andrzejwodejszo pisze:Pozwole sie nie zgodzic z Toba.Loty beda wyzsze na mniejszym latawcu.
Bedziesz mial tylko dluzszy hangtime na wiekszym latawcu przy takim wietrze.
Czyli lepiej wziasc mniejsza szmatke i skakac wyzej
... to dlaczego wyżej skaczesz na 11stce niż na 7mce ?
lepiej być w Wietnamie i mieć 40 węzłów i kilkuletnie doświadczenie w robieniu megaloopów niż pływać na 11stce w Kadynach.
Co za "zerojedynkowe" rozumowanie - Sławek jak Ty coś napiszesz to nie wiadomo czy się podrapać czy popłakać.W którym poradniku kajtserfera to wyczytałeś ? Piszesz o teorii czy opierasz to na filmikach z lentenem gdzie lata po 30 metrów nad wodą na małym ( 7 metrowym latawcu )? czy może na własnym doświadczeniu ?
Fajnie mieć 7mkę, ale nie każdy ma.
Wełniacz, Dpacior, Trotil - siedźcie w domu bo na 11stkach i 12stkach nie polatacie... musicie mieć mały latawiec na duży wiatr - wtedy dopiero polecicie wysoko, bo tak to nie poskaczecie, ale za to będzie Was trzymać w powietrzu dwie minuty:D:D
Wełniacz pisze:Gdyby nie kaptur to bym zamarzł dzisiaj ... ciągle lało i wiało. Wiatr ok 11 przy brzegu może 2-3m/s a 100m od brzegu z 10m/s i rosło z każdym metrem, potem ciut odkręciło do brzegu ale ciągle z 8-12m/s a jak szły deszczowe chmury to biło ponad 30 węzłów. Raz z wody mocno szczęśliwie zszedłem bo już mnie w drzewa ciągnęło pomimo zliszowania sięa 2 razem z pomocą Panka, który mnie trzymał wylądowałem latawiec
Napompowałem stare Waroo 11m i w końcu zacząłem się czuć bezpiecznie i spokojnie pływałem, skakałem itd
niby o 1m mniej niż RRD ale inna konstrukcja i już Waroo nie sprzedaje, będzie na wiatry +20 knotów
![]()
Jutrzejsza prognoza dużo słabsza ale równie zimna i deszczowa ale cóż koło 9-10 trzeba chyba się pojawić w Kadynach
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 14 gości