Rajlor pisze:Witam, już raz się pytałem o deski, jednak teraz trochę bardziej rzeczowoZamierzam zakupić deskę i oto moich trzech kandydatów:
1. Slingshot DARKO 134 x 41.1cm
2.BEST ARMADA 135 x 41 cm lub Pro-Creator 135
3.Nobile NHP 134 x 42 cm
Ważę ok. 68-70 kg, już ukończyłem IKO 3, tzn. jestem na poziomie robienia popa, skoki przez zenit, switcha jeszcze nie potrafię, ale w miarę upływu godzin na wodzie mam zamiar uczyć się nowych tricków i katować je, czyli zdecydowanie chcę wkroczyć we freestyle. Co myślicie o tych deskach? Może inne propozycje?
francuz77 pisze:Oki posłucham bardziej doświadczonych lepiej na cudzych błędach jednak się uczyć. A co w takim układzie polecacie z rocznika 2012, 2013 deskę już chyba wybrałem to Deska TRANS "Thunder5 161cn -44cm mój wzrost to 190cm i 120kg wiem to sporo za dużo ale kite i dieta poczyni cuda mam nadzieję....
Fordon pisze:Poprzednicy maja racje, co do tego, ze 12m to moze byc za malo, ze powinienes szukac wiekszych latwcow, ze na 12 sie zamachasz, czy ze na 12 to na wiekszym wietrze. Sam nawet mialem polecic Ozone Catalyst 14m 2011/2012. Ale jak juz wspomnialem wczesniej w moim poscie, wieksze latawce niekiedy zamulaja i maja slaby dol. Sam wazylem 105 kg i mialem 15 metrowy latawiec i niestety mial to co napisalem - zamulal i mial slaby dol, mialem dwoch ciezszych kolegow i mieli podobne odczucia z wlasnymi latawcami. Teraz troche schudlem, mam nowy 12m latawiec, ciagle posiadam tez stary 15m i jestem w stanie stwierdzic, ze o wiele lepiej ciagnie 12m bo jest szybszy w powietrzu, nie zamula, jak 15 metrowy. Nie oznacza to, ze kazdy wiekszy latawiec jest taki jak moja 15-tka, ale wez pod uwage co napisalem o wiekszych latawcach.
Maxx pisze:Nowy rebel czy edge dla Pana plywajacego lewo prawo po operacji na kręgosłup ?;)
mandaro pisze:Maxx pisze:Nowy rebel czy edge dla Pana plywajacego lewo prawo po operacji na kręgosłup ?;)
Ja bym został przy RPMie, albo nowe T5 Nobila nabył.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 11 gości