawiec: Wainman Hawaii 12 i 9

Post04 cze 2013, 12:19

Witam mam problem z latawce . W ubiegłym roku zakupiłem ten oto latawic . W tym roku rozpocząłem pierwsze próby sprowadzania go do zenitu bez skutku . Wczoraj sprawdziłem bar i okazało sie ,ze linki sąnie równe . Prawa siwa lekko rozciągnięta. Zaczepiłem wszystkie linki na słupek , wydłużyłem całkowicie linki środkowe trymerem (czarną taśmą) . Zrównałem wszystkie linki na supełkach i bar zatrzymuje sie na środkowej części de-power . Uznałem ,ze juz będzie dobrze . Kolejna próba na wodzie i latawiec nie do skontrolowania . Nie można utrzymać go w zenicie , są momenty ,ze skrzydła sie łamią i traci moc . Dzis zmierzę długości linek od bary i zamieszczę w wolnej chwili . Zastanawiam sie nad opcja czy przypadkiem linki prz latawcu nie są za krótkie . Cos na zasadzie jakby ktoś dołączył linki od mniejszego modelu np 9 lub całkowicie dobrane z innej marki latawek . Zrobię także zdjecia przy latawcu . Jesli ktoś z kolegów posiada taki model prosze o podpowiedzi i zamieszczenie kilku zdjęć baru i linek przy latawcu . Oraz prosze o podanie długości linek i długości depowera . Dzieki i pozdrawiam .

TIKKO_aloha
Deska: custom 140
Latawiec: Switchblade/nomad
Postawił piwka: 3 razy
Kontaktowanie:

Post04 cze 2013, 12:24

przy wszystkich linkach równych bar musi byc sciagniety na maxa a nie w polowie depowera

a jak sie łamie to moze kwestia cisnienia? - za slabo napompowany?

mam tylko nadzieje ze linki podpinasz dobrze .... :pray:

darekkg
Deska: su-2 BIg foot 140x45
Latawiec: Wainman Hawaii 12 i 9

Post04 cze 2013, 12:45

Jesli chodzi o ustawienie baru przy rownych linkach sugerowalem sie ksiazka Kunysza . Napisane jest w ksiazce,ze laczac linki w jednym punkcie i odpuszczenia trymera (wydluzenia maks linek srodkowych )bar powinien zatrzymac sie na srodku depowera.

Linki sa cztery . Lewa czerwona do lewej strony a prawa siwa do prawej czarnej . Linkj sie nie krzyzuja jak idzie w powietrze.
Wczoraj testowal go znajomy nad Jeziorem Resko kolo kolobrzegu ,ktora lata na 13 Cabrinie . Takze nie mogl go ustawic w zenicie na dlugo .
Pompuje go na maksa ,az ledwo co powietrze moge wypchnac z pompki.

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post05 cze 2013, 13:27

TIKKO_aloha pisze:przy wszystkich linkach równych bar musi byc sciagniety na maxa a nie w polowie depowera

..w temacie, nie ma równych Grzędzie :hand: :wink:

phpBB [video]

:thumb:

peace

Wróć do „Zrób to Sam & Naprawa Sprzętu”