Witam mam problem z latawce . W ubiegłym roku zakupiłem ten oto latawic . W tym roku rozpocząłem pierwsze próby sprowadzania go do zenitu bez skutku . Wczoraj sprawdziłem bar i okazało sie ,ze linki sąnie równe . Prawa siwa lekko rozciągnięta. Zaczepiłem wszystkie linki na słupek , wydłużyłem całkowicie linki środkowe trymerem (czarną taśmą) . Zrównałem wszystkie linki na supełkach i bar zatrzymuje sie na środkowej części de-power . Uznałem ,ze juz będzie dobrze . Kolejna próba na wodzie i latawiec nie do skontrolowania . Nie można utrzymać go w zenicie , są momenty ,ze skrzydła sie łamią i traci moc . Dzis zmierzę długości linek od bary i zamieszczę w wolnej chwili . Zastanawiam sie nad opcja czy przypadkiem linki prz latawcu nie są za krótkie . Cos na zasadzie jakby ktoś dołączył linki od mniejszego modelu np 9 lub całkowicie dobrane z innej marki latawek . Zrobię także zdjecia przy latawcu . Jesli ktoś z kolegów posiada taki model prosze o podpowiedzi i zamieszczenie kilku zdjęć baru i linek przy latawcu . Oraz prosze o podanie długości linek i długości depowera . Dzieki i pozdrawiam .